Пасивен приход од авто-сервис за перење автомобили

Пасивен приход од авто-сервис за перење автомобили

Време е да се напише за друг метод со кој едно лице може да заработи (со намалување на напорот до одреден степен), имено – пасивен приход од авто-сервис за перење автомобили.

Написот е дел од серијалот во кој ги разгледувам различните начини да заработите пари преку машини за само полнење (како на пр аркадни игри ,, самостојни јавни перални ,, автомати )

Авто-сервисот за перење автомобили е веројатно последниот во низата (бидејќи другите опции може да паднат во областа на егзотичното).

Значи, што е потребно за да се создаде авто-сервис за миење автомобили? Кои се ризиците што ги крие овој бизнис? Како може понатаму да се развива локација?

Ајде да почнеме.

Придобивките од авто-сервис за перење автомобили

Ваквите миења на автомобили се „алка што недостасува“ помеѓу можноста возачите сами да ги мијат своите автомобили (користејќи што и да најдат) и професионалните миења за автомобили.

Квалитетот што тие можат да го понудат треба да биде поголем, поблизу до професионалната услуга.

Сето ова – по прифатлива, пониска цена.

На крајот на краиштата, нема ли персонал (една од главните ставки на трошоците во професионалните услуги)?

Што е потребно за да се постави авто-сервис за миење автомобили?

Мора да биде на комуникативно место.

Бидејќи миењето автомобили е една од најлесните опции за започнување бизнис во смисла на знаење и знаење, дури и во најмалите села во Бугарија (и на други места) понекогаш има неколку кои се натпреваруваат за флота од неколку стотици автомобили.

И кога велам неколку конкуренти – не сите ќе „играат“ според правилата.

Јас сум од мал планински град, Банско, каде има прилив на туристи. Но, знаете – има неколку „апокрифни“ машини за миење автомобили во градот – што се само со луѓе кои работат нелегално со помош на распрскувач за притисок.

Имајте го ова на ум.

Местото што ќе го изберете треба да биде „облагородено“ – не во ливада. Инфраструктурата мора да се изгради.

„Но, имам место покрај главниот пат! – Некој ќе се спротивстави.

Одлично, но ако не е прилагодено и ја нема потребната документација (т.е. тоа е ливада) – тогаш треба да ја поминете процедурата за промена на статусот на земјиштето, да се поврзете со електрична енергија и вода / канализациски систем.

Нема друг начин.

Ако ова е веќе договорено или имате намера да го сторите тоа – тогаш треба да се изберат машини за само полнење.

Еден од најпознатите производители на такви машини е Керчер (врската отвора информации на англиски јазик).

Нивните машини имаат различни функции – најважно (од моја гледна точка, како личност која не е „ти“ со автомобили) е машините да ја штитат бојата на автомобилите (на крајот на краиштата, машините прскаат со боја што е под притисок).

Јас не сум „експерт за сè“ – затоа не можам да препорачам која опрема би била најпогодна.

ИН Во процесот на проучување на материјалот за оваа статија, наидов на веб-страница на бугарска компанија која нуди изградба на авто-сервиси за миење автомобили.

Ниту сум нивен претставник, ниту сум платен да ги спомнувам во овој напис. Но, мислам дека можете да ја разгледате нивната страница до добие идеја

Ако некое лице се тресе – има и други опции (како на пр оваа и оваа )

Се разбира, како и секогаш, ве советувам да направите свое истражување, и можете да земете неколку понуди од неколку различни уметници.

Кои се трошоците поврзани со авто-сервис за миење автомобили?

Тие бараат значително повеќе капитал за да започнат.

Еве еден пример за ова машината чини дванаесет илјади осумстотини дваесет и пет лева.

Скоро 13 000 лв

Затоа е добра идеја да пресметате колку и какви машини ќе инсталирате во вашата перална за автомобили (бидејќи има и такви за сушење, правосмукалка и сл.).

Секако – читајќи ги карактеристиките на машините, видете колку електрична енергија ќе потрошат, како и водата, детергентите што ќе ги користат.

Консултирајте се со експерт кој го разбира сметководството – видете колку ќе бидат направени за да се исполнат барањата за пријавување средства.

За оние Бугари кои живеат во странство – мислам дека и локалните машини за самопослужување имаат можност да работат со дебитни / кредитни картички. Погледнете колку ќе ви наплатат компаниите за обработка на плаќања. Обично стапката на обработка е од 1 до 3 (од сто долари, евра, итн. Долар до 3 долари “оди” само за да ја процесира исплатата). Погледнете дали има фиксен надомест (заработени или незаработени пари за плаќање на овие компании).

Дали се остваруваат пасивни приходи што ги мие авто-сервисот за автомобили? Како може да се зголеми?

Во голема мерка, одговорот што може да се формира е „да“.

Но сепак – и таквата локација бара одржување.

Да се вчитаат машините со детергенти. Да се дијагностицира (и не дај Боже – поправка).

Според мое мислење, зголемување на парите може да се направи со додавање на други машини за само полнење (како што се автомати) кои продаваат ладни / топли пијалоци, спакувана храна.

Додека клиентите чекаат – да „поддржат“.

Но, авто-сервис за перење автомобили исто така може да биде додаток на постоечка деловна активност поврзана со автомобил – годишно место за технички преглед, продавница за авто делови, мала работилница итн.

Конечни размислувања за пасивниот приход од авто-сервис за миење автомобили

Тие можат да бидат одличен извор на приход, а во најголем дел целосно пасивни.

Знам дека можеби написот треба да се дополни и разјасни – затоа, оние од моите читатели кои се занимаваат со ваков вид на деловна активност, ве молиме вклучете се во темата.

Што ми недостасуваше?

Ако ви се допадна статијата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите на социјалните мрежи (преку копчињата под него) или да ја лајкнете нашата страница На фејсбук.

Само преку вас може да се развие оваа страница.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење