Обработка на плаќање (процесор за плаќање) преку Payop

Обработка на плаќање (процесор за плаќање) преку Payop

Ако сте трговец или размислувате да започнете е-трговија и се прашувате за обработка на плаќања преку процесор за плаќање, во оваа статија ќе ги разгледам можностите што payop.com обезбедува.

Пред да започнам, морам да кажам нешто многу, многу важно. Оваа статија ќе ги разгледа само карактеристиките што ги нуди страницата. Од правна гледна точка, секој бизнис лоциран во Бугарија мора да ги исполнува барањата на Уредба H-18. Јас одамна се откажав од оваа работа (бидејќи е многу „тешка“) и не сум во можност да ви кажам кои се барањата за вашата деловна активност (да управувате со трговијата). Консултирајте се со искусен сметководител (или експерт за данок) пред да започнете нешто. Истиот совет можам да им го дадам на Бугарите кои живеат во странство и оттаму работат во областа на е-трговија.

Откако ги кажав овие важни зборови, дозволете ми да започнам.

Што е payop.com?

Ако некое лице спроведува е-трговија, тој мора да има на својата страница различни начини на плаќање (за олеснување на клиентите). Додека во Бугарија најчесто се користи во пракса наметнатата уплата со поштенски налог (што се разликува од наметнатата исплата), што правиме за оние клиенти кои купуваат на друг начин (со плаќање со банкарска картичка или со користење услуги од одредена исплата) Сервис)?

Што правиме, исто така, кога нашата продавница е насочена кон специфични клиенти во една земја?

Мора да користите услуга за обработка на плаќања или како што се појавува како термин на англиски јазик – процесор за плаќање, процесор за плаќање.

Една таква е payop.com.

Веб-страницата во моментов ги одржува своите карактеристики вклучени Англиски и руски јазик. Компанијата што стои зад тоа е со седиште во Сингапур.

Што може да стори payop.com?

Payop.com може да собира плаќања од над 170 земји и да обработува плаќања од над 200 валути. Постојат над 300 видови начини на плаќање што можат да се користат.

Морам да нагласам дека ова се начините на кои ќе наплаќате плаќање од клиенти. Постојат неколку начини на кои ќе бидете платени (ќе ги набројам подоцна).

Сите видови на начини на плаќање се достапни на оваа страница: https://payop.com/en/pricing

Како што можете да видите – регистрацијата на страницата е потполно бесплатно. Плаќањето е само за успешно завршени трансакции и / или враќање на средствата.

Веб-страницата ги генерира своите профити со наплата на брокерски такси. Преку табелата можете точно да видите што е тоа за секој вид интегрирана исплата.

Масовните плаќања може да ги направите и вие преку payop.com.

Лична и деловна регистрација може да се изврши на страницата.

И за двете е потребна верификација (со поставување лични документи).

Веб-страницата ја поддржува функцијата “Заштита од измама”, како и враќање на парите на вашите клиенти кои спориле набавка. Веб-страницата исто така може да генерира и испраќа фактури.

За второто – бугарското законодавство бара одредена форма на издадени фактури (тие мора да имаат одредени карактеристики и да бидат доследни). Дали ова може да се набудува – не можам да ти одговорам. Дури и ако може да се набудува – секој сметководител ги наплатува своите услуги во однос на бројот на документи што ги обработил. За ова – пред да започнете треба да имате подготвена, координирана стратегија за тоа како да имате помал проток на документи, во согласност со сите барања на законот (што ќе ви заштеди време и пари).

Функциите на страницата можат да бидат интегрирани со Woocomerce, Opencart, PHP, Lineage II. За ова – пред да започнете, тогаш погледнете ги работите од техничка гледна точка (со вашиот развивач, доколку користите), за да не го трошите вашето време.

Посочив кои методи можат да се користат за да се добијат пари, и кои се начините да ви се повлечат пари?

Тоа се: примање на средства од вашата Visa / Mastercard, плаќање SEPA на вашата банкарска сметка, SWIFT плаќање на вашата банкарска сметка, Paypal, QIWI, Webmoney, како и услугата Payoneer.

Услугата Payoneer ви овозможува да креирате виртуелни IBAN во следниве валути – американски долари, евра, британски фунти, мексикански пезоси и јапонски јен. Ако користете го следниот линк и регистрирајте се , по приемот на 1.000 УСД ќе добиете бонус од 25 долари (исто така, ќе добијам и бонус од 25 долари). Payoneer е бесплатен – сè додека имате само една трансакција во последните 12 месеци, доколку не успеете да ја имате – за жал ќе ви се наплати $ 29,95 надоместок (за неактивност)). Сите такси може да видите овде.

И можете да ја прочитате мојата статија за Payoneer тука.

Значи, пред да ги повлечете вашите средства – проверете какви такси може да има таму (кога го внесувате претпочитаниот начин на плаќање, кога се прави ревалоризација, доколку ги има) и одлучете кој метод ќе биде најисплатлив за вас. Не сум подигнал пари од плаќање, па на пример не можам да ви кажам дали можете да објавите на вашата сметка на Tranferwise / Revolut. Покрај тоа – кога работите како деловна активност, тогаш прашајте го вашиот сметководител која ќе биде најдобрата опција (како најевтина) – на крајот на краиштата, тој ќе биде оној што ќе одговара за движењето од сметка на друга. За да не бидете „поевтини“ за да ги испратите парите на вашата банкарска сметка, а конверзијата на валутата (доколку ја има) и / или сметководствената такса (ако користите „надворешен сметководител“) за да јадете многу пари. Дури и ако е поевтино – знајте дека вашата активност може еден ден да биде ревидирана од НРА. Секоја покомплицирана шема што може да ви заштеди сто лева (да речеме) – може да ви донесе еден куп главоболки подоцна (дури и ако сте добро). Прашајте го вашиот сметководител колку е најдобро.

Последниот Корисна карактеристика на payop.com е достапноста на придружна програма. Сите линкови што ги поставив – ова е мојата врска за упатување. Ако се регистрирате – тогаш можам да добијам до 30 проценти од надоместоците што на крајот ќе бидат генерирани.

Конечни мисли

payop.com може да биде корисен производ, се додека се „расчистат“ сите работи за кои зборував – кои документи треба да се издадат за да се добијат средства, дали треба да се користи каса, какви давачки / конверзии треба да имате предвид (кога повлечете ги парите).

Затоа, напишав статија за страницата. Според мене, не е лошо барем да го разгледаме и да го имаме предвид како информација.

Ако имате бизнис што е во почетна состојба и не можете да си дозволите да се консултирате со сметководител – тогаш интегрирајте таков систем во подоцнежна фаза. Казните од контролните тела во Бугарија не се воопшто мали.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење