Како да заработите пари преку хонорарна страница Peopleperhour

Како да заработите пари преку хонорарна страница Peopleperhour

Знаете дека преку pasivendohod.net се трудам да дадам искрени и непристрасни повратни информации или совети за тоа како да заработите пари преку хонорарни страници.

Време е за Peopleperhour.com.

Веб-страницата е производ на британска компанија основана во 2007 година. Ако ве интересираат сите мали детали – можете да се запознаете (на англиски) со нив од нивните Страница на Википедија.

Веб-страницата е една од најголемите во однос на наоѓање работа од далечина. Колку е голема – прашувате? Не можам да ги потврдам или негирам бројките за стилот „Кој е најдобар?“, Но страницата вели дека се регистрирани над 2,9 милиони хонорарни преведувачи, како и еден милион бизниси.

Да, во секој случај, има многу луѓе кои се најавуваат на страницата секој ден.

Како што напишав за други страници за далечинско работење – така оваа страница работи на принципот на посредник – го поврзува купувачот на услуги со луѓе што ги обезбедуваат (како на пр. Truelancer (може да прочитате повеќе тука), Fiverr (може да прочитате повеќе тука), Upwork (можете да прочитате повеќе тука).

Кои се добрите страни на хонорарната страница на луѓето со час?

Ако сте решиле да ги диверзифицирате веб-страниците преку кои работите, тогаш не е лоша платформа за луѓето по час.

Преку него можете да бидете ангажирани на час (за услугата што ќе одлучите да ја обезбедите) или може да понудите еднократни услуги со фиксна цена и испорака.

За секој проект можете да комуницирате со лицето кое ве вработило преку страницата.

Секој хонорарец може да изгради профил во кој ќе опише сè што може да се „издвои“ над останатите – биографија, сертификати, поставува проекти на кои работел, итн.

По завршувањето на секоја работа може да се оцени – што доведува до нови можности, итн.

Веб-страницата има можност да генерира фактури – за нив, тие се генерираат врз основа на податоци обезбедени од хонорарни преведувачи.

Значи, ако сте сопственик на компанија и сакате да ангажирате некого преку страницата – тогаш ве советувам добро да ги истражувате работите (видете како изгледаат генерираните фактури) пред да нарачате. Дали фактурата ќе одговара на потребните карактеристики за да може потрошеното да се смета за разумна цена.

Веб-страницата повремено започнува промоции – дистрибуира „виртуелни пари“ што може да се користат за купување. Имав околу 30 долари или фунти, не се сеќавам точно.

Ако имате сметка на страницата, можете да поканите „пријател“ и тој исто така ќе добие 30 фунти.

Ова се прави преку делот „Покани и заработи“. Но, не можам да ве поврзам со тоа. Зошто?

Да ги видиме и негативните карактеристики на страницата.

Зошто страницата е исто така негативна?

Главната работа што може да се каже како негативна за страницата се нејзините такси.

Пријавувањето за хонорарец (како и работодавач) е бесплатно.

Но, регистрирањето не значи дека можете да започнете веднаш, не.

Вашата апликација ја разгледува тим (или член) на страницата. Овој преглед може да трае до 7 работни дена (во текот на една недела). Ако сакате побрзо – треба да платите такса од 11 евра. Надоместокот, како што го разбирам, е само за разгледување. Според мое мислење, страницата го задржува правото да ја одбие апликацијата.

По успешна регистрација – следи тенок дел. Во рок од три месеци треба да направите две продажби или сметка што надминува сто фунти. И повратните информации што ги оставија клиентите треба да бидат аритметички просек 4.

Што во пракса (ако направите нешто многу специфично) е тешко.

Ако не управувате во рок од 3 месеци, тогаш вашата сметка е ограничена (ограничена). Можете да купите нов период – за еден месец (кој чини 21,95 долари) или за три месеци (14,95 месечно). Добро се исплати, но имате право да аплицирате одреден број пати за секоја работа. Веб-страницата има т.н. предлог-кредити. Не можам да сфатам колку кредит зазема секоја работа. Но, можете да копате во делот „Помош“.

Покрај тоа – како спомен, откако ќе аплицирате за одредена работа – ако сакате да кажете дека вашата апликација се истакнува, сепак можете да платите дополнително.

Овој дел ги објаснува надоместоците што ги собира страницата од вас: https://support.peopleperhour.com/hc/en-us/articles/205218337-Freelancer-commission-fefe

Јас, додека го гледам со својот луд англиски јазик, системот е прогресивен. И започнува од 20 проценти (додека не достигнете 300 евра заработени), не сметајќи го ДДВ. Минималната такса за фактура е 3 евра (без ДДВ). Веб-страницата има можност за враќање на ДДВ – можеби само во Велика Британија. Но, за оваа цел – ќе треба да се регистрирате за ДДВ (како што реков, мислам дека ова се однесува само на луѓе кои се со седиште во Велика Британија).

Зошто луѓето го прават ова со хонорарни преведувачи? Не можам да одговорам. Од една страна, овие методи за принудување на регистрантите да останат активни и да испорачаат нешто што е добро ценето од клиентите, се позитивни за оние кои навистина сакаат да работат.

Од речиси три милиони регистрирани хонорарни преведувачи – не знам колку од нив ја одржуваат својата сметка. Моето дефинитивно не е поддржано.

Но, сепак, дури и ако останат уште еден милион поддржани сметки, треба да знаете дека на оваа страница има конкуренција. Ако сте графички дизајнер, на пример, знајте дека има луѓе кои се подготвени да работат преку платформата во кој било час од денот. Луѓе кои имаат акумулирано десетици, стотици позитивни критики.

Конечни мисли

Според мое мислење, надоместоците за работа преку далечински работни страници се неизбежно зло. Сепак, на овој начин се гарантира дека парите ќе се користат. И страницата – преку добивката може да поддржува тим за медијација, во случај некоја од страните да има побарувања.

Јас дефинитивно не ја користам оваа платформа, но може да важи и за вас.

Според мое мислење – ако сакате да се обидете, тогаш ништо не ве спречува да го сторите тоа. Можете да видите како се одвиваат работите за три месеци (ако вашата апликација е одобрена), и кој знае – можете да ја направите вистинската работа во врска со продажбата.

Ако сте сериозни, тогаш паѓаат и надоместоците што страницата ќе ги собере од вас – како што истакнав од врската погоре.

Освен што директно наоѓам компанија што нуди телекомуникација, не гледам како може да се избегнат такси за веб-страници за посредување.

Сепак, нивната идеја е да им помогнат на луѓето кои претежно бараат придружен приход. И да речеме – надоместоците не им пречат, на крајот на краиштата, надоместоците на крајот ги плаќа клиентот, а вие ја одредувате исплатата.

Со ризик да станете досадни – кога ќе се регистрирате, не заборавајте дека за секој лев стекнат преку платформата, тој мора да биде деклариран во Бугарија (ако живеете овде). И сè што се должи како данок – мора да се плати.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење