Како да заработите пари со сечење врски

Како да заработите пари со сечење врски

Можеме ли да заработиме со помош на програми / страници што пресекуваат врски?

“Срање!” – би рекол само една личност која нема корисно искуство потребно за да заработи пари на Интернет.

Јас, авторот на pasivendohod.net, сметам дека знаењето за заработка на мрежата треба да достигне до повеќе Бугари и во овој мој прв напис (како и во следните, секако) ќе започнам долга едукативна мисија во која Revealе ви откријам само докажани, законски и морално здрави начини на кои едно лице може да заработи од мрежата.

Значи – што е врска?

За да не навлегувам во многу детали, врска во преводот значи врска.

Преку него, може брзо да се фокусираме на нешто како сечило на него. Пример за врска – добро, нашата скромна страница, pasivendohod.net.

Поради постојните директориуми на една страница, врските може да бидат многу, многу долги. Буквално цели реченици.

И често во пракса (на пример на Твитер, каде што има ограничување на бројот на карактери), споделувањето врски станува многу тешко.

Еве ги страниците што ги скратуваат врските – од долг линк тие го прават пократок.

„Добро, но како тоа ќе ми помогне да заработам пари? – ќе помислите.

Како што рече Карлсон – смирен и само смирен, ќе дојдеме до тоа.

Многу претприемнички луѓе мислеа дека технологијата за скратување на врските може да достигне до многу луѓе. И луѓето значат пари!

Така е креирана платформата Адфлај .

Преку него – огласувачите можат да допрат до многу луѓе преку кратки врски. Како точно?

Па – секој регистриран корисник може да ги скрати своите врски и да ги сподели. Секоја споделена врска, ако е кликната, генерира краток оглас (пред да го пренасочи корисникот).

Токму за овој оглас корисникот добива провизија.

И тука навистина треба да ја започнеме суштината на нашата статија.

Преку страницата Адфлај, вистинските луѓе плаќаат вистински пари за да може нивното рекламирање да допре до вистински корисници.

За тоа правила . за кои страницата објави дека се железни. Не ни помислувајте да ги прекршите. Вашата сметка ќе биде суспендирана.

Еве неколку правила:

  • Не спамувајте (во каква било форма)
  • Може да не рекламирате скратени врски преку платено рекламирање
  • Не можете да ветите пари / поени или што било да помислите на кратки врски
  • Не можете да побарате од други луѓе да кликнат на вашите скратени врски
  • Можеби не создавате кратенки што упатуваат на порнографска содржина

Запомнете – правењето пари на Интернет е долгорочна игра.

За да можете да ги искористите страниците како Adfly, треба да го сторите тоа со стратешка мисла.

Подобро е да ставите краток линк зад статијата на вашиот личен блог отколку да се обидете да ја ширите широко преку Вибер, на пример.

Со едниот можете да заработите еден лев една година, додека со другиот сметката да ви биде суспендирана.

Само еден лев?

Велам потенцијал.

Како и секоја платформа, Adfly работи на принципот на публика. Огласувачите плаќаат за различен број луѓе од различни делови на светот.

Плаќањето е на клик. Т.е. тоа е обично неколку центи (во американски долари).

Човекот е животно (овде не користиме никакво навредливо значење). Тој сака да го добие она што му треба на најлесен можен начин.

Ако ви кажам – постои начин како да се збогатите брзо и лесно. Вие само треба да ни платите Х лева.

Тоа би било измама. Нема профит без напор.

Принципот тука е принципот на акумулација. Со Adfly, вашите врски можат да достигнат до X лица.

Ова ќе ви донесе X во готово. Со овие пари можете да платите, на пример, сметка за телефон два или три месеци годишно. Можете исто така да заработите многу повеќе пари. Зависи од тебе.

Ова е реално зборување.

Можете ли да заработите повеќе? Секако! Во слободниот свет на претприемништво, темелот е вашата граница.

За секој нов учесник што го привлекува платформата, заработувате дваесет проценти од неговиот профит засекогаш (додека неговата сметка е активна) и заработувате пет проценти провизија за секоја нарачка што ја објавил огласувач на страницата. Ако некој ја наплати својата сметка со сто долари, ќе заработите пет долари.

Говорејќи за бројки, важно е да се спомене дека има минимално ограничување на износите што може да се преземат на страницата – т.е. Сигурно ги имате акумулирано овие средства за да можете да ги пренесете на следниот календарски месец

Овие се: 5 долари за страницата за плаќање во Paypal (www.paypal.com) и 10 долари за страницата за плаќање Payoneer. Sitesе ги разгледаме страниците за плаќање во посебна статија, бидејќи преку нив исто така можете да заштедите, дури и во некои случаи за да заработите пари.

Adfly е достапен на многу јазици (може да се променат со кликнување во горниот десен агол) – англиски, германски, руски, шпански, португалски итн. Бугарскиот јазик не е достапен.

Знам дека многумина ќе бидат мачени во моментот кога го потрошиле своето време со овој напис. Но, без минимално познавање на кој било од јазиците во светот, ќе ви биде многу тешко да заработите пари на Интернет. Ако сепак сакате – можете да го користите Google Translate кога прелистувате Adfly. Beе биде доволно за да ја разберете сликата.

Компанијата што поддржува Adfly, исто така, има подружница страница што ги скратува врските од содржина од 18+. Т.е. такви за возрасни. Кога ќе влезете на страницата – можете да ја видите. Другата платформа работи на истиот принцип. Но, ние нема да го разгледаме тука. Зошто? Како што рековме – во pasivendohod.net нема да има написи што се косат со моралот.

Но, можам да ви го ветам следново – секоја статија ќе биде ревидирана (ажурирана) во зависност од примените коментари.

Значи – прашај ме сè!

За личност како мене која е во Интернет маркетинг веќе неколку години и се осмелувам да кажам дека знам многу работи, понекогаш ми недостига очигледното дека почетник сака да праша.

Како можам да ја поставам мојата сметка Adfly, на пример? Дали беше интересно да се илустрира ова со фотографии?

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење