Паразитски оптимизација

паразитски оптимизација

Во процесот на креирање на своја сопствена страница и нејзино оптимизирање за пребарувачи (Гугл, Бинг, Јаху, Јандекс), луѓето може да наидат на еден термин: паразитски СЕО.

Но, што е ова? Дали има позитивни и негативни карактеристики?

Што е паразитско оптимизација?

Паразитско оптимизирање на оптимизација е процес на градење надворешни врски (линкови) од повеќе реномирани страници до страницата за која е потребна оптимизација; повеќе реномирани страници имаат функција на објавување содржина од страна на корисник.

Т.е. поедноставно, фигуративно кажано: се користи авторитетна страница, како на пр Средно (напишав статија за сличен метод ) во која е поставена содржина.

Да речеме: многу голема (над илјада зборови) и добро истражена статија. Со цитати од користени извори. И, на пример, подигнат подкаст (специјално направена снимка на темата) и / или видео. Со многу илустрации, графики.

Постојат линкови во содржината што упатуваат на веб-страница за која е потребна оптимизација.

Во теорија – дел од сообраќајот, а авторитетот треба да се пресели на новата страница, која „се бори“ понатаму на ранг-листата.

Позитивните аспекти на паразитскиот оптимизација

Иако терминот „предизвикува“ дефинитивно негативни асоцијации (како што се сцени од филмот „Странецот“), тоа ќе донесе успех во повисоко позиционирање на страницата во резултатите.

Затоа што:

  • популарноста на воспоставените страници може да придонесе за висок процент на впечатоци / кликови;
  • овозможува да се изградат односи во релативно брз период без да се трошат пари;
  • некои тврдат дека овој метод е „потполно безбеден“ и нема ризик да биде казнет од пребарувачите (што може да биде чиста шпекулација б.а.);

Прашањето е: кога треба да се направи тоа? И преку кои авторитетни страници?

Што се однесува до реномирани страници – секој би помислил на многу слични платформи. Спомнав за Средно (специјализирана статија за оваа страница може да се прочита тука).

Не станува збор за нив.

Прашањето е: „кога?“.

Што нè носи до негативните карактеристики на паразитскиот оптимизација.

Негативните карактеристики на паразитскиот оптимизација

Никој не може да каже – во светот на градење надворешни врски (градење на врски), кога премногу врски се премногу.

Сепак – размислете од практична гледна точка.

Само што создадовте страница.

Тој нема публика.

И одеднаш – хоп, еве ги веќе линковите што упатуваат на него.

Како работи ова? Дали пребарувачите нема да го забележат неприродниот раст?

Секогаш постои ризик. И овој ризик ќе го преземете вие!

Луѓето кои се вклучени во градење врски можат да ме прекинат дека создадоа стотици надворешни врски.

Од кои дел – преку паразитски СЕО.

Освен ако не знаете што правите – не започнувајте да градите надворешни врски.

Можете да направите повеќе штета отколку добро.

Подобро фокусирање на добра содржина. И избегнувајте платени врски (можете да ја прочитате мојата статија за нив) како и PBN (мрежи на приватни блогови) .

Ова ќе ве осигура во поголема мера. И посакуваните врски (ако содржината е навистина квалитетна) – ќе дојдат.

И, ако се сомневате дека тоа ќе се случи – „затоа што дури и квалитетна содржина е закопана по тони информации на мрежата“. И вашата страница нема да се истакне.

Ги користи самите платформи за објавување содржина.

Објавувате квалитетна статија (за која е јасно дека се бараат информации) – но навистина квалитетна.

Со многу текст (резултат на долга студија), со многу илустрации, графики, со аудио (во форма на подкаст) или специјално снимено видео. Па видете дали немате сообраќај.

„Manе речеме 100 луѓе месечно, човеку!

Добро, така нека биде. Повторете го процесот 100 пати. Haveе имате публика од 10.000 луѓе месечно.

Повторете повеќе. И со секој пост ќе бидете чекор поблиску до својата финансиска слобода!

Конечни мисли за паразитскиот оптимизација

Откако го слушнав моето мислење дека лице со понова страница треба да се воздржи од паразитски врски (или да ги гради со поумерено темпо), би сакал да повикам на дискусија.

Вие, мои читатели, кои имате повеќе искуство: што мислите? Кога треба да се користи паразитскиот оптимизација?

Ако ви се допадна темата и мисијата на страницата, можете да помогнете – со споделување на напишаното на социјалните мрежи или да ја лајкнете нашата страница На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење