Далечинска работа преку хонорарни преведувачи.com

Далечинска работа преку хонорарни преведувачи.com

Во претходните написи, веќе разгледав некои од популарните опции за вршење далечинска работа.

Нив – за страници Апликација ,, Fiverr, Truelancer и Луѓето можете да прочитате преку релевантните врски, кои, како што можете да видите, ги ставам.

Време е да направите напис за преглед хонорарец.com – исто така една од најголемите платформи за наоѓање и доделување далечинска работа.

Малку информации за Freelancer.com

Назад freelancer.com е австралиска компанија која е јавна и се тргува со австралиската берза.

Основана е во 2009 година. Седиштето е во Сиднеј, Австралија, но има и канцеларии во Лондон, Ванкувер, Манила, Буенос Аирес и akакарта.

Концепт на страницата за далечинско работење freelancer.com

Како и другите страници за телекомуникација, freelancer.com работи на принцип на медијација – ги поврзува луѓето / деловните субјекти кои работат како хонорарни преведувачи и луѓето / деловните субјекти кои сакаат да им направат одредена услуга.

За своето посредување – компанијата наплатува надомест.

„Работата“ што е објавена на страницата е од два вида: на час (страницата има развиено специјален софтвер – и за персонален компјутер и за „мобилни“ уреди, преку кој се бележи времето), и фиксиран, на проект.

Хонорарците исто така имаат можност, слично на страницата Fiverr и други, да создадат свирки (свирки) преку кои можат да обезбедат услуги (во фиксен волумен) по одредена цена и време на испорака.

Веб-страницата има бројач кој известува дека во моментов се регистрирани на неа над 45 милиони корисници.

Дали ова е вистина (дека има толку многу корисници) – тогаш не можам да потврдам. Но, секако, конкуренцијата на страницата е многу, многу голема.

Ако прашате – добро, каков вид на работа може да се заврши преку хонорарец?

Многу видови. За да не ме обвинат дека го наведовте исцрпно, само за да ја пополните мојата страница со клучни зборови, можете да погледнете тука: https://www.freelancer.com/sitemap?w=f&ngsw-bypass=

Т.е. скоро сè што може да се направи преку компјутер. И добро, но и лошо.

Настрана шега, има повеќе од една реклама на страницата на која мажите бараат жена што ќе им позира пред камера.

Добрите страни на страницата за далечинско работење freelancer.com

Регистрацијата на страницата – или од страна на работодавците или од хонорарни преведувачи е бесплатна.

Хонорарни преведувачи можат да создадат профил на кој:

Опциите за прилагодување се многу.

Како што реков – хонорарците имаат можност да наддаваат за подигнати огласи за вработување, како и да нудат фиксни услуги. Комисијата на страницата е 20 проценти.

Секое наддавање (учество во проект) чини поени. Но, дури и преку бесплатна сметка – можете да учествувате до одреден број пати месечно.

Значи, ако сте пробив – дури и со бесплатна сметка можете да заработите (потенцијално) прилично пристојни или значителни износи месечно.

На овој линк можете да ги видите сите видови планови – https://www.freelancer.com/membership/

Не е невообичаено една компанија (компанија, фирма, здружение) да застане зад профил. Тие се применуваат многу. И за оваа цена, како што можете да видите – се различни, и со претплата – има попуст.

Целосни услови (за цени) – можете да прочитате тука на англиски јазик.

Другата убава карактеристика на страницата е што ви овозможува да поканите „пријател“ кој Можете да добиете бонус од дваесет долари ако се регистрирате преку страницата.

Ако потроши 50 долари, ќе добиете 20 долари. Во оваа статија, неколку пати ја вметнав мојата врска, која поканува „пријател“. Ако имате намера да купувате – ќе ви бидам благодарен ако ја користите мојата врска: https://www.freelancer.com/get/sharukin?f=дај . Сите средства што се собрани ќе бидат искористени за набавки за подобрување на оваа страница или за проекти (да речеме, за развој на придружна страница), што имам намера еден ден да ги направам и објавам како статии на pasivendohod.net.

Веб-страницата има можност да направи поставка за локализација (да избере одредена земја), како и јазик. Ова се прави со одење на дното на страницата и кликнување на меурчето што го кажува тековниот јазик (англиски). Нема бугарски јазик и бугарски јазик – но ако знаете друг јазик подобро од можно и сте со седиште во друга земја, ништо не ве спречува да ги местите работите.

Плаќањата направени преку страницата се заштитени од Escrow.

Методот на одобрување на завршената работа, исто така, има за цел да ги заштити обете страни. Веб-страницата исто така има тим кој реагира на прашања за проблеми.

Негативни аспекти на страницата

Јас не сум тип на човек кој треба да каже нешто негативно – по секоја цена.

Како што реков – самата страница е една од најголемите. И можеби од таму потекнуваат некои од проблемите што можете да ги видите.

Има илјадници луѓе на Интернет во кое било дадено време.

Понекогаш – проектите кои не се толку комплицирани (да речеме да напишете одреден текст) имаат десетици предлози што треба да се спроведат.

И знаејќи до што доведува конкуренцијата цена-до-дното во капитализмот, некои западни хонорарци се жалат дека луѓето во Индија, Бангладеш и Пакистан ги намалуваат.

Постојат методи на страницата кои исто така понекогаш ја намалуваат цената на наемот – да речеме дека еден од овие методи е арбитража за труд (јас така ќе го наречам). На што се сече?

Едно лице гледа некаде на друга страница (да речеме од неговата земја) дека се бараат одредени типови задачи за извршување. Или тој се декларира како специјалист за одреден вид област – да речеме графички дизајн и програмирање.

И преку freelancer.com, тој бара луѓе да прават работи за него за дел од цената што сака да ја добие.

И има една бесконечна вртелешка – тој се прави дека ни плаќа, ние се правиме дека работиме за него (т.е. низок квалитет).

Друга практика што исто така ги обесхрабрува, да речеме, преведувачите е повторно обид за ваква арбитража. Луѓето креираат свои веб-страници, каде што најавуваат дека вршат трансфери – земаат нарачки, ги пренасочуваат овде. Или луѓе кои манипулираат со други со лажни критики.

Или има сомнителни реклами (како што реков погоре – и со цинична природа) – светот е мал, ќе видите многу работи додека работите.

Но, главната работа што се зголемува како поплака се ниските цени и високите хонорари.

Конечни мисли

И покрај негативните работи за кои пишував, генерално, моето мислење е дека freelancer.com е добра страница каде што можете да украдете многу занает.

Знам дека многу луѓе на Запад го презираат што е „полн со индиски технолошки гуруа“, но еј, ова е отворен свет.

Знам дека најдобрите пари се заработуваат бидејќи некое лице има стабилни клиенти или работи од далечина за основана компанија. Но, таквите работи се освојуваат со знаење и упорност.

Ако сакате да видите како се случуваат работите – можете да се регистрирате, тоа е потполно бесплатно.

Погледнете во која област сакате да развиете – и развијте го вашиот профил со завршени проекти.

Ако пишувате (на пример, и се натпреварувате со луѓе од Азија кои го прават тоа за неколку долари на час), видете како се случуваат работите од внатре и надвор.

Веб-страницата не е лоша за луѓето кои сакаат да имаат дополнителен извор на приход од една или друга причина. Сум видел профили на многу Бугари.

Ако овој напис ве импресионираше, не заборавајте да го споделите. Или оставете прашање, коментар или забелешка.

Јас ќе бидам среќен да додадам што ве интересира лично.

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење