Како да заработите пари преку Амазон со обезбедување услуги?

Како да заработите пари преку Амазон преку обезбедување услуги

Оваа статија е наменета за Бугарите што живеат во Соединетите држави.

Сите знаеме дека Амазон е гигант со огромни, сопствени складишта и стотици илјади вработени.

Но, дали знаеме дека преку Амазон, луѓето можат да нарачаат мали услуги како што се сликање, поправки, електрична енергија итн.?

Да, Амазон ја нуди и оваа брокерска услуга – преку страницата луѓето можат да нарачуваат услуги, а професионалците да ги извршуваат. Амазон собира провизија.

Пријавувањето се врши преку овој линк: https://sell.amazon.com/programs/professional-services.html

Ниту една апликација во моментов не е прифатена поради ситуацијата со коронавирус.

Можеби во иднина луѓето ќе можат да се регистрираат.

Секој кандидат поминува низ процес на одобрување – според она што го прочитав на страницата, мора да имате специјализирано осигурување за штети, да поминете проверки на позадината (проверка на позадина), да ги имате потребните дозволи, доколку се потребни за вашата работа.

Бидејќи, како што наведов на почетокот, услужната програма работи само во САД, јас не сум компетентен да ви кажам што е проверка на позадината или како да ги добиете потребните дозволи за извршување на одреден вид работа. Ниту, пак, можам да ти кажам како и со кого треба да правиш осигурување.

Ова мора да го проверите сами. Оваа врска има општи информации што можат да ви помогнат да започнете: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/G201484410?language=en_US&ref=efph_G201484410_cont_G521&ld=NSGoogle

Единственото нешто е јасно – овие работи (особено проверки и добивање дозволи) ќе ве чини време и пари.

Со цел да обезбедите услуги, не можете да не знаете англиски јазик. Само не гледам како ќе се одвиваат работите.

Што е добро во оваа програма?

Мислам дека платата – што и да заработите, ќе ви биде загарантирана. На крајот на краиштата, Амазон е олицетворение кога станува збор за исправноста.

Дали вреди?

Никогаш не сум бил во САД. Но, знам дека повеќето луѓе живеат во изнајмен автомобил и / или имаат автомобил што е изнајмен. Т.е. повеќето луѓе секогаш се во постојан долг (без разлика дали станува збор за хипотека на куќа, или закупнина, или закуп, или студентски заеми, или сметки за медицински услуги, итн.).

Секој мора да размисли за себе.

Ако регистрирањето лице на платформата – по секоја цена – не е толку скапо, тогаш мислам дека ова не е толку лоша алтернатива.

Колку и да не го разбирам американскиот закон, мислам дека нема да погрешам ако ваквата работа го ослободи.

Ако сте заинтересирани – дознајте како стојат работите во вашата држава, како стојат работите со изјавата за приход од работа. Што се признава како трошок (сепак ќе користите сопствено гориво, возило, алат, итн.)? Како и кога се декларира?

Мислам дека консултација за тарифите таму ќе чини околу 200 американски долари.

Се разбира, секој потфат има свои ризици – според мое мислење, ваквите ризици тука се обемот на работа што може да се изврши преку страницата.

Сепак – како што реков, имате трошоци за влез кои се загарантирани (барем осигурувањето).

Ако пристапуваме логично – тогаш според мене местото каде што живеете силно ќе одреди колку клиенти ќе имате. Едно е да се живее во Чикаго, едно е да се биде некаде на село во Монтана.

Beе бидам среќен ако овој напис стигне до Бугарите во странство и тие се придружат со коментари.

Однапред се извинувам ако се покаже дека овој тип на работа е бесмислен за повеќето луѓе.

Мојата цел е да информирам за можностите, но не ги контролирам.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење