Работа како курир во странство. Дали е можно?

Работа како курир во странство

Ако барате информации за „работа како курир во странство“, тогаш овој напис е за вас (барем како опција што треба да ја разгледате).

И, видов како кружат многу реклами на Интернет кои ветуваат работа како курир – велат во Велика Британија (или како што популарно се нарекува кај нас – „Англија“, иако Англија е само дел од неа).

Исто така, видов коментари дека ваквите реклами се „полни со измама“ што ги користат непријатни и измамнички луѓе од наши сонародници.

Овој напис нема да има за цел да „истражи“ кој оглас е оригинален, а кој е криминален план кој ги збогатува поединците. Зошто – не сум живеел во странство и не можам да квалификувам работи и луѓе што не ги познавам.

Идејата е да се сподели опција која е легална и може да донесе одреден приход.

И (тука звучи тапан) можноста е Амазон.

Кога велам Амазон – не мислам на Амазон логистика и Партнер за услуги за испорака на Амазон – ова е можноста преку која компаниите можат да работат под покровителство на Амазон. како курири.

Преку оваа можност, трети лица можат да работат за компанијата. Потребна е одредена капитална инвестиција ( Амазон сугерира дека, на пример, за Велика Британија, почетниот капитал мора да биде најмалку 10.000 фунти) .

Горенаведената врска што ја дадовте е за САД.

За одредени земји (каде што е достапна оваа опција) врските се следниве:

Ако имате повеќе пари за инвестирање, разгледајте ја оваа опција. (Јас не сум специјалист за компаративно даночно право – но водич треба да биде колку ќе чини да се започне друштво со ограничена одговорност, колку се директните и индиректните даноци, кои се осигурувањата, кои се признаените трошоци кога носите надвор од активноста. искусен локален експерт ќе одговори на сето ова).

Целта на овој напис е да ве запознае со услугата Amazon flex.

Како да работите како курир во странство? Што е тоа Amazon Flex?

Ова е можност што компанијата им ја дава на независните изведувачи да можат да ја испорачаат во име на неа.

Веб-страниците се како што следува:

Не можев да најдам врски со следниве земји: Франција, Италија, Холандија (каде што работи компанијата). Ако ги знаете релевантните јазици – проверете сами.

Така, преку Amazon Flex – како што реков, имате можност (на ваш сопствен ризик) да испорачате пратки преку сопствен автомобил.

Покрај вашиот сопствен автомобил (кој треба да биде со средна големина за Велика Британија, пикапите и автомобилите со две врати не се прифаќаат), мора да имате паметен телефон.

Паметниот телефон може да има оперативни системи Андроид (6.0 или повисок, со два гигабајти RAM) и IOS (iOS 13 или понов, iPhone 6s или понов).

Регистрацијата се врши преку посочените страници.

Вашиот автомобил мора да има одреден вид осигурување. На пример, што е потребно за Велика Британија – тоа мора да биде деловна класа 3 или деловно осигурување од автомобил.

Кога работите – избирате како и каде да работите.

Плаќањето се пресметува врз основа на бројот на пакети што ги испорачувате во одреден број пати.

Што треба да знам дали сакам да започнам?

Мора да зборувате течно на јазикот на земјата во која сте.

Ако сакате да ви кажам дека не се потребни јазични вештини, јас нема да го сторам тоа. Работите не се толку комплицирани, вие сте дефинитивно паметни и свесни луѓе, но без јазик – ќе ви биде многу, многу тешко (како ќе се справите со телефонската апликација, на пример).

Исто така е многу важно да се каже дека работите независно – на ваш сопствен ризик, трошок и ризик.

Вие не сте вработен во Амазон. Вие сте независен изведувач кој е одговорен за своите активности.

Компанијата изјави дека не е одговорна и нема да плаќа за паркирање, патарини. Вие сте одговорни за сите трошоци што ја придружуваат вашата активност: како што се гориво, моторно осигурување, данок на автомобил, итн.

Ви се исплаќа одредена сума.

Како што реков – се пресметува врз основа на испорачаните пакувања, а времето се одредува.

На следната страница за англиската страница е забележано дека платата е од 13 до 15 фунти на час.

И под него, со мали букви, пишува дека ова е просечна проценка. Не знам дали може да заработите пари и под тоа.

Ако имате платежни уреди, тогаш треба да размислите и за пријавување на приходите што ќе ви ги донесе бизнисот.

Не се обврзувам да ви дадам совет – за ова прашање треба да проверите сами кога и како треба да ги пријавите примените приходи. И дали може да бидете препознаени за одредени трошоци што ќе се појават (како што се гориво, резервни делови, предизвикани амортизација на автомобилот).

Конечни мисли

Pasivendhod.net е прво и основно информација за проширување на хоризонтот на изборот на моите читатели.

Ако одлучите да започнете компанија – истражете, не нуркајте во длабочините.

Ако одлучите да возите на ваш сопствен трошок – тогаш направете истражување повторно.

Можна слабост на Amazon flex е колку пакети ќе ви бидат дадени да доставите.

Испитајте го ова многу внимателно.

Работата на ваш сопствен ризик и трошок – и во друга земја е доста одговорност. Во никој случај не ризикувајте ја вашата егзистенција.

Друг важен фактор што треба да се разгледа е дека тој се троши кога возите сопствен автомобил.

Сите знаеме дека автомобилот како предност лесно ја губи својата оригинална вредност – да речеме дека ако купиш автомобил за 10.000 фунти / евра, што е 50.000 км (само дај пример, не сум добар со цените на автомобилот), до 100.000 км (каде што треба да се извршат големи поправки) остануваат уште 50.000 км. Цената за еден км ќе биде 0,20 пени / евро центи. Ако возите 100 км на ден, вашата километража е 20 фунти / евро. Кога додаваме гориво – да речеме сметката станува 26 фунти / евра (само шпекулирам). Кога додаваме осигурување, даноци, итн. – сметката може да стане 40-50 фунти. Под претпоставка дека ќе добиете плата од 15 фунти, тоа се 120 фунти. Треба да размислите дали е профитабилно за вас да возите, земајќи ги предвид сите овие трошоци!

За ова – иако повторувам, проверете кај локален експерт за даноци како е најисплатливо да се работи!

Прашајте го за што било важно (да речеме, ако сте лице со попреченост, дали имате дополнителни права итн.).

Идеално – според мене, оваа опција не е лоша за луѓето кои сакаат да заработат нешто настрана, во слободно време (после работа или за време на викенди).

Како и секогаш – ќе бидам среќен ако овој напис предизвика интерес и добијам коментари, забелешки, прашања.

Да ми помогнете – споделете што сте напишале преку социјалните мрежи или на ваш начин погоден за вас.Оваа страница е првенствено дизајнирана за вас – сите луѓе кои сакаат финансиска слобода. Помогнете му да се шири.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење