За мене

 

 

 

  Никола Янчовичин

Здраво,

Моето име е Никола Јанчовичин.

Профил на Никола Јанковичин во Линкедин

Профил на Никола Јанковичин на Линкедин

 

Ако можам да се дефинирам со неколку зборови – би рекол дека сум личност со најразновидни интереси.

Овластен психолог и адвокат.

Работел во приватниот и јавниот сектор.

Меѓутоа, ако треба да одредам што ми причинува најголемо задоволство – морам да кажам дека ова е креативно пишување. За што, како херој на Чеховски, сè уште немам време и расположение. Сепак, подолу ќе посочам (со непотребна гордост) некои од моите мали успеси на ова поле – мали награди и публикации во националните медиуми.

Пред неколку години бев во многу тешка ситуација – отпуштен, како што често се случува во Бугарија, од денес за утре.

И прашањето беше – што ќе правам?

Одејќи како Алиса во земјата на чудата во зајачката дупка, во текот на изминатите неколку години стекнав големо искуство за тоа како да заработувам пари преку Интернет – преку пасивни приходи и преку активна работа.

Решив да го започнам овој блог.

Е биде посветено на сите сложености – докажани страници, начини за разјаснување на стапиците на приходите (како почетен капитал во ризик, такси, провизии, измамници), корисно и горко искуство.

Зошто би го сторил тоа?

Затоа што верувам (и го видов тоа на Интернет), барем на бугарски јазик, дека честопати недостасува веродостојна и проверена информација.

Ова е лажат. И верувам во реципроцитет – можам да дадам информации, а вие, читателот, може да ги искористите, судејќи дали се корисни за вас.

Секој метод со кој ќе се монетизира страницата (т.е. ќе заработам пари од неа) ќе се разгледа низ призмата дали е корисен за вас.

Затоа тука нема да има туркање, во каква било форма, на непотребни, сомнителни работи што имаат за цел да земат пари од неориентиран читател.

Зошто? Затоа што и јас бев таму, читателу. Буквално со неколку лева во џебот.

Но, како што рече Сервантес, искреноста е најдобрата политика.

И таа, верувам, секогаш е благодарна.

За секој што има дополнителни прашања, оставете ги како коментар под статиите. Или контактирајте ме преку делот „Контакти“.

Willе имам за цел да запознаам повеќе луѓе.

И, како можете да ми помогнете – за почеток можете да го споделите напишаното на социјалните мрежи. Или лајкувајте ја страницата на страницата во Фејсбук . Зад секој успешен проект стојат луѓето за кои е наменет.

 

НАГРАДИ И МЕДИУМСКИ ПУБЛИКАЦИИ ОД МЕНЕ И ЗА МЕНЕ

 

Мојот расказ беше вклучен во дваесет и втората книга-антологија „Како го спасуваме светот“ од серијалот „Човечка библиотека“.

Детални библиографски информации за мојата антологија на приказни „Како го спасуваме светот“ може да најдете на линкот од Гудридс.

 

Мојот расказ – „Ведмаг“ беше награден како победник на конкурсот „Флеш Европа 28“ на Делегацијата на Европската Унија во Кина и јас бев еден од претставниците за Бугарија .

Преведениот кус беше раширен на кинеските социјални мрежи.

 

Мојот патопис „Истанбулски премини“ беше објавен во националниот дневен весник „Земја“.

 

Откако го започнав овој блог (и тој почна да добива на популарност) – дадов интервју за националниот дневен весник „Марица“. Може да се најде и во онлајн уредникот на вести Новини257.