Како да најдете соодветна придружна програма

Како да најдете соодветна придружна програма

Вие (или сте на работ) да го постигнете посакуваниот сообраќај до вашата веб-страница / апликација / сметки на социјалните медиуми.

Во овој случај, време е да размислите за нешто многу важно ако сакате да заработите пари преку придружен маркетинг – а тоа е да пронајдете соодветна придружна програма за вас.

Од програма до програма се важни. И за ова во оваа статија ќе го споделам мојот совет за тоа како мислам дека треба да пристапите.

Придружни програми и вие

Иако звучи како азбучна вистина, но навистина треба да пристапите кон вашиот избор на што е посветена вашата страница / апликација / профил на социјални медиуми.

Нешто што е посветено на, да речеме, автомобилите не би работело на страница што е посветена на козметиката.

Како и секое правило, сепак, ова има свои (донекаде) исклучоци.

Најновиот пример што можам да го дадам е YouTube ( можете да прочитате повеќе за оваа страница овде ) Во него видов многу сопственици на канали кои прават спонзорирани видеа за одредени работи што не се поврзани со темата на нивниот канал. Сепак, дотичните канали имаат многу голема публика.

Друг принцип што го применуваат сопствениците на канали е да вметнат придружни врски во описот на самото видео ( видете сличен пример тука ) или користете ја специјализираната страница комплет.ко. Kit.co е страница на која луѓето можат да создаваат „пакети“ – во профил можат да ја напишат целата опрема што ја користат. Врските може да бидат придружни.

За ова – откако ќе започнете сопствен извор на сообраќај, размислете кои видови придружни програми ќе ги користите.

Локални или меѓународни придружни програми

Која е вашата публика? На кој јазик зборува таа?

Ова е многу важно при изборот на вашата придружна програма.

Ако сте се фокусирале на јазик кој не е толку меѓународен – подобро е да користите локална програма.

За бугарски јазик, јас ја препорачувам бугарската придружна страница profitshare.bg (ова е придружна врска). (Можете да прочитате повеќе за тоа во оваа моја статија).

Но, пред да се свртите кон некоја локална програма, размислете за тоа и истражете – која страница има најголема продажба? Дали е тоа навистина локално или меѓународно?

На пример: Amazon.nl работи во Холандија ( Можете да прочитате повеќе за филијалата на Амазон тука ) Постојат и локални алтернативи како на пр bol.com.

Кој е поверојатно да има поголема продажба?

Обем на продажба на придружна програма

Многу е важно колку посети има една страница.

Иако Амазон неодамна сериозно ги намали провизиите што ги дава. Веб-страницата може да се нарече лидер во обемот на набавки што се генерираат.

Додека на помала страница, стапката на конверзија (односот на посетителите на страницата и реалните набавки) може да биде од 1 до 3 проценти (да речеме), на Амазон може да достигнете 10 или повеќе.

За што ќе добиете провизија кога ќе генерирате придружна продажба? Како се пресметува здружената продажба?

Пред да се приклучите на придружна програма, прочитајте како се генерира вашата провизија.

Во светот на здружениот маркетинг, провизии се:

  • побарувања – одреден фиксен процент од вредноста на реализираното купување (но да речеме – не повеќе од одредена сума). Или специфична премија. Или мешани: фиксна стапка плус премија. Обрнете многу внимание на приколката што ја ставам во загради – ако надоместокот е процент, но има капаче што е фиксирано, дали вреди? Што сакам да кажам – да речеме, промовирате нешто што е многу вредно (во здружениот маркетинг, овие работи се нарекуваат „ставка за високи билети“) – да речеме, часовник кој чини 5000 УСД. А вишокот што е фиксен е 100 американски долари. Па, понекогаш вреди да се фокусирате (поради конкуренцијата) на работи што се поевтини. И тие се продаваат повеќе, во поголеми количини – за иста или приближна провизија.
  • Обновливи – овој вид провизии се даваат многу често при купување услуги што се плаќаат на месечно / годишно ниво. Со нив – добивате процент од месечната вредност, сè додека клиентот продолжува да ја користи услугата. Овој тип на провизии е Светиот Грал на здружениот маркетинг и воопшто остварувањето пасивни приходи. Зошто? Затоа што создавате извор на приход за кој не се трудите. Многу често, овој вид на програми се поврзани со области во кои има голема конкуренција. Да речеме – хостинг услуги.
Како да направите истражување за да најдете придружни програми?

Знам дека некои луѓе ќе ме убијат за овие зборови – но вие само треба да го користите Google.

Како? Да речеме дека имате страница што е посветена на ликовната уметност. И вашата страница е на англиски јазик.

Тогаш можеби програма како оваа (за продажба на слики): https://www.artfinder.com/affiliates#/ може да биде соодветно за вас.

Или програма што продава вакви материјали за цртање: https://www.utrechtart.com/info/about/affiliates/

Размислете и експериментирајте. Што би се продало?

Дали е ова добро за вашите читатели / гледачи / слушатели / следбеници?

Која е „придобивката“ од нив ако купат нешто? Дали ќе добијат попуст?

Исто така, при избор на придружни програми, истражете дали тие вклучуваат неколку степени.

Што ќе каже тоа? Некои програми (напишав посебна статија за овој вид на програма – можете да го прочитате овде ) Тие исто така ви даваат процент од она што ќе го заработи некој друг што го привлекувате како филијала. Во делот „ Блог “ќе најдете многу статии за слични програми.

Конечни размислувања за тоа како да пронајдете соодветна придружна програма

Партнерскиот маркетинг може да биде сериозен извор на приход кога се применува правилно.

Но, мора да се запомни – тоа не се случува „веднаш, одеднаш“. Всушност, ништо не се случува веднаш, одеднаш.

Ова е точно типот на деловна активност – особено ако сакате да развиете сопствен и бесплатен извор на сообраќај, потребно е време.

За ова – особено ако сакате да заработите за живеење целосно од Интернет маркетинг, треба да разгледате други, алтернативни, придружни методи за монетизација на профилот на вашата страница / апликација / социјална мрежа.

И тие можат да бидат – обезбедување услуги, рекламирање пари, прифаќање платени публикации и многу повеќе.

За нив – исто така, ќе се обидам да создадам одделни статии за да видам (воопшто) како е.

Beе бидам среќен ако овој напис стигна до Бугарите кои успешно се занимаваат со придружен маркетинг.

Какво е Вашето мислење? Како пристапивте кога баравте соодветна придружна програма?

Како и секогаш – овој напис е отворен за секаков вид коментари, прашања, забелешки.

Ако ви се допадна мојата мисија – споделете што сте напишале со вашите роднини и пријатели на социјалните мрежи (или на друг начин што ви е лесен). Ти благодарам за тоа.

Во оваа статија има придружна врска. Ако ги користите – да се регистрирате на профит-споделување.bg Врската беше искористена затоа што навистина мислам дека страницата е добар начин да заработите пари преку Интернет (целосно е на бугарски јазик). Погледнете го – преку него можете да промовирате стоки / услуги на многу домашни, добро познати брендови.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење