Започнување бизнис со претплата во поле

Започнување бизнис со претплата во поле

Во оваа статија ќе претставам популарен деловен потфат – започнување бизнис со претплата во кутија.

 

Што е бизнис со претплата?

Чудниот поим доаѓа од „претплатничка кутија“ и значи (барем не можам да направам точен превод) примање стока заснована на претплата за одреден период.

„Бреј, многу добра дефиниција“, ќе рече еден од читателите.

Explainе објаснам со пример – американската компанија Долар бричи клуб им обезбедува на своите претплатници додатоци за бричење (по платена претплата).

Претплатничкиот бизнис во кутија им овозможува на клиентите практика редовно да примаат добра што и онака ги трошат периодично.

Бидејќи „надградбата“ на овој бизнис е можност за клиентите да добиваат персонализирана стока според нивниот вкус – видов бизниси кои им обезбедуваат на своите клиенти кафе, прехранбени производи што можат да готват различни менија (со различни хранливи вредности), дури и алкохол .

Во почетокот – таков бизнис може да се започне од дома.

 

Која е предноста на претплатничкиот бизнис во кутија?

Со создавање на ваков бизнис, претприемачот / претприемачите добиваат можност подобро да ги испланираат очекуваните приходи.

И наместо секогаш да се обидуваат да продадат 100 свои предмети, тие можат да го сторат тоа со продажба на десет клиенти.

Што заштедува време од логистичко планирање.

Многу високо персонализирана стока може да се продава во кутија преку деловна претплата.

 

Кои се слабостите на претплатничкиот бизнис во кутија?

Претплатничкиот бизнис во поле е секогаш во опасност да ги изгуби своите претплатници.

Додека во редовната продажба стоките што се од ист тип остануваат на залиха, во претплатничкиот бизнис, особено ако е многу персонализирана, постои опасност да има стоки создадени по вкус на само една личност (барем за период).

Затоа овие бизниси секогаш треба да се трудат да ги задоволат потребите на своите клиенти врз основа на повратните информации што ги добиваат.

 

Како да се изгради претплата бизнис во кутија?

Претплата за бизнис во поле може да се започне преку создавање веб-страница, како оној што се базира на WordPress исто така може да работи.

Кога креирате веб-страница, таа треба да биде интегрирана во системот за плаќање што ги обработува плаќањата, како на пр процесор за исплата .

Сите барања за воведување политика за приватност мора да бидат исполнети.

На крај, но не и најважно, сопственикот на таков бизнис треба да провери дали неговите барања ги исполнуваат условите за испраќање, што ги наметна законот и различните курирски компании.

„И како ќе расте таквиот бизнис, капетан очигледен? – Некој ќе се спротивстави.

Може да се воведе придружна програма или програма за упатување ( упатна мрежа ) – трети страни (самите клиенти или придружни промотори) за промовирање на производите од претплатничкиот бизнис во поле против било каков стимул.

Напишав статии за софтвер за воведување на програма за упатување на Оси Филијалата , како и воведување на програмата Tapfiliate .

Сите други техники за кои маркетингот знае дека можат да се применат. Како рекламирање преку автоматски маркетинг по е-пошта ,, употребата на инфлуенсери и други.

Секој сопственик на претплатничка деловна активност мора да размисли во кои количини е можно да ја понуди својата стока – без да влијае на квалитетот на услугата (бидејќи рековме дека ова е исклучително важно).

 

Конечни размислувања за започнување бизнис со претплата во поле

Претплатничкиот бизнис во кутија може да биде профитабилен, но исто така носи и свои предизвици.

Квалитетот на понудената стока мора секогаш да биде многу висок за да се избегне загубата на претплатници (или загубата на старите претплатници мора да се надомести со нови).

Многу бизниси во развиениот свет заработуваат исклучително добро од давање претплата – овој деловен модел би работел насекаде. Бидејќи навистина има добра што се консумираат редовно.

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да обезбеди информации за разни можности да заработите пасивен приход – тоа може да ви помогне со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење