Заработете пари со Yandex Ether

Заработете пари со Yandex Ether

Време е да напишете статија за тема што е малку позната – заработете пари со Yandex Ether.

 

Што е јандекс етер?

Yandex Ether е лична услуга за споделување видео, што е обезбедено од рускиот интернет гигант Јандекс. Преку Yandex Ether, блогерите можат да ги поставуваат своите видео содржини, кои може да се следат бесплатно.

Yandex Ether е услуга што е конкурент на познатите страници за споделување видео YouTube и Вимео , за што веќе напишав написи.

Но, за жал – Јандекс Етер е помалку познат надвор од публиката што зборува руски јазик. Иако има голема публика.

Да, генерално, Јандекс е потценет како компанија, иако може да заработи значителни средства преку своите други услуги како на пр. Јандекс Толока (услуга за микротреска), Јандекс Зен (услуга за препораки за содржина). Или можете да ја користите услугата за складирање на податоци целосно бесплатно до одредена количина облак Јандекс диск .

 

Како можете да заработите пари со Yandex Ether?

Како и со YouTube – и со Yandex Air можете да заработите пари од реализираното рекламирање на вашиот видео канал.

За да се случи ова – мора да ги прифатите (согласите) со општите услови на програмата. И да реализирате 10.000 прегледи на вашиот канал.

Ова се барањата.

Покрај рекламирањето – имате можност во вашите видеа да промовирате разни здруженија или понуди за упатување (за овој вид на маркетинг преку Интернет можете да најдете многу материјал во pasivendohod.net).

Или земете спонзори (ако сте доволно славни).

Добрата работа кај Yandex Ether е тоа што има многу посети и е малку позната на англиски јазик. Така – можете да ја достигнете публиката што зборува руски. И понудете her содржина што е насочена кон неа.

Може да направите видеа во кои да правите прегледи на производи. И заработи од придружна програма на Ozon.ru, најголемата руска придружна програма, промовирање производи.

 

Кои видеа може да се постават на Yandex Air?

Видеата на Yandex Ether се оценуваат. Не можам да ви кажам дали ова се случува автоматски (преку посебен алгоритам) или човекот ги гледа.

Тие се објавени на руски јазик условите за користење на платформата.

Мора да имате права врз содржината (ја создадовте или имате соодветно одобрение за употреба – како во како да креирате музички канал на YouTube без да бидете музичари).

Како руска платформа – добро е што содржината се звучи на руски јазик. Или имајте руски преводи. Но, ова не спречува, се разбира, да се заработи од анимација, музика итн.

Се додека се заштитени со заштитени содржини што можат да привлечат потенцијален интерес на гледачот – сè може да генерира одреден сообраќај.

 

Конечни размислувања за Јандекс Етер

Yandex Ether е страница што е помалку популарна, но има милиони публика.

Може да бидете инспирирани од видеа што се популарни на YouTube. И создадете свои руски.

Сообраќајот што го создавате може да донесе многу пари, верувајте ми.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење