Ликвидација на стоки. Како да купите стоки од деловни банкрот?

Ликвидација на стоки. Како да купите стоки од деловни банкрот?

Како клучен збор, „ликвидација на стоки“ е една од најбараните теми на Интернет.

Но, пред да го развијам и дополнам, вклучувајќи ги и страниците за купување стоки од ликвидација (барем според информациите што ги научив), морам да направам многу, многу важна забелешка.

Ова е бизнис што вклучува преземање на многу голем, често неоправдан ризик. Во никој случај не смеете да позајмувате пари за да започнете таква активност, ниту да ризикувате пари што не сте подготвени да ги изгубите.

Пред некој да ме нагласи – постои голем ризик во секоја деловна активност. Тоа е точно. Но, никогаш, на кој било начин, не мешајте бизнис со коцкање. Не обложувајте се на својата и иднината на вашите најблиски. Постои можност да го загрозите со своите постапки.

Да се вратиме на темата.

Честопати – кога ќе го видиме зборот „ликвидација“, „ликвидација на стока“, тоа е во форма на реклама во излогот на продавницата. Таквите продавници не престануваат да работат.

Во овој напис, зборот „ликвидација на стоки“ можеби е толкуван на начинот на кој се толкувало во времето на Балзак. Ликвидација на стоки значеше дека деловната активност е несолвентна – стоката што ја поседуваше мораше да се продаде за да се искешираат побарувањата од доверителите.

Во денешно време, добрата за ликвидација вклучуваат: стоки кои се застарени и мора да се продаваат (иако под цената); стоки вратени од клиенти (без разлика дали функционираат или не); стоки конфискувани од државните органи (да речеме, царина); стока продадена под цената; стоки кои припаѓаат на деловни банкрот.

Tryе се обидам да го разгледам секој случај и да дадам конкретни примери.

Стока во ликвидација – од царина

Пред некој да ме опише како целосен неписмен (каков што сум), не го сметам буквално.

Секој царински орган има моќ и овластување да задржува стока. Додека некои мора да бидат уништени поради нивната опасна природа или како фалсификувана стока. Другата специфична земја ја продава за да заработи малку (од целата оваа работа).

За бугарската царинска агенција – повеќе информации можете да најдете тука: https://customs.bg/wps/portal/agency/home/public-sales

За други земји – ќе мора да пребарувате себеси ако го знаете јазикот. Во принцип, видов и објавив дека полицијата понекогаш продава одземена стока. Но, како што реков – ќе мора да проверите.

Ликвидација на стоки – деловни банкрот

Мислам дека е непотребно да се даваат примери и да се објаснуваат тука, но сепак.

Примерите што ќе ги дадам за Бугарија вклучуваат и стоки што припаѓаат на одделни должници, затоа не ме обвинувајте дека сум глупав.

Во Бугарија, таквата стока се продава преку државни извршители и приватни извршители, како и од НРА.

Оваа страница ги комбинира најавите на извршителите: https://izpalniteli.com/targove/

Оваа страница е наменета само за реклами од ПЕА: https://sales.bcpea.org/

Од НРА: https://sales.nra.bg/

Не мислам дека може да има несогласување, но ако не сте убедени дека областа што ја барате не е пропуштена, секогаш можете да пребарувате на веб-страницата на судот во вашата област или преку ПЕА во вашата област.

И откако ја опишавме оваа техника, да ги разгледаме страниците што нудат стока во ликвидација:

 

Овие се оние што ги познавам. Треба да забележам дека не сум користел ниту една од овие страници – затоа не можам да кажам колку се сигурни / несигурни.

Кога купувате голема количина стока, треба да знаете дека ако сакате да ја увезете во Бугарија, сигурно ќе ви треба царински агент / експерт за сметководство за да ви помогне во оваа операција.

Конечни мисли

Купувањето ваков вид на производ може да биде многу ризично. Во никој случај не смеете да преземате таква активност со пари што сте ги позајмиле и / или пари што не можете лесно да ги ризикувате.

Дури и ако е профитабилно – овој вид активност се спроведува бидејќи е добро администриран (треба да контактирате експерт за сметководство и / или царински агенти за да ви помогнат ако не знаете како да водите сметка / увоз / администратор) (од даночна гледна точка) толку многу стоки.

Знам дека тешко дека Бугарите кои успешно се занимаваат со ваков вид активност ќе кажат како го прават тоа (на крајот на краиштата – секој си го чува лебот). Но сепак – оставете анонимен коментар.

Темата е отворена за дискусија и споделување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење