Придружна програма Групон – како можеме да заработиме пари од поволни цени и ваучери за попуст (промо кодови)

Секој сака попусти и промо кодови кои ја намалуваат вредноста на нарачките кога купуваат преку Интернет?

И како поинаку би било? Ова е психологијата на потрошувачот.

Токму ова природно човечко однесување е основната потреба преку која се наоѓа страницата Grupon.com (Групон) се појави.

Што е Grupon.com и како можеме да заработиме од поволни цени и ваучери за попуст (промо кодови)?

Групон е американска страница која е во сопственост на американска компанија, со кој се тргува на берзата во Newујорк.

Преку Групон, корисниците на претплатници можат да бараат профитабилни зделки и промо кодови од трговци кои ја користат платформата.

Така, потрошувачите можат да ги искористат ексклузивните (и поволни понуди), трговците на мало – да обезбедат друг канал за продажба.

Сообраќајот до Групон е огромен (милиони посети), кои се насочени кон различни домени – за САД, Велика Британија, Франција, Германија, Италија, Полска, Холандија, Ирска, Канада, Австралија итн.

За да ги видите сите домени – само треба да отидете на дното на страницата и да ја изберете специфичната земја од паѓачката листа.

Како тогаш може да се победи преку Групон?

Како што реков – може да се регистрирате како трговец и да понудите зделки за потенцијални клиенти.

Ова се прави со избор оваа врска. Не ја користев оваа опција на страницата, па не можам да ја коментирам.

За да разберете како работи платформата – ви треба да прочитам и овде.

Дадените информации се на англиски јазик!

Колку Групон може да биде корисен за комерцијалната активност на компанија со седиште во Бугарија – можам да кажам само неколку азбучни вистини. Ако имате производ / услуга што може да се продава низ целиот свет, добра идеја е да истражите колку корисни Груп може да биде.

Другата можност (поради која сакав да го напишам овој напис) да освојам преку Групон е да учествувам во нивната придружна програма.

Тој е достапен за регистрација од тука.

Ако се регистрирате како придружна компанија, може да промовирате тековни промоции што се активни на страницата.

И да се победи до 10 проценти од вредноста на набавката што се генерира преку вас.

Звучи интересно – но дали е оваа придружна програма за Групон за сите?

Пријавувањето е целосно бесплатно. И секој може да промовира.

Прашањето е како и колку успешно?

Според мене, за да се промовираат страници како Групон, мора да има неколку фактори кои можат да ви помогнат.

Едната е да имате многу голем број следбеници на социјалните мрежи.

Друго е да имате своја веб-страница каде што можете да поставувате вакви промотивни понуди.

Ова се прави најлесно со автоматизирање на процесот – вашата страница автоматски поставува нови понуди од Интернет.

Јас не сум многу експерт за Интернет – па ако сакате да знаете како ваква страница може да се создаде во пракса, сами ќе мора да најдете решение.

Откако ќе имате ваква страница, треба да имате сообраќај. Најлесно е ако имате голем број следбеници на социјалните мрежи.

Ако започнете веб-страница денес, ќе биде потребно многу време да започнете да имате сообраќај на пребарувачи.

Затоа е многу важно да размислите – на кој јазик ќе биде вашата страница?

Ако зборувате поредок јазик, мислам дека ќе имате помала конкуренција. Секој пазар е пазар!

И сообраќајот на страницата секогаш значи пари!

Конечни размислувања за тоа како можеме да заработиме пари од зделки за зделка и ваучери за попуст (промо кодови) од Групон

Групон е компанија која се проценува на над една милијарда долари!

Ако успеете да го канализирате сообраќајот кон еден од нејзините домени (да речеме, оној кон Полска), неизбежно ќе продадете нешто. Неизбежно (во повеќето случаи)!

Ако го автоматизирате процесот – создадете страница што „повлекува“ зделки од Групон, а вие само ги промовирате, тоа може да изгради пасивен извор на приход, а зошто да не и егзистенција за вас и вашите најблиски.

Позитивната работа кај овој модел е што ќе промовирате нешто со попуст што треба да ја олесни продажбата.

И, потешкиот дел е – ќе мора да работите напорно.

Би бил среќен ако овој напис го прочитаа Бугари кои „водат“ страници за промо кодови.

Ако сакате – споделете како сте го автоматизирале вашиот процес.

Темата е отворена за дискусија.

Ако ви се допадна статијата (и ви се допадна страницата), можете да ја споделите на социјалните мрежи. Нема подобра помош од оваа (за развој на pasivendohod.net).

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење