Зошто повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот?

Зошто повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот?

Интернет маркетингот е деловен модел кој, доколку успешно се спроведе, може да доведе до неверојатна финансиска слобода (без претерување – како онаа на грофот Монте Кристо), но зошто повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот?

Во оваа статија ќе ги наведам своите размислувања зошто е тоа така и што треба да се стори за да се избегне оваа судбина.

 

Повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот затоа што ги споредуваат со луѓето кои успеале во тоа

Повеќето луѓе што го слушаат зборот „Интернет маркетинг“ ги замислуваат оние видеа што рекламираат шеми „брзо се збогатуваат“ за кои се тврди дека заработуваат илјадници долари (на ден).

И оние што го кажуваат тоа демонстрираат многу скап начин на живот.

Или тие ги покажуваат своите страници, кои имаат огромен сообраќај преку кој го остваруваат овој приход.

Никогаш не се споредувајте со никого.

Затоа што:

  • резултатите (без разлика дали се вистински или лажни) што ги добива една страница никогаш не се типични. Тие варираат во многу околности. Како: јазик на содржина. Сум видел филипински англиски јазик кој има над 20.000 посети месечно. И заработува сто долари на рекламирање. Сум видел канал во YouTube (мојата статија за заработка може да ја прочитате на страница за споделување видео), која има нешто повеќе од 3.000 претплатници и заработува околу 300 УСД дневно.
  • Секоја страница и пристап до заработка од интернет маркетинг се различни: едно е да заработите со промовирање на добра за провизија ( здружени маркетинг ) Различно е да заработите со промовирање на софтвер, чие преземање ви носи провизија ( маркетинг со ppi ) / Третото е да се победи ако посетителите извршат нешто (како што е пополнување податоци) – ЦПА маркетинг .

Понатаму – запомнете дека има многу луѓе кои тврдат (без оглед дали се вистинити или не) дека се успешни со цел да ви го продадат својот курс, што наводно ќе ве научи како да заработите пари преку Интернет.

Никогаш, никогаш не ги земајте ваквите тврдења здраво за готово.

И дека некој е успешен. И, само што започнавте, не треба да се обесхрабрувате дека е невозможно да се постигнат такви резултати.

 

Повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот затоа што не вложуваат време, знаење и напор

Знам дека многумина ќе ме критикуваат.

Дека зборувам премногу генерално.

Но, ова е вистината.

Интернетот навистина војува за непроценлив ресурс – вниманието на човештвото.

Потребно е многу за еден проект да биде успешен.

“Што? Доста е со овие општи говори” – некој ќе ме прекине.

Прво:

  • треба да биде студија за тоа каква содржина има потенцијален интерес од посетител, но нема многу информации за тоа (имам напишано статии бесплатни алатки за оптимизација како и платени алатки за оптимизација) – ова е знаење што се совладува по многу читање. Горд сум што pasivendohod.net веќе има многу написи кои ќе ви помогнат да креирате содржина.
  • треба да се создаде добра содржина;

Овој процес мора да се повторува одново и одново. Навистина успешни продавачи на Интернет портфолио на страници.

Тешкотијата доаѓа од фактот дека многу луѓе имаат тенденција да се откажат – откако не видоа инстант успех.

Потребно е време за да добиете бесплатен сообраќај до некоја содржина (без разлика дали креирате веб-страница, креирате сопствен видео канал или подкаст). Повеќе од една година.

По обиди и грешки.

Ако сакате моментален резултат – одете во казино или шпекулирајте на финансиските пазари.

Не закачувајте за да креирате (на пример) страница со 10 статии. И се повлече на Малдивите.

 

Повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот затоа што се плашат од грешки

Многумина се откажуваат затоа што грешат и велат: “Готово е. Не е за мене”.

Никој нема да ве држи при рака кога го креирате вашиот проект на Интернет.

Досега имав неколку страници кои беа целосно неуспешни. Меѓу другото.

И, дали мислиш дека мислам дека ќе успеам со pasivendohod.net?

Не (Иако јас лично напишав стотици статии).

Секој неуспех ни дава многу упатства. Не велам дека човекот е постојан во своите грешки.

Вие започнувате ваш сопствен видео канал: со тек на време ќе си речите – морав да го направам описот на моето видео (или неговиот наслов) на сосема поинаков начин.

Или започнете своја веб-страница. Секогаш ќе има нешто што требаше да го направите (или не) поинаку.

До пред еден месец, не сфатив дека поставувањето премногу ознаки (ознаки) на pasivendohod.net и нивното ставање на располагање за индексирање од пребарувачите е многу груба грешка во оптимизација (бидејќи генерира многу страници што се празни и дупликати на содржината )

 

Повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот затоа што веруваат дека постои магично решение

За жал, многу луѓе веруваат дека постои формула која лесно успева.

И нема.

Не толку многу гуру-мрежи се обидуваат и успеваат да ги продадат своите работи на оние кои им веруваат.

Содржина за интересот на посетителот. Содржина што ги информира посетителите за дадена тема.

Ова се двете работи што треба постојано да си ги кажувате на себе.

“Не е така. Тие заработуваат илјадници. Мора да има нешто”, го повторува умот на оној кој верува во “тајниот рецепт”.

Нема (знам дека ова е клише од анимацијата „Кунг фу панда“).

Гледате статија на англиски јазик – нацрт за успешна придружна веб-страница – дали мислите дека ќе добиете информации (како некој што ве држи при рака) за тоа како да направите успешна придружна веб-страница.

Е добиете општи упатства за создавање придружна веб-страница – оваа содржина е создадена околу клучните зборови „придружна веб-страница“, „план за создавање придружна веб-страница“, „успешен пример за придружна веб-страница“ итн. (Во зависност од напишаното). Некој може да заработи провизија ако купите домен и хостинг преку него.

Но, не постои голема тајна!

Не купувајте курсеви по курсеви. Нема да ти го откријат.

 

Конечни размислувања зошто повеќето луѓе не успеваат во Интернет маркетингот

Бидете упорни во креирање содржина.

После секое објавување, видео, аудио датотека што ќе ја направите јавно достапна, ќе стекнете искуство. И веќе нема да грешиш.

Интернет маркетингот не е лесен деловен модел.

Затоа сум среќен ако станете редовен читател на pasivendohod.net. Мислам дека имам што да ти кажам во оваа област што ја проучував со години.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење