Најчестите причини да бидат блокирани од придружна програма

Најчестите причини да бидат блокирани од придружна програма

Јас често пишувам написи за придружен маркетинг, но дури и најискусните филијали честопати (не сакајќи) ги кршат условите на програмата што ја промовираат и како резултат – се блокирани од нивната придружна програма.

Оваа акција честопати доведува до многу сериозни последици за самиот партнер – блокирани се средства, кои тој ги има акумулирано како провизија, но кои не можат да му се исплатат (бидејќи еднострано ги прекршил условите), како и да каже дека изгубил еден извор на приход за вашата страница. Бидејќи често во многу ниши има многу придружни програми, но честопати најпознатите се најдобри.

За ова – во оваа статија ќе напишам за најчестите причини зошто придружна програма ги блокира своите филијали.

Придружна употреба на неовластени промотивни материјали, клучни зборови или трговски марки на придружна програма

Најверодостојните придружни програми се многу ригорозни во однос на тоа што партнерот користи за да ги промовира.

Тие често имаат развиено специјални рекламни материјали – како што се транспаренти, скокачки пораки, нивните логоа.

Кога имате такви помошни материјали – користете ги само нив.

Што се однесува до логоата (кои често се заштитен знак) – некои придружни програми бараат да имате писмена дозвола од нив.

Друга работа што треба да се има на ум е таа гарнитура Придружните програми не ви дозволуваат да го користите нивното име како клучен збор, особено кога користите платени извори на сообраќај (како што е рекламирање на ППЦ).

Ова е затоа што со „киднапирање“ на даден клучен збор – во овој случај нивната марка, вие ќе се појавите први во резултатите од пребарувачите / социјалните мрежи. И ќе им го украдете сообраќајот од нив.

Затоа, под услов да инвестирате и во платено рекламирање, треба да бидете сигурни дека наддавате за вистинските клучни зборови.

 

Користење на неовластени форми на сообраќај, како и неовластени техники за создавање сообраќај

Многу придружни програми – како онаа на Соработник на Амазон , и тоа на бугарската платформа за придружен маркетинг имаат посебни барања какви форми на сообраќај ќе користите.

Ако програмата вели дека не треба да користите придружни врски во е-пошта (како онаа на Амазон) или која било друга инструкција – тогаш не користете ги.

Зад овие програми стојат луѓе со многу искуство.

Тие исто така можат да ве детектираат кога ќе се обидете да манипулирате со сообраќајот што им го испраќате користејќи забранети техники (како што се заразување страници од трети страни или уреди со малициозен код за да се појави дека сообраќајот од нив е резултат на вашата промоција).

Вториот, освен фактот дека сигурно ќе доведе до забрана на вашата сметка, последниот – барем во САД се смета за измама. И може да се казни со затвор.

 

Наведување на цени

Некои придружни програми – особено оние на Амазон – сметаат дека е повреда да се наведат цените. Бидејќи тие се предмет на промена.

За Амазон решението е да го користат нивниот пристап до API (што се добива кога ќе остварите најмалку три продажби) – со кои ќе можете динамично да ги прикажувате цените.

Но, пред да започнете со промоција – видете дали е дозволено цените.

 

Охрабрете го корисникот да кликне на вашата врска / банер

Многу придружни програми не ви дозволуваат да го охрабрите корисникот да ги користи вашите врски.

И не зборувам само за готовина.

На пример, Амазон дури и не ви дозволува да споменете дека со кликнување на вашите врски, вашите корисници можат да ви помогнат (без да ги чини ништо).

Вие мора јасно да наведете дека сте партнер. И ќе добиете провизија.

Дали ќе кликнат или не, зависи од вашите корисници. Не твое!

 

Неактивност

За жал, колку глупо звучи – ако не остварите продажба во одреден временски период, може да добиете забрана од вашата придружна програма.

Ова ми се случи со Амазон – едноставно не можев да генерирам продажба.

Воведување придружна програма или воведување програма за упатување чини пари на вашите партнери / партнери за упатување. Тие можат да плаќаат за која било филијала што се регистрирала за да ги промовира. За ова тие сакаат само една работа – сообраќај и продажба.

 

Завршни зборови за најчестите причини за блокирање од придружна програма

Причините што ги наведов се најчести и најчести.

Силно ве советувам да се запознаете со општите правила на програмата што имате намера да ја промовирате.

Кога ја градите својата страница – никогаш не потпирајте се само на една програма.

Бидејќи условите во програмите често се менуваат – провизиите можат да се намалат, времетраењето на колачето може да се намали. Или да бара одреден број на продажби.

Да се биде професионалец – Не треба да бидете во најмала рака. Затоа што сте договорна страна. И да има побарувања.

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да споделувате за начините за реализирање на пасивен приход – можете да помогнете со споделување на поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење