Деловна идеја од домашен бизнис (домашен бизнис) – создавање персонализирани телефонски куќишта

Деловна идеја од домашен бизнис (домашен бизнис) - создавање персонализирани телефонски куќишта

Јас навистина сакам да додадам што е можно повеќе идеи за бизнис во домот на статиите на оваа страница. Она што неодамна го разгледав е создавање на сопствени куќишта за телефони.

Кога велам дека помислив – мислам што да вклучам како информација на темата.

Затоа што отсекогаш сакав да вклучам што е можно „ефтини“ идеи. Сепак, ова не е секогаш можно (иако јас ќе вклучам таква можност во овој напис).

Создадете персонализирани футроли за телефони

Современите телефони се големи (тие сè уште можат да се сметаат како лаптопи).

Ова им овозможува да се “отпечати” нивниот “случај” со различни цртежи. На крајот на краиштата, има луѓе кои сакаат да се истакнат.

И современата технологија дозволува ова „печатење“ да не чини „неговата мајка и татко“.

Затоа деловните субјекти кои ја даваат оваа услуга не се едно и две. Постојат дури и бугарски страници каде што можеме да испраќаме сопствен дизајн – и тие можат да го направат случајот и да го достават со курир.

За да не ги рекламирате непотребно (за оној за кој не ми плаќаат, хехе) – можете да пребарувате на Интернет за „персонализирани телефонски футроли“, „да креирате персонализирани футроли“ итн. и ќе ги најдеш.

Ако овој факт – дека има и други луѓе кои професионално се занимаваат со ваков вид на деловна активност – се чувствувате слободни. Во главниот град е така – тоа е џунгла во која секое растение се стреми кон светлина. Вие само треба да го пронајдете своето место.

Предноста на овој вид на деловна активност е – таа е визуелно едноставна. Потребна ви е само машина за печатење. Потребни ви се и „бои“ за печатење. Како и празни случаи. Е.

Сето ова може да се купи преку Интернет.

Само погледнете го терминот „машина за печатење телефони“ на AliExpress и ќе видите дека има многу резултати: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200618234831&SearchText= телефон+ случаи + машина за печатење

Се разбира, ова е само пример. Никогаш не сум се занимавал со ваков тип машини – што е најдобро (за цената што ќе ја платите). Ова треба сами да го проучите.

Освен тоа – ако одлучите да купите нешто од Алиекспрес и тоа да биде испорачано во Бугарија директно од Кина – сметам дека е непотребно да се каже дека пратката ќе треба да ја издаде Царинската агенција. Значи – ако застанете на поскапа машина, тогаш размислете како ќе ја купите.

Секогаш можете да нарачате слична од земја на ЕУ (преку европски снабдувач).

Додека ја истражував темата, наидов на американската компанија Case избега – https://caseescape.com/order-your-startup-kit-today/

Тие се специјализирани за испорака на „подготвен бизнис“ (ви даваат машина, футроли, софтвер) – да започнете сами.

Не можев да најдам лоши критики за нив, но тоа не значи дека не треба да правите сопствено истражување.

Нивните цени, како што можете да видите од страницата, се доста солени (барем за мене).

Започнување на ваков бизнис треба да биде можно до 10.000 лева. За мене – дури неколку илјади се многу пари, па ако темата ви го предизвика интересот, тогаш направете свое истражување за тоа колку ќе управувате со сопствен бизнис (регистрација на компанија, како ќе продавате случаи).

Давањето толку многу пари е невозможно за мене – и се сомневам дека во малото гратче каде што сум ќе најдам многу клиенти. Како да се намали ризикот?

Можете да го намалите ризикот. Смири се. Купувањето на сопствена машина е опција само ако имате средства што можете да си дозволите да ги изгубите.

Еве каква стратегија можете да преземете – можете да ја користите таканаречената опција „Печати по барање“. Ова е услуга во која клиентот дава пари однапред за производство на ставка – во овој случај персонализиран случај, компанијата што работи зад услугата ја произведува и ја испраќа.

Јас веќе напишав статија за страници што нудат слична услуга: повеќе може да прочитате овде.

Може да земете пари однапред од вашите клиенти – испратете го дизајнот на овие страници, тие го произведуваат куќиштето, испратете го до вас (или до клиентот – како што знаете) и вие само собирате каква било разлика.

Повеќе од овој намален ризик – не можам да се сетам.

Конечни мисли. Колку пари можам да заработам од овој вид бизнис?

Никој не може да каже колку навистина може да добие (или изгуби) бизнис.

Персонализиран случај (барем на бугарските страници) се движи по цена од 12 до 30+ лева. Ако претпоставиме дека профитот е околу 40 проценти (приход минус трошоци), што е доста високо, тогаш од еден случај заработувате околу 4 до 10 лева (сметка во паб).

За да остварите една годишна минимална плата – треба да продадете повеќе од 1.200 случаи на пазарот.

Ако работите преку курирски компании, тогаш според мене нема начин како таков обем на пратки да не може да се забележи.

Од вас е целосно да размислите како ќе управувате со овој вид активност. Ако се плашите дека ќе изгубите пари – еден начин да го намалите ризикот е здружување со друга личност. Можеби нема да купите машина – ви дадов пример како повторно да работите.

Repeatе повторам – никогаш не ризикувајте средства што не можете да си ги дозволите да ги изгубите.

Бидејќи сакам оваа страница да биде област за дискусија, сега е време да ви дадам „мала домашна задача“.

Бидејќи природата на активноста покажува дека е комерцијална по природа (хомогена, голема по број на трансакции), како е најдобриот начин (најевтин) од бирократска гледна точка да се организира?

Знам дека оваа страница ќе биде прочитана од ранливи групи ( велат лица со попреченост; родител кој самостојно ги воспитува своите деца и така натаму ) кои сакаат да остварат дополнителен приход.

Според вас – како е најдобро (најевтино) да се започне ваков вид активност? Дадете специфични примери: да речеме, ако фирмата е регистрирана и случаите се продаваат, имајќи ја предвид директната продажба на готовина преку потврда – кој е најевтиниот стан во готовина (и потрошен материјал за тоа) итн.?

Како и секогаш – ќе бидам среќен ако се постават други видови прашања, коментари, забелешки.

Ако сакате да помогнете – најдобриот начин е да го споделите овој напис преку социјалните мрежи или на начин што ви се чини соодветен.

Мојата мисла е да помогнам во информациите. Но, вистинскиот, плоден се раѓа преку дискусија.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење