Зошто започнувањето блог може да има корист од вашата кариера?

Зошто започнувањето блог може да има корист од вашата кариера?

Многу експерти често ги потценуваат можностите што ги нуди Интернетот како технологија. И тие не се прашуваат: „Зошто отворањето блог може да има корист од мојата кариера?“

Токму во оваа статија ќе се обидам да ги посочам најголемите аргументи што ќе ве натераат да размислите зошто започнувањето блог може да има многу позитивно влијание врз вашиот професионален живот, како и приходите.

 

Започнување блог може да ве утврди како истакнат специјалист во вашата област

Тој што е добро познат како специјалист во својата област – тој никогаш нема да доживее недостаток на клиенти (и растворувач).

За жал, многумина го забораваат ова правило. И тие се потпираат само на препораките од усна уста.

Секој што работи за себе има одредено време на располагање. Да речеме – 30 години професионална активност.

И тој мора да го продаде тоа време што е можно поскапо.

Секој час во кој тој не е ангажиран на кој било начин – специјалистот промаши приход што може да се реинвестира во активноста (или на друго место). И тој не може да ја прошири својата практика. Не може да се ангажираат трети лица. Не може да го зголеми обемот на активност. Не може да се збогати финансиски. Тој не може да добие слободно време.

Блогот може да доведе до десетици, па и стотици илјади посетители. Оние кои имаат некаков интерес.

Не сте убедени.

Да речеме дека си офицер за заем. Дури и тешкотијата на вашата лажат, која може да се наведе во колоната YMYL (можете да прочитате што значи ова кога креирате содржина и оптимизација) – нема да го спречи тоа на крајот да доведе до некаков сообраќај кон вашиот блог.

Ако договорите дури десетина заеми во вредност од 100.000 (сто илјади) и вашата провизија е процент од половина од заемите (за кои сте им помогнале на вашите клиенти да ги добијат најдобрите можни услови), тогаш тоа значи дека ќе соберете 15.000. Повеќе од една просечна плата.

Истакнати професионалци можат да заработат на различни начини.

Може да бидете говорник на предавања и семинари. Можете да ве натерате (или вашиот блог) да добиете спонзорство.

 

Самиот блог може да биде посебен извор на приход за поддршка на вашиот развој

Блог, како сообраќаен канал, може да се монетизира на различни начини. А вие, особено ако вашата професија бара скапа опрема, знаење, знаење, лиценци, софтвер и сл., Сепак му помагате на вашиот буџет.

Во pasivendohod.net има многу статии во кои можете да прочитате како може да се монетизира сообраќајот. За време на пишувањето, има над 50 статии за референтен маркетинг, придружен маркетинг, cpa маркетинг, ppi маркетинг, ppl маркетинг, рекламирање на банери, рекламирање преку Интернет, печатење по барање, авторски права, итн.

Прочитајте ги (не се фалам), сурфајте низ pasivendohod.net. Willе биде корисно за вас.

 

Еден бизнис преку блог може да генерира друг бизнис. Или соработувајте со други претприемачи кои работат во слични или паралелни ниши

Ако сте успешен агент за продажба на недвижнини – што ве спречува последователно да развивате услуги за одржување и управување со недвижнини?

Честопати, голем број на видови услуги се како прицврстени пловни објекти. Вашиот успех во една област исто така може да го одреди успехот паралелно.

“Ова не е секогаш така. Написите што ги преведувате од англиски за да ја пополните оваа страница не секогаш велат дека не е сè” ставете стап, пијте вино “.

Pasivendohod.net е авторски проект. Но, да претпоставиме дека управувањето со многу потфати е над вашата моќ и / или не ве засега.

Секогаш можете да ги продавате лидерите што ќе ги генерира вашиот блог на потенцијални клиенти. Или можете да препорачате услуги на други луѓе / организации. И нека ти ги препорачаат твоите.

Успехот е во контактите.

 

Конечни размислувања за тоа зошто започнувањето блог може да има корист од вашата кариера

Започнување веб-страница (и / или блог) за тоа не е толку невозможно (како цена и вештини).

Блогот може да доведе до многу посетители. И тие се пари.

Стекнати без трошење пари за рекламирање.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да помогнете со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ви се допадне нашата страница на Фејсбук.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење