Пасивен приход преку Twitch – дали е можно?

Написот „Пасивен приход преку стегање“ може да биде причина повторно да ме обвинат за ослободување материјал што е „Капетан очигледен“.

И како поинаку би било? Страната twitch.tv е една од најпосетуваните во светот.

За време на пишувањето, рангирањето на страницата во рангирањето на Алекса (една од најпопуларните алатки за одредување сообраќај на страницата) е 34 (заклучно со април), што ќе покаже дека сообраќајот кон оваа страница е огромен.

Колку огромна? Па, само зборот „стегање“ се бара 9 милиони пати месечно според веб-страницата на Нил Пател.

Но, што е Твич (за странци)?

Твич, како настан започнат пред девет години. Во моментов сопственик на страницата е конгломератот Амазон (за чии услуги за правење пари ги направив следниве написи – да вршат услуги ,, за е-книги, за аудио книги ,, за препознавање на глас ,, за продажба на рачно изработени предмети )

Аудио-видео содржината може да се сподели преку Twitch (во реално време).

Платформата се користи главно за стриминг игри во реално време, ток-шоуа за игри, музика.

Веб-страницата може – нешто слично на YouTube (можете да прочитате повеќе за она што го напишав за YouTube тука) кориснички канали може да се креираат.

Секој канал може да се следи, а гледачите можат да оставаат коментари.

Како можете да заработите пари преку Twitch?

Веб-страницата дозволува (во себе) да прави трансакции – донации од гледачи на оној што го создава видеото.

Секако – гордиот од вас ќе ми нагласи дека ова е чиста форма на питачење.

Па не е. Контроверзно мене (мислење што не му го наметнувам на никого) – секој е во состојба да располага како што му одговара на своите пари. Прифатете ја исплатата (токму онака како што јас ја разбирам) како чиста претплата.

Како весници / списанија, ТВ-каналите имаат свој надомест, така што оваа исплата – и е целосно доброволна, може да се смета за плаќање.

И луѓето што ја создаваат содржината – и тие имаат свои трошоци. Во областа на игри, тие можат да бидат доста сериозни (да речеме цената на најновите модели на персонални компјутери, софтвер / вклучувајќи видео игри) итн.

Покрај тоа, преку платформата може да се стане популарен.

И ова за возврат е уште еден сериозен извор на монетизација. Некои поставуваат врски преку кои ги продаваат своите производи, реализирани преку системот „Печати на барање“, кој ви овозможува да заработите од создавање работи без да вложувате пари во нивното производство / затоа што тоа го плаќа клиентот / – Напишав за такви методи што треба да ги направам пари, можете да прочитате повеќе за нив тука (како да профитирате од дизајнот на артиклот) и тука (како да заработите со дизајнирање игри на табла и играње карти).

Twitch исто така создаде посебен дел каде програмерите можат да создадат софтвер што ќе го користат за пренос на видео – може да видите повеќе тука.

Развиените производи имаат огромен потенцијален пазар – од десетици милиони луѓе.

И ова е многу сериозна тема за размислување.

Конечни мисли

Можам да кажам малку за Twitch, освен описот погоре. Имам рапав глас – и никогаш нема да уживам да правам канал таму. Освен тоа, мојот лаптоп е доволно стар за повеќето модерни игри.

Ако не можете да заработите пари преку Twitch, тогаш тоа е одлична страница – особено за помладите да споделат што уживаат. И ова – не може да се процени со пари.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење