Зошто блогерите споделуваат колку заработиле?

зошто блогерите споделуваат колку заработиле

Веќе има десетици милиони блогови објавени на Интернет на различни јазици – и не е ни чудо што некој се прашува зошто блогерите споделуваат колку заработиле.

Зарем не е подобро овој аспект (монетизација) да се чува „скриен“ зад сцената?

Во оваа статија ќе разговарам зошто понекогаш е добро да се објават „финансиите“ кои стојат позади Интернет проект.

Зошто споделувањето приходи и расходи може да биде корисно?

Креирање содржина на Интернет може да биде една од најинспиративните активности што може да ги доживее современата личност.

Бидејќи тој може да се поврзе со безброј луѓе ширум светот, создавајќи заедница за публика ( можете да ја прочитате мојата статија за причините што ве поттикнаа да го започнете вашиот блог )

Сообраќајот што го „повлекува“ секоја страница може да се монетизира.

За многу луѓе – овој збор е „валкан“.

Да профитирам од другите. Еден вид – вие сте силеџија, измамник кој демне за потенцијални жртви.

Драги пријатели, блогирањето не е тоа (иако има луѓе кои го прават токму тоа).

Ова е создавање содржина од која нејзиниот автор не треба да се срами. Профитабилна содржина – дури и без да ја доведе во заблуда публиката.

И тука (со почитување на оваа привилегија) споделувањето на приходите и трошоците зад блогот може да помогне.

Овие типови „извештаи“ се неверојатно популарни.

И тие често се споделуваат како материјал на социјалните мрежи.

Тие јасно наведуваат како блогерот ги заработува своите приходи. Тие исто така даваат јасност во врска со трошоците вклучени во креирањето содржина. Затоа што, како што може да бидат високи приходите, така можат да бидат и трошоците.

Еве, на пример блог , што честопати го читам за инспирација (но не сум целосно следбеник затоа што неговиот автор Johnони промовира и курс).

Како што можете да видите (користејќи или не машински превод) – овој вид содржина е доста елоквентен.

Кога може да му наштети на поделбата на приходите и трошоците?

Единствениот аргумент што го најдов за не споделување на финансиите на веб-страница / блог е ако авторот / тимот на луѓе има загриженост за нивната безбедност.

Сè уште живееме во луд свет, нели?

Ако се плашите дека ќе бидете предмет на изнуда, рекет, напад, тогаш отворено зборувањето за пари можеби не е за вас.

Пред да ме прашате: „Ако ми е толку кошер да ги споделам парите што сте ги направиле, зошто не ги споделите?“

За време на пишувањето, pasivendohod.net има помалку од пет месеци. И соодветно на тоа – мојот приход е точно 0 лева и 0 стоинки.

Дали ќе споделам во иднина? Можеби развојот на страницата ќе трае две години, ако воопшто се рангира за клучните зборови за кои мислам дека имаат шанса да ги пробијат.

Засега – споделувањето финансии (и достигнувањето до публиката – само ќе ги обесхрабри луѓето кои сакаат да го развиваат својот проект на Интернет) е бесмислено.

Конечни размислувања зошто блогерите споделуваат колку заработиле

Секогаш земајте со „малку сол“ (т.е. недоверба, нормална доза на сомнеж) што ви кажуваат другите луѓе – било да е тоа преку Интернет или офлајн. Вклучувајќи какви било добивки / загуби што некој тврди дека ги реализирал преку нивната страница.

Нема ништо полесно од манипулирање со слики од екранот. Да изнајмувате луксузни предмети.

Гурурите сакаат да го продаваат својот „животен стил“ (како имаат неверојатен приход, живеејќи како раја) – затоа што не постои магична формула за заработка.

Користете ги извештаите за инспирација и лично охрабрување.

Погледнете за што плаќа еден блогер – и проценете сами дали неговото мислење е валидно (да, тој треба да победи, но профитот не треба да биде по секоја цена).

Beе бидам среќен ако некој коментира за бугарски проекти за блогови. Со добар тон, се разбира.

Што се однесува до pasivendohod.net – ако ви се допадна мисијата на страницата, секогаш можете да помогнете со споделување на содржината на социјалните мрежи или како нашата страница На фејсбук .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење