Заеднички наспроти управувано хостирање на WordPress – која е разликата?

Заеднички наспроти управувано хостирање на WordPress - која е разликата?

WordPress е најпријателска технологија која им овозможува на сите да ја пуштат својата домашна страница, така што компаниите за хостирање нудат и споделено и управувано хостирање на WordPress. Но, кој хостинг план е најдобро да се избере – споделена наспроти управувана хостинг WordPress, каква е разликата?

Во оваа статија ќе се обидам да одговорам на ова важно прашање врз основа на моето искуство.

Заеднички хостинг на WordPress

Компаниите домаќини нудат таканаречено заедничко хостирање. Ова е услуга преку која можат да бидат хостирани (прикачени) повеќе страници на еден сервер.

Што доведува до пониски цени за самите потрошувачи.

Заедничкото хостирање може да извршува страници, вклучително и страници засновани на WordPress.

Голема погодност е што ова се прави преку посебен панел наречен CPanel.

Во него, како и програмите на нашите добро познати Windows – може да се извршат голем број задачи. Како поставување датотеки за страницата, уредување, следење на сообраќајот и што уште не.

Предностите на споделеното хостирање на WordPress – цени, лесна употреба и доаѓаат со слабости.

Иако повеќето хостинг компании велат дека страницата се справува со сообраќај што може да биде неограничен, буквално секој клиент има одреден ресурс.

Ако вашата страница има голем сообраќај, тогаш неговиот капацитет може брзо да истече. Или страницата може да се вчита побавно.

Секој заеднички хостинг има одредена цена. Поскапиот – толку е поголема границата за потрошувачите.

“Тогаш, што треба да изберам? Најскапиот план?” – ќе прашаш.

Целосно зависи од вас.

Ако се потпирате на сообраќајот на пребарувачот, тогаш во првите 6 или повеќе месеци тие нема да создадат многу корисници за вас (иако сте се зафатиле со забранети (или „сиви“) техники за оптимизација, како на пр. паразитски оптимизација ,, купување платени врски ,, врски за перници ,, Публикации за ПР).

Значи – мое мислење е (освен ако не генерирате сообраќај на друг начин – преку социјални мрежи, преку платено рекламирање) да го добиете најосновниот хостинг што секогаш можете да го надоградувате.

Плаќајте за хостинг една година, обидувајќи се да добиете што е можно повеќе за вашите пари, како што се бесплатен домен, SSL сертификат, премиум DNS (можете да ја прочитате мојата статија што треба да знаете кога ќе ја стартувате вашата страница

Како резултат на јаките и слабите страни на заедничкото хостирање се:

  • пониската цена;
  • лесен кориснички интерфејс;
  • помали ресурси;

 

Управуван хостинг на WordPress

Многу хостинг компании развија специјализиран хостинг што е наменет само за WordPress. Таканаречениот управуван хостинг WordPress.

Со овој хостинг, веб-страниците засновани на WordPress побрзо. И тие можат да „земат“ сообраќај од повеќе посетители.

За време на пишувањето, користам сличен хостинг – оној на Namecheap EasyWP .

Има многу добри карактеристики – голема брзина, можност за 500.000 корисници месечно (како посети) / можеби и повеќе од тоа /, 100 гигабајти простор, бесплатен SSL сертификат. Многу добар хостинг, кој самоуверено го препорачувам со придружна врска

Единственото нешто што треба да се има на ум при изборот на вашиот управуван хостинг WordPress е технологијата врз која е изградена.

Серверите што не се базираат на Appache (како што е Namecheap) – можеби немаат CPanel за прелистување и конфигурирање на некои поставки колку што е потребно. И, ако не знаете што правите – треба да контактирате со поддршката на компанијата за хостинг за да ви помогнеме во овој случај (секогаш препорачувам дали мислите или не знаете што правите, тогаш секогаш правете резервна копија / копија) на И потоа побарајте поддршка).

Управувано наспроти споделено хостирање

Што да се избере тогаш?

Според мене – не е многу важно. Освен ако немате страница за која сте сигурни дека ќе биде популарна во првите месеци по нејзиното создавање.

Секогаш можете да преминете од еден на друг хостинг план. Како и да купите поголем капацитет.

Гледајте ги цените. Погледнете што добивате против нив.

Да речеме: најдобриот хостинг на Namecheap EasyWP е 49,88 УСД за првата година (тогаш тоа е 98,99 УСД годишно).

Заедничкото хостирање има различни цени – од 1,44 до 4,44 долари месечно, однапред плаќајќи две години напред.

Значи, сето тоа е прашање на можност.

Ако не можете да платите однапред – можете да плаќате од месец во месец, цената ќе биде 1,58 месечно.

Во иднина, во оваа статија ќе се обидам да прегледам други компании, бидејќи pasivendohod.net е наменет за корисници кои зборуваат словенски јазици.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење