Квиз Како да заработите пари од веб-страница за квиз?

Квиз Како да заработите пари од веб-страница за квиз?

Ако барате информации за квиз на англиски јазик (или на кој било повеќе говорен јазик), ќе наидете на написи за водичи кои ве советуваат да започнете своја сопствена страница, која е посветена на квизови.

Зошто е тоа така?

Квизови на страници

Тие се многу зависни. Во повеќето бугарски групи на Фејсбук, споделувањето на такви страници е забрането. Но, на Запад (ако сурфате) ќе видите многу слични работи.

Зголеменото споделување на овој вид содржина доведува до поголем сообраќај. Што (за возврат) – доведува до повисоки позиции на овој тип на страници во пребарувачите. И има скоро немилосрден ефект.

А сообраќајот – без оглед на која страница / апликација е насочена, значи само едно, а тоа е – пари.

Многу и многу пари. Како што реков, ако барате информации за квизови на странски јазик, лесно можете да наидете на статии со наслов „Сто долари на ден со веб-страница за квиз“ или нешто слично.

Добро, звучи интересно. Како можам да креирам веб-страница за квиз?

Креирање на веб-страница за квиз е многу лесно од техничка гледна точка.

Лесно решение е да креирате веб-страница заснована на Вордпрес (можете да ги прочитате моите следни статии – тука и тука кои се посветени на креирање веб-страници (први чекори).

Откако ќе создадете веб-страница на Wodpress (со инсталирање на образец) – само додавате додатоци / додатоци (додатоци) што ќе ви овозможат да го направите квизот.

Ако ова ви звучи тешко – не е. Погледнете во следната статија во која е даден примерок верзија (на англиски јазик), преку кој можете да креирате квиз.

Можете исто така да користите други прилози, тие не мора да бидат исти.

Ова е тешко. Нема ли полесен начин да креирате квиз?

Постојат два методи со кои може да се создаде веб-страница за квиз.

Едниот е рачен – самите ги внесувате работите. Да, можете да барате други додатоци / додатоци кои полесно се пополнуваат или се предмет на некаква форма на автоматизација.

За оваа опција ќе мора сами да барате информации доколку е тоа можно (софтвер за генерирање прашања со одговори).

Вториот метод што се користи за создавање квизови е „попаметен“ – така што корисниците на вашата страница можат да создаваат и споделуваат свои.

“Тоа е одлично! Зошто не го спомна тоа порано?” – ќе си кажеш.

Иако овој метод ви овозможува да креирате поголеми количини на содржина (што самите корисници ќе ги споделат), неговата имплементација ќе биде потешка.

Со цел да се ограничат злонамерните напади врз вашата страница (и да се охрабри споделувањето квизови од самите корисници), тие мора да можат да се регистрираат на неа.

Регистрирањето на корисници значи многу работи за кои треба да се одлучи пред да може веб-страницата да биде лансирана – кажете како ќе бидат зачувани нивните лични информации (доколку ги има).

Се разбира – ова прашање е решливо и не е толку важно (иако треба да се има предвид).

Поважно е прашањето за администрирање на креираната содржина.

Што мислам?

Вие, како сопственик на страницата, треба да умеете работи за да бидете сигурни дека содржината што не е релевантна не е поставена.

Пред извесно време завршив слична работа како хонорарен специјалист – јас модерирав една страница (нејзиниот бугарски дел), не дозволувајќи да се објавуваат работи што не се соодветни (како што се материјали што поттикнуваат омраза, агресија, насилство, итн.).

Ако си речете – па што. Верувајте ми – тоа е многу важно.

Ако дозволите содржина што не е соодветна да се појави на вашата страница (да речеме – материјали што промовираат нацизам или, не дај Боже – детска порнографија), тогаш вашата страница наскоро ќе биде отстранета од резултатите на Google.

И ова ќе ви донесе најмал проблем. Споделување на одредени типови на „информации“ – да речеме, што поттикнува омраза или промовира антидемократски идеи (како што се нацистички работи) или порнографски материјал – може да ви тропне на врата GDBOP. И вие (иако не сте автор на оваа содржина) да бидете обвинети (запомнете што се случи со мотиката).

Имаше барем уште десетина модератори на страницата на која работев. Сопственикот на страницата, секако, потроши најмалку сто долари и повеќе една недела на умереност.

Значи, ако изберете некој да внесе работи за вас рачно или ќе плаќате модератори, треба да ги замислите како трошок.

Што друго треба да знам негативно за сајтовите за квиз?

Како и секоја друга страница, ако започнете со сосема нов домен (име на веб-страница) што никогаш не бил користен, тогаш започнувате од дното – што се однесува до пребарувачите.

Што ќе каже тоа?

Регистрирајте го името на вашата страница. И вие го создавате.

Додека Гугл (и другите пребарувачи) ги наоѓаат и ги ставаат во своите регистри разните страници / публикации на вашата страница – времето поминува.

Сè додека се утврдувате во резултатите од пребарувањето – сепак ќе биде потребно време (и ако оваа содржина успее воопшто). Тешкотијата доаѓа и од фактот дека квизовите се кратки (без разлика дали користите текст, текст на слика и / или видео). Што мислите – ако направите краток тест за Цар Калојан, кој ќе биде рангиран повисоко во Гугл – вие или некоја детална научна работа / видео / филм посветен на Цар Калојан?

Значи, првите месеци – ако сакате да имате сообраќај, ќе мора да се потпрете на тоа од социјалните мрежи. Можете да креирате свои страници на Фејсбук, Твитер, Инстаграм, Пинтрест и така натаму.

Но, дали ќе можете да „извлечете“ значителен сообраќај, сепак е прашање на стратегија.

Започнувањето на која било страница е како експеримент на луд научник – вашите роднини сигурно ќе ви соопштат дека правите глупости, дека сте затворени и резултатот не е ништо од вашите постапки.

Конечни размислувања за квизови и страници посветени на нив

За спроведување на добра страница за квиз потребни се време, пари и енергија. Ова не е деловна активност што се реализира за еден ден.

Ако имате слободно време, тогаш размислете за оваа идеја. Особено ако зборувате поредок јазик. Зошто не направите квиз-страница на неа? Конкуренцијата ќе биде помала.

Beе бидам среќен ако статијата стигне до Бугарите кои развиваат токму ваков тип на страници. И тие имаат повеќе искуство од мене.

Написот е отворен за секаков вид дискусија – можете да ги поставите вашите прашања, да дадете коментари или коментари.

Ако ви се допадна напишаното. И, сакате да ми помогнете – тогаш споделете го напишаното на социјалните мрежи.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење