Колку често треба да објавуваме на нашиот блог

Колку често треба да објавуваме на нашиот блог

Дури и најискусните сопственици на страници тешко можат да одговорат колку често треба да објавуваме на нашиот блог.

Бидејќи принципот на Вини Пу – колку повеќе, толку повеќе е прилично несериозен одговор.

Затоа решив да ја напишам оваа статија – да го претставам моето мислење за темата.

Видот на блогот и зачестеноста на објавувањето

Кој тип е твојот блог? За новости? За објавите што ќе бидат ажурирани (со светло или без уредувања многу денови пред вас)?

Секогаш треба да започнете од суштината на блогот од кој ќе објавувате.

Блогови кои се посветени на теми во кои има многу промени – како блог за сметководство, даночна политика, технички подобрувања, добро е да се објавуваат што почесто. Наб Obsудување на промените што се случија, се разбира.

Знајте дека се натпреварувате со конкуренцијата.

А, пребарувачите не се секогаш брзи за да ја индексираат вашата содржина – можете да ја прочитате мојата статија Проблеми со индексирање на содржини на Google.

 

Обемот на вашите публикации и зачестеноста на објавувањето

Колку зборови се потребни за да се опише (во целост) темата што сакате да ја објавите?

Знајте дека пребарувачите ја „обожаваат“ оваа содржина, која има точен број на зборови.

„Што ќе каже тоа? – ќе прашаш.

Не може многу да се каже за некој вид на тема. Како: која е највисоката планина во светот?

Одговорот е еден.

За ова – треба да напишете онолку колку што мислите дека ви треба на темата.

Можете ли да го опишете тргувањето со долг со 500 зборови? Не, нели?

Да се напише долг напис (над 5.000 зборови) може да потрае.

10 написи со 500 зборови можеби никогаш нема да го донесат сообраќајот што ќе го донесе написот со 5.000 зборови. И обратно.

 

Квалитетот на публикациите и зачестеноста на објавувањето

Сите ја знаеме поговорката дека квалитетот е подобар од квантитетот.

Но, што е квалитетна содржина?

До денес, јас, кој напишав стотици објави, не можам да тврдам дека имам квалитетна содржина на pasivendohod.net

Затоа што секогаш можете да посакате повеќе.

Ако можете – објавувајте и видеа / совети за вашите објави. Оригиналните слики, како и инфографиците, исто така, можат сериозно да ви помогнат.

Запомнете – Треба да бидете подобри од вашата конкуренција

 

 

Промоција и фреквенција на објавување

Најдобрите блогери (за жал, јас не сум меѓу нив) честопати имаат јасна свест за тоа како да промовираат содржина пред да ја напишат.

Бидејќи – да претпоставиме дека промоцијата (и квалитетот) е граница што го одредува успехот на блогот.

Треба да објавувате на таков начин што ќе можете да ја промовирате вашата содржина на најрационален начин (без спамирање).

Содржината што е добро промовирана – прима многу „добри сигнали“ на социјалните мрежи.

Веројатно – овие добри сигнали и овој надворешен сообраќај исто така можат да имаат корисен ефект врз сообраќајот на пребарувачите.

Не биди како мене – размисли како ќе ја промовираш содржината.

Зошто можете да го чекате „автобусот со сообраќај на сообраќај“ – што можеби никогаш нема да дојде!

 

Каде ги објавуваме нашите содржини?

Ова прашање е индиректно поврзано со темата.

“Како ќе објавиме? На нашиот блог”.

Многу важен дел е да објавуваме на трети страници, како и да објавуваме содржини од трети автори на нашата страница.

Напишав статија дали прифаќаме објави од други страници на нашата страница / блог .

На овој начин – можеме да добиеме нови следбеници. И да се етаблираме како експерти.

Нема успешен блог што не ја користел оваа стратегија.

И сонувам за денот кога ќе видам писмо за соработка во мојата пошта.

Бидејќи моќта на блогерот се состои од оној до него!

 

Секојдневен живот и фреквенција на објавување

Некои луѓе веројатно мислат: “За вас е лесно. Сигурно сте губитник кој сè уште живее со своите родители и ги моли за пари. Како објавуваме кога работиме?”

Многу добро прашање.

Несомнено е дека креирањето објави е потребно време.

Вие што не можете да избегате од задачите на работа и дома – мора да ја користите секоја достапна минута.

Блогирањето е деловна активност и како и секој носи ризици – не е етички да ве советуваме да го промените вашиот животен стил. Затоа што – на овој начин се загрозувате себеси и оние чии потреби треба да ги задоволите.

За ова – користете го вашиот неделен одмор (еден или два дена). Користете ја просторијата меѓу просториите. Ако е можно (ако користите јавен превоз на работа) – искористете го времето да напишете нешто. Дури и на вашиот телефон.

100 зборови на ден во 5-дневна работна недела се 500 зборови. За еден месец – ќе можете да напишете два статии од 1000 зборови.

Користете платено отсуство – еден напис од 1000 зборови, ќе имате 20 од нив.

20 и 24 – ќе имате 44 написи за една година. Ако објавувате еден неделно, ќе го имате за 44 недели. Скоро 2/3 од годината.

Ако можете да си го дозволите тоа – инвестирајте во содржина. Сепак, знајте дека ова е ризик за кој никој не може да ви гарантира.

И добра статија со 1000 зборови не треба да биде поевтина од 30 долари.

Пишување написи користејќи генерирачки софтвер постои ризик тие да бидат со слаб квалитет (можете да го прочитате мојот материјал на оваа тема).

Ако инвестирате 1.000 УСД во содржина – и потрошите 30 УСД на некоја статија, ќе имате 33 написи. Плус оние што ги напишавте, ќе имате 77 статии.

Ако продолжите вака со години – ќе имате своја страница, која ќе има барем стотици статии за квалитетна содржина.

И тоа ги зголемува шансите да ги придобиете читателите – и еден ден да заработувате за живеење од тоа.

 

Конечни размислувања за тоа колку често треба да објавуваме на нашиот блог

Содржината е нешто што не може да пречи на некоја страница (се додека е креирана доволно компетентно). Тој едноставно не може.

Треба да најдете време или да инвестирате. Не мислам дека постои трет начин – ти реков за софтверот за генерирање, сега можам да мислам Написи за PLR.

Во никој случај не треба да се обидувате да манипулирате со резултатите од пребарувачот платени врски ,, приватни мрежи за блогови (фарми за врски) ,, паразитски оптимизација ,, негативна оптимизација .

Таквите методи нема да ве доведат до успех.

Beе бидам среќен да слушнам (ако те стигнам, секако) какво е твоето мислење – колку мислиш дека треба да се објави на блог?

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да споделувате информации за различни методи на заработка пасивен приход, тоа може да ви помогне со споделување на содржини преку социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница На фејсбук .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење