Зграда на врска со HARO

Зграда на врска со HARO

Додека една страница добива врски од трети страни (за да ја наведат како извор), може да потрае страшно долго ако чекаме ова да се случи природно (чекајќи потенцијални посетители да ја цитираат страницата). За ова – многу сопственици на страници се обидуваат на природен (преку маркетинг) или вештачки начин (започнувајќи сомнителни техники како на пр паразитски оптимизација ,, градење врски за перница ,, услуги за индексирање ,, врски за купување) да предизвикаат создавање на врски до нивната страница.

„Но, зошто тие ги имаат овие врски од страници на трети страни? – ќе прашаш.

Врските што третите страници ги градат кон некоја страница е многу важен критериум со кој пребарувачите (како што се Гугл, Бинг, Јаху, Јандекс итн.) Ја позиционираат содржината во нивните резултати.

Овој процес на градење врски, врски, линкови е наречена зграда за врски (зграда за врски) – ја обликува надворешната оптимизација за надворешни страници за оптимизација.

Во голем број на написи, истакнав дека освен ако некој не е запознат со тоа како да се направи таква оптимизација, подобро е да се воздржите од градење врски до нашата страница (бидејќи врските со слаб квалитет можат да направат повеќе штета отколку корист).

Сепак, во оваа статија решив да напишам за методот за стекнување врски – градење врски со ХАРО.

 

Што е ХАРО и каков вид на градење врски може да се направи преку него?

ХАРО е англиски кратенка и значи „помогнете му на репортерот“ – да му помогнете на репортерот (новинар).

ХАРО е страница што поврзува новинари / репортери кои бараат материјал за нивно објавување со можни извори на информации.

Така – природно почетниците (и воспоставените страници) можат да добијат можност да бидат цитирани во публикациите.

И новинари / медиуми – да примаат материјал.

“Мојата страница не е страница за вести. Ова е целосно бесмислено” – ќе брзате да ме прекинете.

Преку ХАРО, новинарите можат да добиваат материјал за своите публикации, што не е нужно новост.

Сите знаеме дека публикациите што се објавуваат не мора да имаат тематски карактер.

 

Кои медиуми / новинари го користат ХАРО?

ХАРО има стотици илјади регистрирани корисници.

За време на пишувањето, не ја користев платформата – и не можам да ви кажам колку бугарски / руски / украински / српски новинари ја користат (ако имате страница со оваа содржина).

Но, сигурно ќе наидете на многу новинари кои пишуваат на англиски јазик.

 

Како работи ХАРО?

Принципот на работа на ХАРО е едноставен.

Новинарите прават истражувања, кои извори на информации можат да ги проверат неколку пати на ден.

И да понудиме текстови (во кои ќе вклучиш и линк).

Основната регистрација кај ХАРО е потполно бесплатна.

Може да се надополни, како што можете да видите – со платена претплата (почнувајќи од 19 долари и завршувајќи со 149 УСД месечно), што отклучува дополнителни функции, како што се известувања (за даден клучен збор), пребарување медиуми и многу повеќе.

Ако цената на платената претплата ви изгледа скапа – само сакам да ви кажам дека обезбедувањето врски може да чини илјадници. И тоа само за еден линк.

 

Придобивките од градењето врски преку ХАРО

Дури и луѓето што ги следам (и кои тврдат дека се воздржуваат од градење врски) признаа дека користат ХАРО.

ХАРО имитира природно создавање врски до некоја страница – идеален случај, што го препорачуваат пребарувачите како Гугл (препорака што, за жал, никој не ја следи).

Сепак, јас не користев ХАРО и не можам да ти кажам какви ќе бидат врските што на крајот ќе можеш да ги создадеш.

Добро е за која било страница од која може да се добие врска – да се истражува однапред (да се осигура дека е квалитетна и не е полна со несакана пошта).

Оваа проверка – како процес на градење на самата врска – е цела наука.

И има многу техники (замислете се како пајакова мрежа) кои водат сметка за каков текст ќе се користи во врската, каде да се укаже на тој линк (до главната страница на страницата; до трета страна; до страница во кој веќе има трет линк до страницата) итн.

Ако не сте сигурни – треба да дознаете повеќе за оптимизацијата за оптимизација за страницата. Или продолжете со нешто безбедно – како создавање на монструозно голем број објави што се посветени на теми кои немаат многу резултати од пребарувачот, но треба да имаат интерес за посетителите за нив.

Конечни размислувања за градење врски со ХАРО

ХАРО е страница што може да биде несомнено корисна.

За жал за мене, имам горко искуство со градење врски (пред извесно време ги потрошив своите веќе скудни средства за такво градење врски).

И, ќе се обидам – барем додека не развијам малку повеќе pasivendohod.net со многу повеќе информации, да се воздржам од градење врски.

За ова ќе ми биде драго ако некој од вас, мои читатели, го сподели своето искуство со ХАРО.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – тоа може да ми помогне со споделување на некои поставени материјали на социјалните мрежи. Или ако ви се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење