Дали треба да ги закажеме објавите на блоговите?

Дали треба да ги закажеме објавите на блоговите?

Многу сопственици на блогови се прашуваат – дали треба да ги закажеме објавите на блоговите?

Во написот ќе го презентирам моето мислење за темата.

 

Придобивките од редовното блогирање

Помислете на Интернет како заплеткана улица. Секоја улица има одреден вид страдање – велат продавници, околу кои има проток на пешаци.

Како овие пешаци ќе го погледнат вашиот прозорец? Дали ќе влезат во вашата продавница?

Па, мора постојано да го ажурирате она што го покажувате на прозорецот. А внатре мора да има многу голем асортиман на стоки.

Затоа – никој не може да негира дека преку сите методи со кои се привлекува сообраќајот – дали преку пребарувачи или од страници на трети страни, како што се социјалните мрежи, редовното објавување е предуслов за успех.

Дури и ако не истражувате многу за тоа кои клучни зборови би привлекле повеќе посетители, постои многу лесен рецепт за успех.

Дали си спремен? Слушате тактика што може да ве направи богати?

Објавувате 100 000 статии на вашата страница. Ако овие статии ги посетуваат 1 до 5 лица, тогаш ќе имате 100 до 500 илјади посетители на ден. Потенцијално 182 милиони посетители годишно.

Шала на страна – редовното објавување е вашиот најголем сојузник.

 

Распоредот на објавување може да доведе до многу претплатници или редовни читатели

Ако се држите до постојан интервал на објавување, многу е поголема веројатноста дека обичните посетители ќе ги претворите во редовни читатели на вашиот блог.

Тие ќе станат такви затоа што ќе знаат дека ако се претплатат на, да речеме, вашиот билтен со кој сте направиле Авебер (можете да прочитате за оваа алатка за маркетинг по е-пошта) или да станете следбеници на вашите сметки на социјалните медиуми со кои управувате Наполеонт (можете да прочитате за оваа алатка за управување со профили на социјалните мрежи во статијата), тогаш тие ќе добиваат редовни информации. Информации што ги сакаат.

 

Исто така, ќе можете да планирате однапред за промоција на вашата содржина

Содржина што само „останува така“ – најмногу за да добиете поголем сообраќај во пребарувачите. Но, второто не е сигурно.

Исто така, треба да се испланира и промоција на содржината (што е еуфемизам за малку поефикасен спам).

(Мојот најголем сон, кога ќе можам да си го дозволам тоа, е да ангажирам трето лице за промовирање на pasivendohod.net).

 

Beе можете да си дозволите одмор

Ако навистина сакате да го претворите вашиот блог во бизнис, треба да го третирате како таков.

Ако имате приход – тогаш можете нарачате ја работата на вашата страница.

И дозволете си да се одморите. Или сконцентрирајте се на други проекти. Правејќи постепено портфолио на страници (за што, ако го прочитате написот, ќе видите дека го промовирам).

Конечни размислувања за тоа дали треба да ги закажеме објавите на блоговите?

Редовното објавување на статии што може да бидат од интерес за посетителите е клучот за успехот на блогот.

Нема друга тајна.

Колку повеќе содржина додадете, толку подобро ќе станете во процесот на пребарување за тоа кои теми би биле пребарувани (и во кои има мала конкуренција). Нема друга опција.

Додавање дваесет или триесет, па дури и сто написи не гарантира дека вашиот блог ќе биде успешен. Редовното објавување објавено според распоредот ќе го стори тоа.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да помогнете со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење