Како да се победи со Webmoney (Webmoney)

Како да се победи со Webmoney (Webmoney)

Webmoney е систем за плаќање преку Интернет, кој денес е најголем во Русија според бројот на клиенти, па затоа решив во овој напис да го разгледам прашањето: “ како да се победи со Webmoney? “

Што е Webmoney?

Како што реков – Webmoney (Webmoney) е руска страница преку која регистрираните корисници имаат можност да ги „складираат“ своите средства како електронски пари во паричници.

„Ха, кој сега ќе ја наплати нивната сметка? – ќе прашаш.

Група компании (лоцирани низ целиот свет) гарантираат депонирани средства.

Откако ќе се постават на страницата – вашите пари се генерираат во соодветните средства на Webmoney.

Ова овозможува да се извршат инстант плаќања помеѓу корисникот и корисникот, како и да се изврши услуга Escrow (корисникот може да пред-депонира одредена сума за набавка на производ / услуга, а депозитот е гаранција дека плаќањето е обезбедени по испорака на стоките / услугата ќе се изврши).

Webmoney има над 41 милиони регистрирани кориснички портфолија, како и 300.000 активни корисници неделно во 2020 година; преку 100.000 продавници прифаќаат плаќања преку системот.

Како да се победи со Webmony?

Регистрираните корисници кои имаат позитивна повеќегодишна историја на користење на програмата (помеѓу една и три години) можат да учествуваат во придружната програма на страницата.

Тоа е за издавање на WM-пасош (UM-Пасош, WebMoney Пасош).

WM-Passport е услужна програма која има различни нивоа.

Секој регистриран корисник (физичко или правно лице) може да учествува во оваа програма, и секое ниво што сака да го стекне му дава одредени права во системот за плаќање.

На пример: Свечен WM-пасош (Свечен WM-пасош) е наменет за оние корисници (како што се хонорарни преведувачи) кои вршат редовни уплати во рускиот државен буџет.

“Не разбирам ништо! За што им плескаш?” – ofе речат некои од моите читатели.

Webmoney е систем на плаќање – различни видови пасоши ги прифаќаат како можност за прифаќање на различни видови плаќања. И да се усогласат со рускиот закон.

За да бидете прифатени да ги користите овие видови плаќања – мора да се потврдите со соодветните документи (како што се податоците за пасошот).

Партнерите на страницата – извршуваат токму таква верификација (потврда) за одреден надомест.

За да станете партнер мора:

  • имате една година регистрација на страницата (за почетна, почетна услуга WM-пасош) или три години регистрација на страницата (за лична, лична услуга WM-пасош).
  • имаат гарантиран депозит од 100 или 3000 WMZ (валута на страницата за е-валута).
  • да имате лична средба со регистраторот (услуга што регистрира такви агенти) или да одите во Москва во канцеларијата на компанијата – за услугата личен пасош
  • да достигнале деловно ниво до 50 или до 100 (што се постигнува по позитивно користење на услугата Webmoney)
  • прифатете договор за делегирање на услугите на Webmoney.

Еве ја моменталната листа на луѓе кои се однесуваат како матичари и партнери.

Како што можете да видите – тие одмараат во различни земји (главно во Русија, Кина). Во Источна Европа, Западна Европа и други земји – нема партнери.

Можете да го искористите ова ако сте заинтересирани.

Но, мора да се каже дека треба да има состанок со заинтересирани клиенти за да ви ги обезбедиме потребните лични информации – т.е. личните податоци се обработуваат.

За вашата услуга – ќе добиете такси. Не можете да земете помалку од 1 или 5 WMZ. И дел од таа сума е за вас.

Еве го пак информации на англиски јазик . И натаму Руски

Знам дека многумина би рекле: “Брат, хонорарите се многу мали. Toе морам да прифатам луѓе како нотар. Што мислите – дали можам да живеам од тоа?”

Луѓето кои покажале интерес и се интересирале очигледно имаат корист од тоа.

И можете да се рекламирате како партнер на страницата.

Конечни размислувања за тоа како можеме да заработиме од Webmoney (Webmoney)

Придружната програма е интересна можност да заработите пари.

Да – не е за секого и бара посветеност.

Ако имате седиште во ЕУ – од вас се бара да ги почитувате правилата на GDPR и локалното законодавство што се занимава со обработка на лични податоци.

Ако сте со седиште во трета земја – ќе мора да ги почитувате локалните регулативи (како што несомнено ќе има).

Мислам дека учеството во придружната програма на Webmoney е повеќе за воспоставување контакти и градење престиж.

Како што рековме – главните корисници на страницата се од Руската Федерација.

Но, гледаме од списоците – имаме дури и партнери во Виетнам или Кина.

Ако некоја локална компанија (дури и многу голема) сака да продава во Русија и сака да користи Webmoney, таа мора да се сретне со партнерот.

И како Аристотел Оназис (богат Грк од 20 век кој бил сопственик на брод), ова може да биде вашиот јахтен клуб – местото преку кое ќе остварувате контакти. Со многу големи компании.

Ако мислите дека ова ќе ви донесе само главоболки – постојат и други начини да заработите пари од страниците за електронско плаќање.

Дадов примери за страници Payoneer ,, Геном ,, PayOP, Скрил.

Beе бидам среќен ако Бугарите кои користат Webmoney (Webmoney) се приклучат на темата.

Кое е вашето мислење за посебните нивоа (пасоши) што можат да се создадат за да се плаќаат? Дали имате сличен пасош (го отстрануваме основниот, за кој не е потребно такво ниво на верификација)?

Темата е отворена за секаков вид дискусија.

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ги споделувате поставените статии на социјалните мрежи преку копчињата под секоја од нив.

Или ми се допаѓа нашата страница на Фејсбук .

На овој начин му помагате на страницата да се развива.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење