Заработете пари преку CPAlead – платформа за маркетинг на CPA (цена по аукција)

Заработете пари преку CPAlead - платформа за маркетинг на CPA (цена по аукција)

Маркетинг со плаќање CPA (цена по аутонит) е интересен концепт за правење пари – ќе ви биде платено доколку корисник изврши дејствие (да речеме – пополнете формулар). Ако е направено правилно – овој метод може да заработи страшно многу пари.

За ова – за Маркетинг со КПД како концепт Имам посебен напис во pasivendohod.net.

Во оваа статија ќе разгледам cpalead.com – една од водечките платформи за CPA маркетинг.

Што е CPAlead?

CPAlead е веб-страница за рекламирање во САД преку која се спроведува наддавање за CPA (создавање платени понуди) до апликации за Android и iOS, страници.

Филијали (лица кои ќе ја промовираат содржината) кои ја користат страницата можат да користат готови банери, природни реклами, скокачки балони, заклучена содржина и други алатки за промовирање на дадените понуди на страницата.

Веб-страницата е една од најголемите на Интернет.

Според нивните податоци, заклучно со 2006 година, тие имаат над 350.000 регистрирани корисници и им се исплатени 100 милиони (сто милиони) долари на филијали.

CPAlead може да го користат и филијали (луѓе кои промовираат понуди) и огласувачи (луѓе кои бараат луѓе за да ги промовираат своите понуди).

Кои се добрите страни на CPAlead?

Лесно е да се регистрирате CPAlead.

Може дури и директно преку вашата сметка на Фејсбук или Гугл.

Можете исто така да ја користите вашата е-пошта.

Интерфејсот на страницата е на англиски јазик.

По регистрацијата – од менито “Сметка – Поставки” (Профил-поставки) може да се постават информации за контакт за вас. Како и начините на плаќање до вас.

И тие се PayPal, Payoneer (можете да прочитате повеќе за оваа страница за плаќање тука) , банкарски трансфер на вашата сметка.

Опцијата за плаќање се отклучува при пополнување на даночниот формулар W-8 (што е достапно од менито “Сметка – Поставки”).

Постои постоечки договор меѓу Соединетите држави и Бугарија за избегнување на двојното оданочување, но јас не сум во состојба да кажам дали важи во овој случај (за приходите генерирани од овој вид активност).

За ова, ќе ве прашам – мои читатели, ако имате решение за овој проблем – како да го пополните овој формулар преку Интернет, па напишете коментар.

Самата форма W-8 не е толку комплицирана за пополнување.

Прашањето е дали мора да се пополни комплетно дополнителниот дел во него, преку кој се декларираат посебни стапки (и ако е така, како)?

Т.е. треба да биде вклучен некој што е запознаен со примената на ДТТ помеѓу Бугарија и САД.

Откако ќе се пополни овој формулар – и има остварен приход, може да ви се исплати.

Покрај промовирањето на најразлични понуди, CPAlead има и своја програма за упатување.

Од менито Сметка – Упатства можете да ја најдете врската за упатување.

Ако привлечете некого – ќе добиете 10 проценти од она што ќе го заработи во првите 6 месеци, без тоа да го чини ништо.

Ако тој освои 100 долари, вие ќе освоите 10 долари. И нема ограничување колку луѓе ќе привлечете!

Во прилог на овој бонус – CPAlead има дневни бонуси кои се активираат по случаен избор.

Во прилог на бонуси – има награди што се акумулираат преку собрани поени.

Најголемата награда е патување во Лас Вегас, Невада (сите видови награди се достапни од менито „Сметка – награди“!

Со CPAlead можете да објавувате свои понуди. Не ја користев оваа функционалност, но ако некој е заинтересиран – можете да ги проверите достапните алатки.

Недостатоци на CPAlead

Не дека сум зависник, но освен делот со формуларот за данок, не гледам некои посебни негативни квалитети.

Постојат предлози за промоција во делот „Понуди“.

Секој од нив има свои правила и е насочен кон потрошувачи во одредена земја.

Ако не ви се допаѓа една понуда – можете да изберете друга.

Имате избор.

Конечни размислувања за CPAlead – платформа за маркетинг на CPA (цена по аукција)

CPAlead може да биде одличен извор на приход, особено со дел од својата програма за упатување.

Можете да направите како што јас – објавувате линк за упатување и со тоа сите луѓе што ги привлекувате – генерирајте пасивни приходи за вас.

Е ги чекам вашите коментари за формуларот за данок – дали може да се бара повластена стапка или е доставена без пополнување на овој дел (плаќање на она што го плаќате)?

Темата е отворена за секаков вид дискусија, прашање или коментар.

Ако сакате да му помогнете на pasivendohod.net – споделете ја статијата на социјалните мрежи со вашето семејство и пријатели.

Погледнете ги другите статии поставени овде. са

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење