Дали треба да прифаќате објави од други страници на вашата страница / блог?

дали треба да прифаќате објави од други страници на вашата страница / блог

Создавањето содржини секој ден не е лесна задача, па многумина се прашуваат: дали треба да прифатам објави од други страници на вашата страница / блог?

Во написот ќе го презентирам моето мислење за темата.

Прифаќање на странски публикации – суштина

Странските публикации се популарни со нивниот англиски термин – гостински пост или буквално гостински натписи.

На овој начин, трети страни / организации – можат да го објават својот материјал на некоја страница (се додека прифаќа такви материјали и тие се во согласност со нејзината уредничка политика).

Зошто некој би го „наполнил грлото“ на некоја страница со повеќе материјал? “- ќе ги праша оние што влегуваат во темата.

Во принцип – логично второто нема смисла.

Принципот навистина работи на Интернет: „колку повеќе содржина, толку повеќе содржина“.

Но, секое правило има свои исклучоци.

Пости за гости се наметнуваат како практика затоа што скоро сите страници и нивните страници „се борат“ за позиција (ранг) во пребарувачите.

И еден од најпознатите воспоставени методи за да изгледа поавторитативно една страница е да укаже на неа со многу врски (линкови, врски) од други страници.

Оваа потреба за градење врски доведе до голем број практики како што се создавање на цели мрежи на сателитски страници до матичната страница (т.н. мрежи на приватни блогови ), како и практиката да купи врски, како и објавување на материјали на веќе утврдени страници на кои може да се објавува корисничка содржина (т.н. т.н. паразитски оптимизација )

Единствената разлика помеѓу употребата на гостински натписи и паразитскиот оптимизација е во тоа што првиот бара теренски контакт со сопствениците на страници / блогови.

Кој може да не прифати објавување на материјал.

(Воспоставувањето контакт е толку многу време и одзема многу време, што во некои компании, агенции за оптимизација има луѓе чија работа е да остварат тој контакт / по телефон, е-пошта, итн.).

Имајте корист од публикации за гости

Користа од публикациите за гости е несомнена за оваа страница, чиј материјал ќе биде објавен.

Така – ќе има „платформа“ на веќе воспоставени страници.

И тој ќе се истакне „во очите“ на пребарувачите – дека можеби тој е авторитет во областа за која ги информира трагачите.

За оние кои прифаќаат публикации, тие исто така имаат корист – тие стекнуваат материјал што е единствен (и може да се индексира во пребарувачите).

За ова – многу страници имаат јасна политика. Освен што е правилно напишан – материјалот за објавување не треба да се објавува никаде.

И најмногу може да содржи една или две врски до страницата што треба да се цитира.

Зошто да не претерате со гостински натписи?

Секоја страница треба да биде единствено место.

Не треба да биде директориум со статии.

Како корисник, дали се сеќавате кога последен пат сте прелистувале такви страници?

Не си – нели?

Информациите што ги читате – тие мора да бидат курирани (избрани).

На пример – во директориумот покрај материјалите за правосмукалки се „мудри“ за личен развој.

За ова – според мое мислење, гостите треба да бидат во умерени количини.

Наведов јасна уредничка политика – ќе прифатам на pasivendohod.net написи со одредена должина, никогаш порано не објавени. И тие имаат надворешна врска (backlink).

Го задржувам правото да одбијам материјали (во кои можеби нема ништо лошо во принцип, но да зборувам за шпекулативни и ризични начини да заработите пари на Интернет, како што се тргување со девизен курс, бинарни опции, тргување со хартии од вредност, криптовалути итн.) . н.).

Така, од неколку десетици публикации, може да има по еден гостин.

Дали има и други видови на објави за гости?

Вклучувам (донекаде условно) во оваа категорија и интервјуата.

Една страница може да понуди многу доколку „се појави“ интервју со познати личности.

Ова повторно ќе резултира со надворешна референца (backlink.

И интервјуто – може да се снима на аудио-датотека (за подкаст) или видео.

Што го зголемува времето што вашите корисници го поминуваат на страницата (многу важна карактеристика).

Конечни размислувања за тоа дали треба да прифатите туѓи објави на вашата страница / блог

Странска содржина – во разумни количини може да биде одличен „здив на свеж воздух“ за која било страница.

Во спротивно – страницата ќе стане директориум / платформа.

И за такви бизниси – постојат сосема различни правила.

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net – материјалите можете да ги споделите на социјалните мрежи или да ја лајкувате нашата страница На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење