Платно (canva.com) – најдобра алатка за дизајн за почетници

Платно (canva.com) - најдобра алатка за дизајн за почетници

Време е да ја напишам мојата рецензија за Canva (canva.com) – најдобрата алатка за дизајн за почетници.

Пред да започнам, треба да отворам две важни загради.

Прво, ова е моето скромно мислење. Што се однесува до дизајнот – има многу алатки (софтвер) со кои можете да уредувате / креирате слики преку Интернет или офлајн. Се надевам дека ќе можам да разгледам други опции во иднина.

Второ – во никој случај не сакам да ве навредам вас, некои од моите читатели кои професионално се занимаваат со дизајн. Вашата работа е вредна, специфична и завршена со многу талент (и употреба на специјализирана опрема како што се монитори, подлоги, моќни компјутерски конфигурации, итн., Како и скап софтвер). Ниту еден софтвер не може да го дуплира резултатот што искусен дизајнер може да го создаде.

Значи – откако ги реков овие важни приколки, да започнеме.

Зошто да користите платно?

canva.com е интернет-страница преку која можете да креирате дизајн на многу работи – како што се логоа, корици (фустани) на е-книги, флаери, слики за социјални мрежи.

И многу, многу други опции.

Регистрацијата на платно е целосно бесплатна.

Бидејќи постојат опции за платени карактеристики – но тие не се задолжителни, туку само опционални.

Цените се 9,95 и 30 УСД месечно, соодветно. Како што можете да пробате целосно бесплатни и платени карактеристики.

За оние кои работат на Запад (да речеме во Соединетите држави), во областа на образованието – страницата дава можност да ги регистрираат училиштата / наставниците на уживајте по можност неговите функции – во овој случај можете исто така да поврзете профил во Google Clasroom

Поголемите бизниси исто така можат да ја испробаат таканаречената „Претпријатие“ верзија – целосно бесплатно 30 дена .

За невладините организации постои можност бесплатно да се користат врвните алатки. За Бугарија – ова се невладините организации кои се регистрирани за јавна употреба. И тие се во јавниот регистар на Министерството за правда. Повеќе информации – за барањата за различни земји можат прочитајте овде .

Премиум одликите отклучуваат таканаречени акции на слики – десетици илјади слики, фонтови, графики, вектори и сл. Што можете да ги вметнете во вашиот дизајн без да се грижите за кршење на авторските права.

Но, бесплатните, кои се вклучени во основната регистрација, се доволни за да ве ориентираат во функциите на страницата.

И кои се овие карактеристики?

Дојдовме до нашиот збор.

Веб-страницата е најлесниот софтвер што можете да го користите за да креирате дизајн.

По успешна регистрација – ја имате вашата сметка.

Во вашиот профил избирате образец за тоа што сакате да создадете – кажете лого.

И вие само што започнувате. погледнете тука

И сето тоа е влечење и паѓање – влечи и пушти.

Без разлика дали станува збор за вметнување текст (со различен фонт), без разлика дали станува збор за слика. Само додадете.

И најголемиот лаик може да создаде нешто пристојно.

„Што ако не можам да го најдам тоа што ми се допаѓа – и сакам да додадам нешто поразлично? = ќе рече некој.

Вие исто така имате можност да поставувате свои слики.

Ако користите платена верзија на Canvas – исто така можете да поставувате свои фонтови.

Но, и бесплатните изгледаат многу добро.

Начини да заработите пари преку платно

Платното не е лоша алатка. Може да заштеди многу пари за оние кои сакаат да создадат нешто и да не бидат платени за дизајнот.

На пример – страницата е одлична ако сакате да креирате слики за социјалната мрежа „Pinterest“. Создадените можат да бидат свежи, да имаат текст. Зошто да плаќам?

Сега – јас не сум пребирлива личност. И јас би платил за слика што е создадена преку Canvas.

Оние што заработуваат за живеење со дизајн, може да ми укажат дека ова е глупаво.

Секој има право на мислење.

Платно, исто така, има своја придружна програма.

Да, страницата плаќа ако ја промовирате. И оние кои успешно се регистрираат преминуваат на платена претплата.

Се користи за регистрација како филијала на Canva следнава врска.

Јас не сум филијала на Canvas (сите врски што ги користев во статијата се „чисти“) – во моментов не можам ниту да ги промовирам.

Да, во pasivendohod.net презентирав многу статии – во кои имам вметнато придружни врски.

Но, pasivendohod.net е млад. Не можам постојано да им давам сигнал на пребарувачите дека мојата содржина е „шарена“ со упатувања / придружни врски.

Но, во иднина, размислувам да се пријавам на програмата за платно на платно.

Совршено се вклопува во етичките стандарди (за кои сум јас) напиша тука ) при спроведување придружен маркетинг – тоа е одличен производ, има бесплатна опција, секој може да ги испроба платените верзии бесплатно, лесно може да се откаже доколку платените веќе не работат за нив.

Конечни мисли на платно

Регистрирајте се – се што ви треба е валидна е-пошта.

Веб-страницата може да ви заштеди еден тон пари. Без разлика која претплата ја користите.

За оние од вас кои работат во дизајн – какво е вашето мислење за Canvas?

Јас би бил среќен ако „формирате“ дискусија преку образецот за коментар под статијата.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да информирате за различните методи за градење приход преку мрежата – споделете ги написите користејќи ги копчињата под нив или лајкувајте ја нашата страница На фејсбук.

Прочитајте ја и мојата статија како можете да заработите пари со создавање логоа, видеа и распоред.

Само преку вас – мои читатели, оваа страница се развива.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење