Придружна страница за е-трговија со Woozone

Придружна страница за е-трговија со Woozone

Ние сме навикнати да размислуваме конзервативно – ако правиме веб-страница за е-трговија, е-трговија, ќе го сториме тоа, ако промовираме, ќе создадеме придружна страница, но дали можеме да создадеме партнер за е-трговија (е-трговија) веб-страница?

Краткиот одговор е да.

Во оваа статија ќе ги дадам моите повратни информации за приклучокот за WordPress Woozone, преку кој можеме да создадеме придружна веб-страница за е-трговија.

Што е придружна веб-страница за е-трговија?

Концептот на придружна веб-страница за е-трговија е прилично едноставен.

Имаме страница што е слична на која било друга страница преку која се одвива е-трговија.

Страници и страници на кои се вчитуваат одредени производи.

Сепак, корисникот кој сака нешто и оди да плати за тоа – ќе биде упатен на страницата за родители, каде што нарачката е финализирана.

И сопственикот на придружната страница за е-трговија добива провизија за нарачката.

“Но, нема логика во тоа! Значи, некој влегува на страницата, и ако нарачам – ќе биде префрлен на трета страница?” – ќе речеш.

Да Тој мора да ја заврши својата нарачка (плати) на матичната страница.

Обично ваквите страници се големи страници за е-трговија: како што велат Амазон.

Логиката е: веб-страниците како Амазон имаат стотици милиони регистрирани корисници. И клиентите можат да ги искористат предностите на инстант нарачки. Како и заштита при плаќање, брза испорака, право на повлекување, гаранција и вон гарантна услуга итн.

“Сè уште не го сфаќам тоа. Во голем број на написи, велите дека голем напор е да се создаде сообраќај. Зошто би го замениле сообраќајот за мали провизии?” – ќе прашаш.

Во право си. Тоа е точно.

Но, придружните веб-страници за е-трговија овозможуваат додавање на стотици, илјадници производи преку API. Логиката (и надежта) на луѓето кои се занимаваат со ваков вид на медијација е дека илјадниците производи што се додаваат на страницата ќе бидат индексирани во пребарувачите. И луѓе кои бараат одреден производ според неговото име, посебни карактеристики, код на производот итн. да се среќаваме со придружна веб-страница за е-трговија.

И од илјадници поставени производи, тие генерираат продажба.

Сосема пасивно.

Што е Woozone – приклучок за создавање придружна маркетинг страница преку WordPress?

Woozone е платен приклучок што може да се инсталира на платформата за управување со содржини WordPress.

На овој начин – без големи технички вештини, луѓето можат да додадат илјадници производи преку Придружна програма на Амазон (можете да прочитате повеќе за оваа програма овде) .

Учеството во придружната програма на Амазон се врши преку завршена и одобрена регистрација.

Додавањето се врши преку API (можност за „повлекување информации“) или увоз на CVS (специјално проширување на датотека).

Покрај тоа: приклучокот доаѓа со некои карактеристики кои „помагаат“ во спроведувањето на здружената продажба.

Овие карактеристики се:

  • Синхронизација – можете да бидете сигурни дека производите што ги нудите се во синхронизација со Амазон;
  • Директен исход;
  • „Скролувајте“ ја содржината – откако ќе ги земете податоците за производот, Узун може да го преработи својот текст (менувајќи ги редоследот на зборовите и ставовите) На овој начин добивате уникатна содржина (што во некои случаи можеби нема многу смисла. Можете да прочитате повеќе за движењето со содржина како метод за генерирање сообраќај овде ) Оваа нова содржина ја зголемува шансата страницата на поставениот производ да биде индексирана од пребарувачите.
  • ако продадениот производ има прегледи на Амазон – тие автоматски се додаваат на страницата за придружна трговија;
  • приклучокот работи со сите страници на Амазон (ако не знаете – Амазон работи со различни страници за различни земји);
  • постои можност за превод на поставените производи – со автоматски, машински превод;
  • брзината на страницата може да се зголеми (сепак, со поставување толку многу производи, создавање страници, страницата станува незгодна);
  • кодови за попусти може да се најдат и да се користат (промо кодови, ваучери за попусти);
  • „значки“ (значки) може да се креираат за да се означат различни производи како ново „надополнување“, со бесплатна испорака итн.

Откако ќе се купи, за 70 долари – Woozone ќе се ажурира кога ќе се појават нови верзии.

 

Негативности при користење Woozone – приклучок за создавање придружна веб-страница за е-трговија

Најдобриот дел од овој додаток е неговата слабост – кој и да го користи, секогаш ќе се потпре на Амазон.

И придружните програми се работи што исто така се менуваат.

Всушност, неодамна Амазон сериозно ги намали стапките што ги даваат за продажба.

“Нема проблем. Willе додадам десетици илјади производи. Пареата повторно ќе падне”, ќе рече некој.

Кога креирате придружна веб-страница за е-трговија – се потпирате на фактот дека можеби производите ќе бидат индексирани во пребарувачите.

Неодамна, ова станува сè потешко (на крајот на краиштата, тие се дизајнирани да им даваат единствена содржина на своите корисници, а не клонирана како таква). И важно е – во која позиција ќе бидете поставени ако оваа содржина е индексирана?

„Но, ќе ги користам и социјалните мрежи. – ќе се спротивставиш.

До одреден степен, второто „заштедува“ за сега придружните веб-страници за е-трговија. Многу луѓе користат профили за промовирање на нивната содржина. Некои дури користат профили – ботови кои „спамуваат“ со илјадници поставени производи.

И овој модел ќе стане сè потежок во иднина.

А бизнис што станува сè потешко да се води на долг рок не е одржлив.

Последната жалба на која наидов додека ја истражував оваа страница беше – понекогаш Вузон се однесува чудно.

“Што мислиш?” ќе речеш.

Вие поставувате информации за производи што може да имаат промена.

И резултатот е дека партнерската страница за е-трговија не секогаш се вчитува правилно. Сликите недостасуваат или полека се вчитуваат. Текстот изгледа чудно.

Накратко – страницата може да не инспирира доверба кај корисникот.

Јас не сум користел Вузон. Ниту јас сум негова филијала.

Во овој случај, препорачувам да направите свое истражување ако одлучите да го купите приклучокот.

 

Конечни размислувања за создавање придружна веб-страница за е-трговија со Woozone

Филијалата е-трговија е високо конкурентна деловна активност.

Особено затоа што постојат традиционални веб-страници за блогови кои промовираат придружни производи. Постојат и страници кои промовираат производи преку ваучери за попуст (промо кодови). Постојат и страници каде ги споредуваат производите.

Не можам да го препорачам или отфрлам овој концепт.

Ако некое лице има пристап до многу брз облак сервер (како оној на Амазон или Гугл) и може да создаде многу брза страница – тогаш работите се малку поинакви.

Ако може да создаде подобри описи на производи – или целни земји каде што има можеби помала конкуренција (како што се Бразил, Мексико, Италија), кој знае, тоа може да биде успешно.

Но, барем ќе мора да ризикувате со купување на приклучокот. Како и со трошоците за хостирање и домен.

Не знам колку Бугари го користат Амазон како извор на здружена продажба. Но, јас ќе бидам среќен ако овој напис стигне до нив и тие дадат свое мислење за оваа тема.

Доколку ви се допадна мисијата на pasivendohod.net и сакате да помогнете – поставените материјали можете да ги споделите на социјалните мрежи или да ја лајкнете нашата страница На фејсбук.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење