Како да заработите од разговор во живо и чет-ботови без да работите како поддршка

Како да се победи од разговор во живо и чет-ботови

Можеби сте се запрашале: дали можеме да заработиме од разговор во живо и чат-ботови без да работиме како поддршка?

И во претходната статија (за промоција на софтвер за онлајн продавници) Ја споменав старата добра тактика – во златна треска, понекогаш дуќанџиите победуваат, а не оние кои бараат злато.

Во тековната статија ќе споделам со вас слична стратегија во врска со промовирање на софтвер за разговор во живо и ботови во живо, а вие, ако го користиме вокабуларот на жолтите страници – „ќе благословиме и ќе се радуваме“.

Запознајте се Разговор во живо

Livechat е страница преку која сопствениците на веб-страниците можат да имплементираат (воведат) разговор во живо и чет-ботови на нивните веб-страници.

Ако размислиме за тоа – ова се многу популарни услуги. Постојат илјадници страници кои нудат стоки и / или услуги низ целиот свет. Корисниците секогаш бараат итно внимание кога се појавуваат проблеми и што подобар начин отколку да обезбедат далечинска поддршка (или за чат-ботови – автоматско известување за решенија за најчестите проблеми).

Затоа публиката кон која се насочени услугите на оваа страница е огромна.

Секој клиент значи пари.

Како можете да го искористите ова?

Со регистрација како партнер на Разговор во живо.

Веб-страницата има единствена програма за промоција, едноставно е неверојатно!

За секоја продажба што се генерира преку вас – ќе добиете 20 проценти од неа. За живот. Сè уште не разбирате – привлекувате клиент, тој почнува да ги плаќа хонорарите, ќе добиете дваесет проценти. Засекогаш!

Звучи премногу добро за да биде вистина? Youе ебете невини луѓе со своите постапки?

Не така! Има и придобивка за купувачот! Ако ја продадете услугата (како препродавач, препродавач) – клиентот ќе добие дваесет проценти попуст – и доживотно!

Постои еден, многу, многу важен детал!

Ако одлучите да привлечете луѓе кои исто така сакаат да ја промовираат платформата, тогаш ќе добиете 5 проценти од продажбата што ја генерираат.

Ако досега собравте два и два, сигурно ви го одзеде здивот.

Замислете само – можете да регрутирате луѓе чија продажба ќе ви донесе профит.

Профитот што може да се генерира е неограничен!

Можете да ја промовирате страницата (или да регрутирате партнери за тоа) на кој било начин што сметате дека е добар (се додека не е наметлив). Знајте германски – напишете статија на германски! Имате следбеници на Инстаграм – споделете ја оваа можност со нив! Бидете креативни и не се откажувајте!

Според моето искуство – можам да ви кажам дека ваквите дарежливи програми се ретки на Интернет.

Бидејќи – ќе мора да продадете нешто што може да загрози некого (на пример, само такви дарежливи програми имаат „инвестициони“ страници, како и страници за казино).

И ова е услуга што може да придонесе за деловна активност на една личност. И тој / таа е слободен да престане да ги користи услугите на Разговор во живо

Покрај тоа – секој клиент има 14-дневен пробен период во кој може да ги испроба услугите на страницата. Сосема бесплатно.

Во следните статии ќе разгледам други примери преку кои може да се заработат пари на Интернет.

Но, мислам дека сегашната има огромен потенцијал – затоа што можете да регрутирате луѓе за да ја промовирате услугата. Вие нема да мора да продавате ништо.

Ајде да направиме неколку „сметки во пабот“ за да ве инспирираме.

Да речеме дека регрутирате 10 лица. Тие успеаја да продадат услуга на десет лица (за една календарска година). Нека услугата вреди 16 долари (што е минимална месечна претплата).

100 X 16 = 1600 $. Од нив – провизијата ќе биде 320 долари месечно (32 по лице)! И твоја? Beе биде 16 долари.

Звучи многу малку. Но, да не заборавиме дека месечните планови се од 16 до 50 долари.

И нема ограничување колку луѓе ќе регрутирате – и на колку ќе продадат.

Ако регрутирате 1000 луѓе (тие можат да бидат од целиот свет)? Ако ги следиме истите пропорции – ќе добивате 160 долари месечно. Пензија во Бугарија!

Без да мрдате со прстот – како што велат тие.

Погледнете ја страницата – и оставете го вашето мислење. Според мое мислење – лесен е за употреба (иако е на англиски).

Пред да завршам, морам да истакнам – врските што ги користев во оваа статија се моите врски за упатување. Ако заработувам средства преку вас – тие ќе се користат за развој и одржување на оваа страница. Ти благодарам за тоа.

Како и секогаш – ќе бидам среќен ако го коментирате / споделите овој напис. Ова е најдобриот начин да ги развијам информациите во нив.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење