Продажба на коса преку Интернет

Продажба на коса преку Интернет

Знам дека темата „како да ја продадете косата преку Интернет“ звучи чудно во најмала рака.

Но, барем во поголемите градови во Бугарија – ако погледнеме наоколу, ќе видиме многу реклами (каде постари, каде понови), во кои некој нуди да даде пари со купување на женска коса (кои достигнаа одредена големина) .

Сепак, никој или двајца од вас што ги читате следниве редови нема да си речат: “Еј, брат, почнуваш да го копаш дното со овој недостаток на имагинација! Што е следно – како да ги продаваме бубрезите во Пакистан?”

Не можам да се согласам. Кога ќе видам дека има реклами, тоа значи дека има некаде пребарување.

И каков пазар – пазарот за производи за коса во 2018 година се проценува на 89,9 милијарди долари. Ова е повеќе од бруто домашниот производ на десетици земји заедно. И самата коса?

Не мислам дека е претерување да се каже дека пазарот за коса треба да биде најмалку десетици милиони долари (на глобално ниво).

Покрај продажбата на вашата коса – со контактирање на лицето кое поставило оглас во вашиот град, ова може да се направи преку Интернет.

Веб-страници за продажба на коса на Интернет

Сајтовите што ќе ги набројам овде се меѓународни. Ако ме прашате – дали има Бугарин (специјализиран), барем не можев да најдам. Можете ли да ја продадете косата преку класифицирани страници?

Претпоставувам.

Но, еве ги страниците што можев да ги најдам:

  • https://hairsellon.com/ Ова е страница што делува како пазар – ги поврзува продавачите и купувачите. Луѓето од Бугарија исто така можат да ја продаваат својата коса. Рекламите, како и самата страница се на англиски јазик. Ако не го знаете – може да помогне при машински превод (кажете Google translate). Сепак, објавувањето оглас се плаќа – за одредено време (15 УСД за 60-дневна реклама), за неограничено време цената е 20 УСД. Но, други опции (што го прават огласот позабележителен) – повеќе за цените можете да видите овде (Опции за список на реклами). Ако косата не е продадена – тогаш загубата е за вас.
  • http://www.hairharvest.co.uk/ – британска страница за продажба на коса (и машка и женска). Компанијата што стои зад страницата ја купува. Т.е. најдобар начин е да се живее во Велика Британија. Косата треба да биде во добра состојба. Ако сум на твое место – прочитај што е напишано на страницата (бидејќи не разбирам од косата) Веб-страницата ја опишува на англиски јазик големината и цените што ги плаќаат:
  • 14-15 инчи – 25 – – 60 £
    16-18 инчи – 50 – – 150 £
    19 инчи и нагоре – 60 – – 200 £
  • https://buyandsellhair.com/ – повторно веб-страница од типот пазар. Оваа страница повторно наплаќа такса за објавување оглас. Според Најчесто поставувани прашања (најчесто поставувани прашања) ) – 14,50 УСД за три месеци. Плаќањето се врши преку Paypal

Конечни мисли

Не разбирам многу за косата. И јас не зборувам англиски многу добро. Значи, ако знаете подобро (или зборувате на друг јазик), направете свое истражување.

Илустративни се примерите што ги дадов за страници што работат како пазари. Цените што ги гледате се за луѓе кои сакаат да добијат толку многу пари за својата коса. Никој не може да гарантира дека ќе добијат толку многу.

Ако не сакате да ризикувате да платите реклама и да не продавате ништо – како што реков, побарајте некој што купува директно.

За мене – со мојот скоро рурален менталитет, цените што ги видов се чинеа доста високи. Но, тоа не значи дека тие се недостижни.

Продажбата на коса е интересен вид зделка. Буквално немам претстава како ќе реагираат курирските компании (или пошта) кога ќе треба да направите пратка.

Од она што го гледам на Интернет – многу домашни компании ги снабдуваат своите залихи на коса во мир.

Значи, тоа не треба да биде проблем.

Ова е она што можам да го кажам на оваа тема (ве молам – не ме прашувајте ништо во врска со одржување на косата, како да се подготвите за продажба, итн. Јас ќе се изложам ако одам да дадам совет).

Секогаш постои опција да ја донирате вашата коса (да речеме за луѓе кои биле подложени на хемотерапија). Како се случува ова? Вие сами треба да проверите.

Како и секогаш – така и сега ќе бидам среќен ако оставите коментар, забелешка или прашање.

Погледнете и други статии на страницата. Споделувањето од нивна страна е најдобриот начин да помогнете во нејзино развивање.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење