Продажба на крв; продажба на крвна плазма

Продажба на крв; продажба на крвна плазма

Темите „Продажба на крв“ и / или „Продажба на крвна плазма“ се, благо речено, провокативни.

И како и да е – во нашите географски широчини продажбата на делови од телото е можеби „табу“ тема.

Освен што не се дискутира за да ви заштедат напор – во моментот не е дозволено да се продава вашата крв во Бугарија. За ова – тоа се случува како „бизнис во сенка“. И честопати критиките се дека поединците ја користат безнадежноста на другите.

Што се однесува до моралната страна на аспектот – и јас не можам да формулирам свој став. Ако сметате дека такво нешто е спротивно на добрите правила, најдобро е да не го сторите тоа или да го сторите тоа за добротворни цели.

Во една статија (поради моето недоволно познавање на странски јазици), тешко е да се наведе правниот режим на сите земји во светот по ова прашање.

Но, со наједноставното пребарување на Гугл, тоа покажува дека има резултати на англиски јазик за центри кои имаат некаква форма на паричен надоместок.

Секој центар има своја политика на цени.

За да можете да дарите крв – мора да исполнувате одредени стандарди (и за возраста и за моменталната состојба).

Општо – да сте достигнале соодветна возраст на која треба да достигнете зрелост, да не тежат помалку од 50 килограми, да бидете здрави за време на донацијата.

Како што можеби го прочитавте насловот на овој напис – треба да разликувате крв од крвна плазма.

Крвната плазма е дел од крвта. Дарувањето крвна плазма не е како дарување крв.

Се прашував дали треба да вклучам врски до страници преку кои (преку центрите што работат зад овие страници) може да се донира плазма и да се добие компензација.

На крајот, решив да ги вклучам.

Можеби има и други. Можете да ги најдете ако го направите вашето истражување.

Не можете да се збогатите од давање. Другите статии на англиски зборуваат за суми од сто долари (многу пати).

Сè зависи од тоа каква крвна група имате.

И донацијата мора да се одвива во одреден временски период (за да може телото да се опорави). Пред да дадете и откако ќе ја направите постапката – постојат одредени совети што треба да ги следите. Пред да дадете – да спиете, да јадете, да бидете дехидрирани, да не пиете алкохол или пијалоци кофеин. После давање – јадете, пијте повеќе течности, избегнувајте пушење и пиење.

Во центарот кон кој се упатувате – тие ќе можат да ви кажат повеќе.

Сè уште се сеќавам на филмот „Извршување на среќата“ со Вил Смит или автобиографијата на Стивен Кинг (обајцата имаат продажба на крв. Стивен Кинг – пред да стане славен, тој не беше многу богат).

Ова е горе-долу она што може да се каже на оваа тема, колку и да е контрадикторно.

Донацијата на крв / плазма треба да биде доброволна. И во никој случај не треба да го ставате вашето здравје на ризик.

Ако живеете во земја каде што легализацијата на надоместокот за донација е добра репутација во центрите каде што се прави, тогаш ова е извор на „пари за пиво“ (пари за цртање).

Beе бидам среќен ако вие, кога ги читате овие редови, одлучите да оставите коментар, прашање или забелешка.

Особено вредно ќе биде мислењето на Бугарите кои живеат во странство и во некоја форма оствариле таква активност.

Како што реков – линијата на поделба е многу тенка. Во други земји – како што реков, платата е повеќе или помалку иста со дневната плата за ниско квалификуван работник, така што луѓето немаат многу воздржаност.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење