Пасивни приходи од аркадни игри

Пасивни приходи од аркадни игри

Дали е можно да се генерираат пасивни приходи од аркадни игри?

Ова прашање го формулирав додека истражував што има ново да објавам на pasivendohod.net

И тоа ме просветли – добро, да. Колку будала не сум да се сеќавам!

Во голем број земји (како што се САД и Јапонија), аркадните игри се прилично честа ниша.

Кога велам аркадни игри – имајте на ум сите игри / игри механизми кои работат за одредена сума.

“Брат, зборуваш за оние игри од крајот на минатиот век кои ги ставаат во популарни туристички дестинации. Како Street Fighter, Tetris или оние топчести машини што направија една од вградените игри на Windows”.

Да, ова се игри.

Но, драги пријатели, технологијата од тогаш многу еволуираше.

Немате идеја колку видови игри денес постојат кои работат со одредена форма на плаќање.

Станува збор за нив што сакам да ги споделам

Соби за аркадни игри

Во Јапонија, САД и другите земји постојат специјализирани места / салони / центри, во кои се сместени десетици видови на аркадни игри.

Еве еден пример различноста на оваа страница.

Претпоставувам дека има повеќе.

Моделот на работење со бизнисот е следен: посетителите ги играат игрите. За еднократна исплата за секоја игра.

По постигнувањето достигнувања во игрите, тие добиваат билети.

Билетите можат да се разменуваат за разни награди – од ефтини ситници до многу скапи додатоци.

“Детски глупости. Кој ќе прави такви работи?”

Само погледнете го овој Видео канал на YouTube – тој е посветен на играње аркадни игри.

Има над 1,8 милиони претплатници. Или овој канал. Повторно 1,5 милиони претплатници.

Во многу земји, ваквото искуство не е непријатно и дефинитивно не е само за децата.

И тоа генерира доста сериозни приходи. Во САД, дури и оние кои работат во оваа индустрија имаат свои организација .

Може ли да се создаде слично место во Бугарија (и во помалите земји)?

Така мислам.

Во поголемите трговски центри има аркадни игри од разни видови.

Проблемите што ги поставува нашата драга реалност се неколку (сепак):

  • ако имаме просторија посветена на такви игри, таа сигурно мора да биде во поголем град
  • моделот на цени што ќе се наметне;
  • даночното законодавство мора да се почитува (FUVAS мора да биде интегриран во машините)

Во САД, игра што мислам дека често чини околу еден долар.

Таму минималната плата е околу 2.000 УСД.

Тука, ваквите цени би ги одбиле повеќето деца (поточно – нивните родители).

За ова – мислам дека моделот сè што можете да играте повеќе би сакал да работи тука – корисниците плаќаат еднократна такса. И тие играат колку што сака нивната душа.

Или одредена количина на игри (од секоја машина), но барем во толкава количина што ќе се чувствуваат како да се на „аванс“.

Кои се предизвиците во бизнисот со аркадни игри?

Тие се скапи.

Погледнете на пример цените во оваа британска страница.

Најевтиниот може да започне од 5.000 британски фунти, што е 10.000 лева.

Така, според најголемата сметка во пабот, 10 машини би биле 100 000 лева.

Кога е убиена таква инвестиција?

За да се намали побарувачката на капитал – може да се смета за половни машини.

Но, што и да изберат – прашањето е како ќе се пресмета продажбата на секој од нив, ако земеме претпоставка дека плаќањето ќе се изврши со самополнење.

Аркадните игри во овој случај треба да ги исполнуваат барањата од уредбата №18.

Други фактори што треба да се земат предвид се:

  • избор на соодветна просторија.
  • електричната енергија што ја троши секоја машина

За оние кои сметаат дека инвестицијата е премногу ризична – може да користи поевтини аркадни игри. Или оние во кои има одреден степен на успех во освојувањето награда – таканаречените машини за „канџи“ – во кои се користи кука за одржување разни награди.

Конечни размислувања за аркадните игри како пасивен приход

Ако постојат салони во други земји – тогаш овде таквиот бизнис би имал одреден успех.

Да, потребниот капитал е доста голем.

Но, со правилна проценка за тоа каков проток на луѓе би ги посетиле машините и фер полнење – постојат изгледи за успех.

“Најде топла вода. Браво”, ќе рече некој. „Каде е пасивниот приход?

Таквите машини, исто така, можат да се користат како дополнителен извор на приход на постојните страници – се додека се смета за соодветно.

Јас би бил среќен ако некој што има „подиректен поглед“ за овој вид на деловна активност може да го сподели своето мислење.

За оние што ве нервираат што објавувам ваква тема – извинете, само детето во мене не можеше да издржи. Дај Боже, ако се развива pasivendohod.net (започнува да заработува некаков приход), тогаш ти велам – првото патување ќе биде во Јапонија. Навистина – овие игри се забавни.

И сериозно – има голем број Бугари кои живеат во странство. Можеби овој напис ќе ги инспирира, информира за друг потенцијален бизнис.

Ако ви се допадна статијата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите на социјалните мрежи или да ја сакате нашата страница На фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење