Како да заработите пари од 3Д печатење

Како да заработите пари од 3Д печатење

Ако пребаруваме на Интернет за информации за тоа како да започнеме деловна активност дома, како да заработиме пари од 3Д печатење е еден од најчестите совети на кои ќе наидеме.

Но, дали е тоа така?

Што прават луѓето за успешно да започнат ваков бизнис од дома?

Како да заработите пари од 3Д печатење и од нашето знаење?

Иако технологијата за создавање тродимензионален објект со помош на готови датотеки (дигитални модели) брзо се развива, прво мора да се знае.

И луѓето кои имаат корист од тоа се оние кои нудат некаква форма на обука.

Јас сум напиша статија за започнување на курс преку Интернет како метод за заработка.

Знам дека некои од моите читатели во моментов размислуваат: “не го гледајте одвратното момче! Дали е ова ваша информација, дали е ова ваше чудо! Да ги измамите луѓето со ветувања дека ќе заработат пари и ќе им продадат” курсеви, семинари “нели? ”

Не – не станува збор за заблуда на луѓето.

Ако зборувате странски јазици и разбирате тродимензионално печатење – зошто да не составите систематски извор на информации?

Во горенаведената статија наведов многу страници на кои можете да добиете курс.

А, оние што го прават тоа се ослободени од бирократските услови (во врска со индиректните даноци како што се данок на додадена вредност на ЕУ и данок на продажба на САД) за да ја пријават својата продажба (и, се разбира, тие треба да пријавуваат само директни даноци).

За оние кои влегуваат во областа на продажба на информативни производи – ова е неверојатно олеснување.

3Д печатење и авторско право од странство

Тука доаѓа комплицираното.

Многу луѓе кои се „страствени“ за идејата за 3Д печатење го прават тоа затоа што гледаат (има многу видеа барем на англиски јазик) видеа на Интернет во кои многу луѓе тврдат дека заработуваат многу пари со печатење реплики на нештата од блокбастер филмовите.

Да речеме – ракавицата на Танос од „Одмаздници“, маската на „Ironелезниот човек“, Зеноморфна глава од „Предаторот“.

Тој работи многу низ целиот свет за заштита на авторските права.

Во никој случај не треба да правите нешто што ќе го продадете без да бидете сигурни дека можете да го направите тоа.

Истото важи и за машинските делови.

Некои луѓе печатат делови за ретки автомобили или делови што излегуваат поевтино (отколку ако се купени од производител).

Не го прави тоа.

Не е познато дали GDCOP ќе „тропне“ на вашата врата еден ден.

„Тогаш, што треба да направиме? – ќе прашаш.

Што може да се направи.

Знам дека ова е одговор што го избегнува прашањето.

Но, со толку многу работи што можат да бидат произведени од 3Д печатач – не можам да ви кажам да го сторите тоа. Или тоа.

Ова треба однапред да го истражите сами.

Размислете што би барале. И дали е легално да го произведувате?

Ако користите готови датотеки од мрежата – дали авторот дозволил нивна масовна комерцијална употреба.

Каде да продавате и да профитирате од 3Д печатење?

Според мене – не е лошо место да се започне истражувањето е Етси.

ИН Оваа статија Ја опишав страницата како можност за создавање онлајн продавница.

Можете да видите што е веќе поставени на страницата и преку обратен инженеринг да размислуваат што да бараат.

Сеќавајќи се на горенаведениот совет – само затоа што е за продажба не значи дека е легално да се прави тоа.

Друга опција е да објавувате индивидуални списоци на Amazon и eBay.

Запомнете дека понекогаш има надоместок за објавување на списоци (барем има еден во Ици).

Не е голема (обично на Интернет овие такси се и до половина долар), но ако имате повеќе списоци – важно е.

 

Што друго треба да знаеме ако сакаме да заработиме од 3Д печатење?

Постојат стотици тродимензионални машини за печатење.

Некои се аматери, други се професионални.

Не можам да препорачам машина.

Но, она што треба да го знаете е:

  • колкав е материјалот преку кој се врши таканареченото тродимензионално печатење – филмови, смоли, лепила.
  • на која подлога ќе биде отпечатена – штом производот е подготвен, треба да се гребе (со алатки што личат на шпатули). Многу е важно влошката да е убава.
  • Дали уредот е претходно калибриран? Постојат апарати што треба сами да ги соберете. И тогаш поставете сами. Побарајте го најлесното можно решение (земајќи го предвид квалитетот на машината).
  • Некои машини печатат во специјални фотоапарати. Други (поевтино) – печатете на „отворено“. Слушнав дека процесот на печатење може многу да мириса. Ако одите на работа дома (особено меѓу луѓето околу вас) – тогаш размислете за најдоброто решение. Следете ги упатствата на производителот за да добиете најдобри резултати, но не загрозувајте се себе си и другите.
Финални думи относно как да печелим пари от триизмерно принтиране

Технологијата се развива – до 2024 година, пазарот за 3Д печатење ќе се процени на 34,8 милијарди долари.

Прашањето е што да се печати?

Не можете да создадете уринатор на статуа со, да речеме, главата на познат политичар.

Или отпечатете нешто што има сопственик на авторски права.

Ваквите постапки можат да донесат краткорочна слава – но тие не се морални, тие се незаконски и можат да ви донесат многу проблеми.

Beе бидам среќен ако темата ја преземат моите читатели кои имаат искуство во тродимензионално печатење.

Што правиш за да бидеш успешен?

Оставете го вашиот коментар, прашање или забелешка.

Ако ви се допадна темата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net – можете да го споделите напишаното на социјалните мрежи.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење