Да заработите пари од филмови – дали е можно?

Иако „пукам во нога“ – заработувањето пари од филмовите е можно само на еден начин, а тоа е да се создаде еден.

Ако очекувавте да развиете водич за тоа како се развива веб-страница што емитува содржина, тогаш овој напис не е за вас.

Освен ако нема права за дистрибуција на наслов, не постои законски начин за дистрибуција на филм. Да – има луѓе кои создаваат такви страници и заработуваат десетици илјади долари месечно. На Запад, ова не го гледаат поволно од страна на властите (сепак, се кршат правата на огромни компании како Дизни, Сони, итн.) И оние што се фатени добиваат вистински казни.

Филмската продукција е еден од процесите (за кој, иако не знам ништо) отсекогаш сум бил фасциниран. Пред извесно време дури аплицирав за специјалитетот „Филмска и телевизиска режија“.

За оние кои сакаат да создаваат видео содржина – веќе креирав статија за најголемата страница за споделување видео на YouTube (повеќе може да прочитате овде).

Но, ако сакате да произведувате филмови на диск – има ли начин како да го направите тоа (без да направите огромни трошоци)?

Ете го!

Запознајте ги Amazon Media по барање на Amazon!

Кои се медиумите на Amazon на барање?

Амазон покрај сите услуги преку кои може да се заработи пари (јас веќе заработив написи за создавање е-книги и обични книги ,, како и за аудио книги ,, препознавање на глас ,, продажба на рачно изработени производи ,, извршување на задачи ) нуди и производство на дискови за испраќање до клиентите што го нарачале.

Услугата се нарекува Медиуми на барање и е достапна тука: https://manufacturing.amazon.com/landing

Ова е повторно услуга „Печати по нарачка“ – клиентите плаќаат однапред за производот што го поставува носителот на авторските права (во овој случај вие), тој е произведен од „Амазон“ (дискот е „испечен“ и ставен во корица) и испратен на клиентот.

Јас веќе разгледав неколку методи за правење пари преку Печати на барање ( на предмети – тука , на книги – тука и тука ,, на игри на табла и карти).

За мене, овој метод е еден од најпасивните што можете да го најдете. Вие само го поставувате дизајнот – и некој се грижи за сè друго. Секако – она што ќе го поставите сигурно ќе се соочи со конкуренција.

Враќање назад во услугата Амазон – пред да се регистрирате на страницата (што е бесплатно), треба да прочитате неколку работи.

Една од нив е да го прочитате делот „Помош“ кој е достапна само на англиски јазик.

Обрнете поголемо внимание (пред да ги поставите на техничките барања) на различните типови на „формати“ – ЦД (ЦД), Сино-зраци, ДВД. Бидејќи мојот технички англиски јазик не е толку добар – за да не се експонирам – јас нема да го преведам тоа што Амазон го бара од вас.

Како и секогаш, кога станува збор за Амазон – тој исто така мора да пополни даночни информации. За да не заведете никого – тогаш пополнете го и овој дел (со консултација со експерт за данок).

Која е придобивката од медиумите на Амазон на барање?

Споменав еден од моите неуспеси (кога бев на бранот дека сакав да бидам како Квентин Тарантино).

Знам дека во денешно време дури и снимањето на независен филм е многу тешка задача (од финансиска гледна точка). Толку тешко што многу читатели ме пцујат сега – како се осмелувам да го трошам нивното време.

Пасивниот приход преку креативноста никогаш не бил лесен.

Но, скоро секој проблем има свое решение – јас ќе развијам посебна статија за тоа како можете да соберете пари преку таканаречено крауд-финансирање – метод во кој можете да соберете средства за кауза / проект од луѓе кои се однапред подготвени да поддржат нешто финансиски (за разлика од, да речеме, кога производот станува – да добиете голем број од него).

Но, преку платформа како што се медиумите на Амазон на барање, може да се дојде до клиенти од целиот свет.

Секако – целиот маркетинг сепак ќе падне на вашите плеќи. Но, сепак имате барем теоретски пристап кон светот.

Амазон медиуми на барање не може да се користи (барем гледам проблем – ако нема еден, тогаш апострофирај ме) во теорија да создаде ЦД-а за продажба на клиенти – да речеме дека имате фотографски, видеографски бизнис. Тешко дека има клиенти кои ќе бидат подготвени да ги постават своите фотографии / видеа што се достапни за сите континенти.

Конечни мисли

Како што реков – обожавам независно кино, бидејќи мислам дека тоа е одличен извор преку кој Бугарија може да им покаже нешто на другите цивилизирани нации.

За мене, филмот не е само експлозии, специјални ефекти и возбуда.

Најдобрите филмови се одлична глума и сценарио.

За жал (или не) – засега бугарскиот филм не се проби на светската сцена. Само ви требаат овие две работи.

Beе бидам среќен ако моите зборови инспирираат некого.

Како и секогаш, ќе чекам да ги оставите вашите коментари, прашања и забелешки.

Ако ви се допадна напишаното (иако е глупаво, тоа беше напишано вредно) – тогаш споделете го со другите.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење