Дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик

Дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик

Интернетот е преплавен со написи кои аксиматично тврдат дека можеме да заработиме преку блогирање од дома. Но, ова се статии на англиски јазик, наменети за англиската публика. Дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик?

Интернетот се користи и од друга публика

Постојат корисници кои зборуваат англиски и сурфаат на Интернет 1.186.451.052 (25,9 проценти) од сите сурфери . Ова е навистина монструозна фигура.

Но, постојат и други јазици во светот.

Како што се француски, португалски, шпански, руски и други.

Секој сопственик на страница се труди да достигне што повеќе корисници.

Зборувате полски (кажете) – ова е исто така многу голема нација, која секој ден прави десетици милиони пребарувања на Интернет, обидувајќи се да добие информации, да купува, да се забавува.

 

Секој јазик претставува потенцијален пазар

Многу луѓе ќе се спротивстават – не зборувам никаков друг јазик.

Сè што ми остана е бугарски (или српски, или грчки, или чешки, на пример).

Нашиот пазар е премал.

Не можам да заработам од мојата страница на начин што би го направил жител на САД.

Тоа е точно. Навистина, обемот на пребарувања тука е различен (помал). Парите што огласувачите ги плаќаат за рекламирање преку Интернет се исто така помали (многу важен фактор што ја одредува профитабилноста на страниците).

Но, секој пазар е пазар.

Дозволете ми да дадам еден пример – и оној што има доста конзервативни фигури.

Да речеме дека создадовте страница што е посветена на машки часовници.

Ако оваа страница има 20 000 прегледи на своите страници месечно, а од рекламирање заработувате 5 лева за секои 1000 прегледи, тогаш оваа страница ќе донесе 100 лева (приближно – 50 евра) месечно.

Без придружни провизии или продажба на падови (можете да ја прочитате мојата статија за здружени маркетинг и dropshipping).

„Ха, оваа страница ќе донесе само 1200 лева, ако на крајот бидат освоени“ – ќе речете.

Да, но ништо не ве спречува да се развивате портфолио на веб-страници (како што можете да прочитате во мојот напис – јас дури препорачувам да го сторите токму тоа). И, ако имате 10 страници кои исто така работат во овие опсези – добро, ќе заработите многу пристоен приход од 12 000 годишно!

Секоја страница може да биде повеќејазична и / или преведена

Ако ја прочитате мојата статија за WPML – ќе разберете дека која било страница на WordPress може лесно да се преведе на други јазици, сè додека е инсталирана оваа наставка (приклучок).

„Но, станува збор за пари, нели? – meе ме потенцирате.

Да, мора да инвестирате пари (или кога плаќате за преведувачи или кога користите некоја автоматска услуга / софтвер).

Но, оваа инвестиција може да се направи кога вашата страница веќе има публика на напишаниот јазик. И тоа носи одреден приход (ако не можете да си дозволите веднаш да ризикувате).

Многу јазици доаѓаат од едно јазично семејство – можете да видите како во pasivendohod.net ја преведов страницата од бугарски на руски, украински, српски јазик. Во иднина, ќе можам да ставам повеќе јазици, следејќи ги, се разбира, правилата на Google, кои не сакаат автоматски генерирана содржина (во која нема квалитет).

Конечни размислувања за тоа дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик

Се разбира, можеме да бидеме успешни дури и ако нашата содржина не е на англиски јазик.

Сè додека една страница има одреден сообраќај, дури и помалите пазари гарантираат обем на приход, што може да биде доволно за да бидете целосно ангажирани во блогирање.

Дали би бил среќен ако оваа тема стигне до успешни блогери кои собираат содржина за помалку говорни јазици на мрежата?

Колку е сообраќајот до вашите страници? Колкав е вашиот приход (ако не е тајна)? Beе ми биде драго да чујам од тебе.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – секогаш можете да помогнете целосно бесплатно со споделување на поставени материјали на страницата на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење