Како да заработите пари со дизајнирање предмети на Интернет

Како да заработите пари со дизајнирање предмети на Интернет

Јас веќе напишав во неколку статии за „Печати по барање“ – услуга во која едно лице, преку веб-платформа, може да испраќа датотеки за правење предмет (чаша, маица, календар, кутија, книга и сл.) ), клиент да нарача и плати за предметот, страницата да ја направи и да ја испрати, лицето што ќе ги земе парите.

Денес ќе разгледам неколку страници што можат да бидат ваш партнер „Печати по желба“ и преку нив да остварам пасивен приход.

1.Merch од Амазон

Ова е услуга што ја нуди Амазон. И можам да кажам дека како такво – има огромен потенцијал.

Амазон има десетици, можеби стотици милиони регистрирани клиенти кои плаќаат претплата на компанијата. Повеќе милиони купуваат преку оваа страница – без да плаќаат претплата.

А, потенцијалот за продажба е огромен – со оглед на тоа што секоја набавка го прави производот попопуларен, а колку е попопуларен – толку почесто се прикажува (што носи уште поголема продажба).

Веб-страницата е достапна од тука: https://merch.amazon.com/landing

Голем недостаток е тоа што регистрацијата на страницата не може да се изврши веднаш. Поднесувате апликација – Амазон ја разгледува можноста и може да ве покани.

Ако ве покани – може да се каже дека работата „се згуснува“. Можеби звучи смешно, но сум видел реклами на „страници во сенка“ (користени од хакери), но луѓето нудат партнерства на други, велејќи дека имаат одобрена сметка на Merch.

Немам сметка на Merch, затоа не можам да ви кажам точно што можете да заработите со неа.

Овде можете да видите одговори (на англиски) на најчесто поставуваните прашања: https://merch.amazon.com/resource/201846470#VAT

За ова – мислам дека кој сака сериозно да се справи со Print по барање на Merch, тој треба да прочита сè.

Најмалку, ако сте одобрени – треба да ја поставите преку вашата сметка таканаречените “Даночни информации”. Преку него – заработката се пријавува кај даночните власти на САД. Даночните информации се пополнуваат во зависност од тоа каде живее лицето (или е регистрирана деловна активност).

Но, како што реков, немам сметка на Merch, затоа не можам да ви помогнам да ги пополните информациите.

Ако не зборувате англиски и поради некоја чудна причина, Амазон ја одобри вашата апликација за Merch – тогаш ви треба некој со добар англиски јазик да ви помогне.

Без оглед на парите што ќе ги заработите во Амазон – тие мора да бидат пријавени во Бугарија (и соодветниот данок мора да се плати).

2. Ликовна уметност Америка

Една од најголемите страници преку кои може да се продава „уметност“ преку Print on demand – постери, картички за подароци, од фотографии до слики итн.

Веб-страницата е достапна од тука: https://fineartamerica.com

И мислам дека има само англиска верзија.

Да бидам искрен – никогаш не сум бил добар во дизајнирањето работи. И на оваа страница немам регистрација.

Но, тоа е од два вида: платено и целосно бесплатно: https://fineartamerica.com/membershipplans.html

Платено е ефтино – 30 УСД по календарска година. Со него – можете да испраќате неограничен број на дизајни на работи, можете да продавате, поврзувајќи ја вашата страница со оваа страница, можете да креирате своја сопствена страница.

Режимот за платена и бесплатна регистрација е многу добар од повеќе причини – можете да се регистрирате и да видите како се одвиваат работите без да ризикувате тие 30 долари.

Но, морам да кажам дека конкуренцијата (бидејќи има и бесплатна регистрација) – е многу силна. Според мое мислење – не треба да очекувате дека ако испратите нешто, тоа веднаш ќе започне да генерира продажба и ќе земете само провизија. Според мое мислење, идејата за такви страници е: самите уметници да ги промовираат своите дела надвор од страницата, на пример преку социјалните мрежи.

Како што реков – немам регистрација (и немам). Но, претпоставувам дека поставките што важат за даночните информации се исти како и во Амазон.

Дури и ако не постои таква можност (страницата да известува за тоа што треба да се пријави во САД) – ако остварите продажба, ова не ве ослободува да ги пријавувате во Бугарија.

3. Црвена меур

Слично на горенаведената страница – исто така многу популарна.

Достапно е од тука: https://www.redbubble.com/

За продажба – треба да кликнете тука: https://www.redbubble.com/about/selling

Веб-страницата е повторно на англиски јазик.

Веб-страницата има уште две можности за профит: да ги промовира (за провизија) делата на луѓето ( https://www.redbubble.com/affiliates ) или партнер со воспоставена марка ( https://www.redbubble.com/partner-program)

Кој од трите начини на победа ќе изберете – знајте дека постои конкуренција. И треба напор да се заработат пари.

Знам дека многу од моите читатели ќе се префрлат на друга страница веднаш штом ќе го слушнат зборот „напор“.

Да, се обидувам да испраќам методи за правење пасивен приход. И, тоа може да ве ослободи финансиски – ако се етаблирате на оваа страница, на пример, можете да остварите десетици продажби секој ден, доволно само за да ви овозможат.

4. Тесенс

Оваа страница – https://actionspring.com/ е веројатно најголемата кога станува збор за предмети направени од текстил.

Мислам дека илјадници дизајни на маици се веќе поставени на неа.

Значи, конкуренцијата е многу голема.

Но, сепак – ако сте многу продорни, тогаш има место за вас под сонцето.

За негодувачите – ќе се присетам на еден curубопитен момент од изборите во САД. Во една прилика, Трамп ја нарече Хилари Клинтон „непријатни жени“. Некој веднаш започна да прави маици на сличен начин. И освои стотици илјади долари.

Конечни мисли

Веб-страниците што се претставени – тие се едни од најголемите.

Не сум барал бугарски алтернативи.

Постојат разни други можности да заработите преку „Печати по желба“. На пример: креирање на своја веб-страница преку Shopify и поврзување со услугата www.printful.com

Но, бидејќи тие бараат повеќе инвестиции, како и поширока визија, овие алтернативи ќе ги остават предмет на друг напис.

Ако сакате да започнете да се обидувате преку овие страници, што ги спомнавте погоре – тие се доволно за вас како почеток. Веб-страниците имаат сопствен сообраќај и можете да ги промовирате вашите работи на кој било начин.

И размислете „скршено“ – на пример, имате мало студио на село. И сега можете да им понудите работи на вашите клиенти преку овие страници. На пример: тие ви даваат фотографија, ви плаќаат, вие правите маица, фотографија или што сакаат преку овие страници. Веб-страницата прави работи и ви ги доставува на вас. Вие им ги давате на вашите клиенти. Звучи комплицирано и возбудливо – но зошто да не заработите пари целосно искрено?

Можеби некој ќе ме праша – што да сториме ако сакаме да заработиме пари на овој начин, но немаме вештини / знаење?

На Интернет има многу хонорарни преведувачи кои ќе ви направат дизајн што можете да го прикачувате само.

На веб-страницата Fiverr (напис на оваа страница може да се прочита тука) на пример дизајнот на маица чини во просек 10-15 долари.

Но, се разбира, за дизајн – тоа е доста голема инвестиција.

И според мене – за да заработите пари, мора да испратите стотици, илјадници дизајни.

Но, ништо не спречува (сè додека се согласувате да ги ризикувате овие пари) да пробате туѓи дизајни.

Можете исто така да специјализирате – и да правите работи за масовни прилики (како што се свадби, крштевки, родендени), да порачате работи со попуст и да ги продавате на заинтересирани луѓе.

Биди креативен.

 

Beе бидам среќен да го слушнам мислењето на луѓето кои заработуваат преку „Печати по желба“.

Коментирај, постави прашања.

Јас навистина сакам – откако оваа страница ќе добие сила, да започнам чекор по чекор таканареченото „патување“ – да започнам со развој на метод пред широка публика.

Само преку вас – ова може да се случи.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење