Домашна деловна идеја – печатење маици со методот „Директно за облека“

Домашна деловна идеја - печатење маици со методот Direct to облека

Во оваа статија ќе споделам неколку информации за идејата за започнување бизнис од дома – печатење маици со употреба на методот “Директно за облека”.

Без да се преправате дека сте експерт за текстил – постојат и други методи со кои може да се додаде слика на текстилната површина. За нив (откако ќе ја проучам темата подобро) – ќе напишам одделни статии.

Во сегашноста ќе зборуваме за полесен метод, имено – Директен на облека (што го преведувам како „директно на текстилот“).

Што е Директен за облека?

Користејќи го методот Direct to облека, специјализираните печатачи можат да отпечатат слика на подготвена текстилна површина.

Сите користени машини се (повеќе или помалку) четири:

  • Лаптоп, десктоп компјутер, кој ја подготвува сликата за печатење
  • Специјализиран печатач
  • Машина за мелење
  • Топлинска преса

Ако во моментот мрморите – „Беше многу корисно, искрено“, мирно и едноставно мирно.

Во видеото, што ме инспирираше да ја напишам оваа статија беа користени следниве машини:

– специјализираниот печатач: https://noreply.aaprintsupplyco.com/start-your-tshirt-business-today-2?fbclid=IwAR1tLiHIz_oqXxxsIMiDylU8k2e0tq2MY8YirLq1GDQSo6vSCShteD5G-7U

– за машината за мелење: https://www.dtgmart.com/product/mister-t-1-pretreatment-machine/

– за топлинска преса: https://www.dtgmart.com/product/stahls-maxx-digital-clam-heat-press-16 %e2% 80% b3x20 %e2% 80% b3-120v /

Конс на бизнисот

За оние од вас кои не можат да го преведат вашето видео – ќе го повторам кажаното таму и тоа е очигледно (се надевам дека не ме обвинувате за плагијат).

Започнување на ваков бизнис е многу скапо – завршено 20 000 УСД ако се користат сосема нови машини.

Потрошувачките материјали што ги користи одреден печатач се исто така многу скапи – касетата со мастило е над 200 американски долари.

Дали има поевтини алтернативи (барем за потрошен материјал)?

Не можам да ви кажам – во принцип, производителите прават само еден вид потрошен материјал компатибилен со нивните машини.

Значи, оваа деловна идеја, иако е изводлива дома – дефинитивно не може да се започне нелегално, барем затоа што нема смисла да се крие дека сте купиле машини за толку висока вредност (да ги продавате на црниот пазар).

Дали има машини кои се од втора рака и поевтини? Треба да погледнете.

На видеата што ги гледав, поставувачот објасни дека е потребно да се продаваат многу маици дневно, бидејќи самото правење маица чини пари. околу 10+ долари. И можеби не сметајќи ја вредноста на стекнување на самата машина.

Значи, ако оваа идеја ве заинтригира, тогаш во вашиот „едноставен деловен план“ треба да земете предвид:

  • колку ќе чини регистрација на компанија (за да се признае по цена на набавка на машините)
  • колку ќе чини бирократското управување со компанијата (за наплата и намалување на директни и индиректни даноци)
  • колку маици дневно треба да произведувате за да остварите профит (дневна добивка)
  • колку маици треба да произведете за да остварите профит – со оглед на единечната цена на маичката

Конечни мисли

Самата идеја за започнување на ваков бизнис е интересна, но имам огромни резерви. Само што е прилично скапо. Ако немате многу блиски луѓе кои се подготвени да ве поддржат како партнери или лесно можете да си дозволите да ризикувате, тогаш не ја гледам поентата.

Напишав неколку статии во кои опишав со кои можете да се справите со системот „Печати по барање“ маици ( и други предмети) без да ризикува ништо. Го поставивте дизајнот на платформата на страницата, нарачките на клиентот, платформата на страницата ја прави маичката, му ја испраќате и ви наплаќа одредена такса. Чиста работа.

Сепак, оваа страница мора да презентира други идеи (освен оние за медијација).

Како и секогаш – оставете ги вашите коментари, прашања и коментари. Ако можам – ќе ти одговорам.

Секогаш можете да ја споделувате содржината – ова е најдобриот начин да помогнете на страницата да расте.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење