Заработка на пари со извршување на задачите на Јандекс Толока

Заработка на пари со извршување на задачите на Јандекс Толока

Ако се прашувавте дали постои сигурен начин да заработите пари со извршување задачи, тогаш Јандекс Толока е една од нив.

Што е Јандекс Толока?

Јандекс Толока е услуга на рускиот интернет гигант Јандекс, во која луѓето од целиот свет можат да извршуваат задачи (како препознавање луѓе на слика, внесување текстови и сл.).

За разлика од слична услуга на Амазон – Amazon Mturk ( за што го напишав следниов напис ) регистрацијата на Yandex Toloka е целосно бесплатна (потврда за вашата регистрација / апликација од компанијата не е потребна).

Што ни треба за да започнеме да работиме со Yandex Toloka?

Прво – мора да имате креирано сметка во Yandex (која исто така е креирана бесплатно и можете да ја користите вашата е-пошта на неа или да ја индексирате вашата страница во пребарувачот).

Потоа треба да се регистрирате на Yandex Toloka: можете да го користите следниот линк.

Интерфејсот на страницата може да се прилагоди на англиски, руски, турски, француски, индонезиски, виетнамски и узбекистански.

При регистрација, можете да наведете кои јазици зборувате – од овој избор ќе добиете различни видови задачи. Иако интерфејсот на страницата е поставен на англиски, може да има задачи на различни јазици.

Бидејќи Јандекс е еден од најголемите пребарувачи што служи на население кое не зборува англиски јазик (оној на луѓе кои зборуваат руски јазик), мислам дека поголемиот дел од задачите ќе бидат на руски јазик.

Колку можете да заработите од Јандекс Толока?

Надоместокот зависи од задачата што треба да се изврши. Постојат задачи што носат од нула до неколку центи, има задачи што носат од нула до неколку долари.

Пред да започнете да работите на одреден вид задачи, мора да поминете низ обука.

Секоја задача има време да ја заврши.

Бидејќи не зборувам течно руски – не извршував задачи (затоа што најверојатно ќе треба да користам машински превод). И не можам да ти кажам (кажи) – ќе заработиш 5 УСД на час, додавајќи го времето за водење.

Бидејќи задачите ги испраќаат клиенти преку компанијата, претпоставувам дека и бројот на самите задачи варира со текот на времето, т.е. да речеме дека денес можете да завршите десет задачи (затоа што посочивте дека знаете одредени јазици), а утре – две, третиот ден – 15, итн.

Плаќањето се врши преку Paypal, Skrill.com ( можете да прочитате повеќе за оваа страница овде ) или Payoneer.com ( можете да прочитате повеќе за оваа страница овде )

Ако користите оваа врска до Payoneer.com кога ќе добиете 1.000 УСД на вашата сметка ќе добиете бонус од 25 УСД.

Треба да напоменам дека двата системи за плаќање имаат такси кои се наплатуваат ако сметката не е активна (Payoneer мора да има најмалку една трансакција на секои 12 месеци, Skrill исто така мора да има една трансакција). За ова – во зависност од тоа кога ќе го прочитате овој напис (напред навреме), потоа проверете кои се моменталните услови.

Конечни мисли

Не можам да ви кажам колку пари може да се заработат преку Јандекс Толока. Сè зависи од вашите јазични вештини.

Бидејќи страницата е слободна за регистрација, можете сами да ја проверите (особено оние на моите читатели кои се родени пред 1989 година и зборуваат руски).

Дали вреди да се користи оваа страница (со оглед на времето што ќе го потрошите за завршување на задачите и електричната енергија што ќе ја користи вашиот уред)? Не можам повторно да одговорам потврдно.

За пензионер на кој не му пречи да поминува неколку часа на ден, мислам дека можете да заработите неколку десетици долари месечно (да бидете конзервативни). Единствената опција е да се обиде.

Врските што ги поставив и укажуваат на Yandex Toloka (или платежни услуги) се упатување. Earnе заработам процент од задачите што ќе ги заработите (без намалување на вашата плата). Користев врски за упатување затоа што мислам дека не е лоша услуга. И, некои од моите читатели можат да заработат пари правејќи задачи.

Секако – како и секогаш, оваа тема е отворена за секаков вид дискусија. Ако одлучите да ми помогнете – најдобрата опција е да го споделите овој напис на социјалните мрежи

Ако генерирате приход – и ги префрлите на банкарска сметка (преку страници за плаќање), вие сте одговорни за изјаснување и плаќање на релевантниот данок.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење