Како да заработите пари со извршување на микро задачи преку страницата Мтурк

Оваа статија е наменета повеќе за Бугарите што живеат надвор од Бугарија (во Западна Европа, САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд).

Ме прашаа многу пати – дали може човек да заработи пари на Интернет со пополнување разни кодови, гледање видеа итн.

И мојот одговор беше – не, не можеш. Скоро сите такви страници се некаков вид измама – било да е тоа финансиска пирамида, фишинг (пополнување лични податоци со цел да се добие лажна награда, а на крајот податоците се користат во лоша намера од измамници) итн.

Се разбира, размислувајќи критички, секое правило има свои исклучоци.

Да, единствената страница што ја знам и која може да заработи пари со извршување задачи е https://www.mturk.com

Создаден е од Амазон. Мислам (ќе објаснам зошто подолу) дека има само англиска верзија.

Зошто е создадена оваа страница и како им користи на сите што ја користат?

Компјутерите можат да направат многу работи, но сепак не можат целосно да ги заменат луѓето. За некои работи сè уште ви е потребна „рака да се допре, око да се види“ – задачи со кои може да се справи само маж.

Затоа Амазон ја создаде оваа страница – како платформа што се среќава со луѓе кои треба рачно да проверуваат работи, да преведуваат текст, да наоѓаат специфични предмети на слики и видеа и луѓе кои се согласуваат да го сторат тоа за одредена сума.

Амазон наплаќа провизија за сработеното.

Добрите и лошите страни на страницата

Голем недостаток на страницата е тоа што е многу тешко да се одобри да се работи на неа.

Ивеам во Бугарија и кога се обидов да се регистрирам – моето барање беше одбиено. Но, прочитав написи во кои други луѓе, со седиште во САД, велат дека и тие биле одбиени.

Според мене, не постои јасен критериум зошто некој е одобрен, а некој не.

Ако бараме каква било логика, мора да кажеме дека веќе има многу регистрирани и „Амазон“ воведува цедилка за да се осигура дека работат веќе етаблирани луѓе (и компанијата ќе ја земе својата провизија).

Но, ништо не ве спречува да ја испробате вашата кандидатура.

Друг недостаток на платформата, на кој укажуваат луѓето од развиените земји, е ниската плата – чини околу 7-8 долари на час, ако сте тврдоглави и многу брзи во извршувањето на задачите (кои често се парчиња).

Овие пари се добри пари во Бугарија – под услов да работите од дома и како што велат – „Јас сум мојот шеф“. Но, да, можеби не е вредно за тие општества да направат таква монотона работа, под услов да можете да направите нешто друго (и да бидете подобро платени) или да го искористите тоа слободно време и да се преквалификувате за нешто повеќе ветувачко.

Во прилог на плаќањето – има поплаки дека овој приход е оданочен приход и како таков мора да се декларира. И да речеме дека ако живеете во САД и заработувате 500 долари календарска година, тогаш треба да дадете стотина или нешто повеќе долари да ви помогнат (или да купите специјализиран софтвер) за да го пријавите.

Во врска со ова – стекнатото треба да биде декларирано насекаде (без оглед дали живеете во САД, Бугарија или Djибути). И откако ќе се прогласи – сега можете да знаете како да го направите тоа и следниот ќе биде поевтин.

Според мене – ако живееш некаде каде што можеш (и сакаш) да го искористиш слободното време што го имаш со Мтурк, тогаш дејствувај. Секој дополнителен приход може да ви даде средства да започнете споредна активност.

Големиот плус што го има страницата е: тој е дел од Амазон и она што го правите – ќе бидете платени. Нема сомневање во тоа.

Beе бидам среќен да ги слушнам мислењата на луѓето кои успешно се регистрирале на страницата и ја користат.

Ве молам, кажете им на сите барем од која земја сте се регистрирале.

Можеби пропуштив нешто во мојата кандидатура, па затоа не бев одобрен.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење