Работа од дома за мајки

Работа од дома за мајки

Во голем број на написи, пишував за различните можности за работа преку Интернет, па решив да го „синтетизирам“ тековниот напис за работа од дома за мајки.

Преку овие страници – може да се најде далечинска работа. Секако – ги поздравувам заинтересираните да ги прочитаат останатите написи на мојот блог (а тие се над 200). Исто така, постојат многу начини да заработите пари (преку Интернет или офлајн).

Јандекс толока – страница за микропроцес

Јандекс толока е услуга на рускиот интернет гигант Јандекс. Пријавувањето е целосно бесплатно. И секој – во зависност од наведените јазични вештини може да извршува мали задачи (микротурски задачи), како што е правење повратни информации за текстовите. Бидејќи секоја задача може да се плати (од неколку центи до неколку десетици центи). Подетален напис за Јандекс Толка можете да прочитате овде .

Swagbucks – страница за микро-задачи, пополнување анкети, враќање на готовина

Swagbucks е една од најпопуларните страници на Запад за извршување микротучни задачи, пополнување анкети и добивање на поврат на средства (ако направите купување од одредени популарни трговци преку Интернет). Регистрацијата на страницата е целосно бесплатна. Подетален напис за Swagbucks – можете да прочитате овде.

 

Fiverr – страницата за хонорарни преведувачи

Fiverr (се изговара Fiverr) е популарна платформа за хонорарни преведувачи (хонорарни преведувачи). На него тие можат да продаваат одредени вештини по фиксна цена и услови за испорака (на пример: да напишат напис од 500 зборови за еден ден за 20 долари). Исто така, постои опција за наддавање за специфични барања за клиенти за голем број проекти. Пријавувањето е целосно бесплатно. Подетален напис за Fiverr може да се прочита тука .

 

Upwork – страницата за хонорарни работи

Апликација е популарна платформа за хонорарни преведувачи (хонорарни преведувачи). На него тие можат да наддаваат за одредени проекти што ги објавуваат клиенти. Пријавувањето е целосно бесплатно. Веб-страницата исто така разви софтвер за хонорарни преведувачи за снимање на сработеното (фотографирање на екранот). Дополнителната работа како форма на вработување може да се прочита тука.

Peopleperhour – страницата за хонорарни преведувачи

Луѓето е популарна платформа за хонорарни преведувачи (хонорарни преведувачи). На него тие можат да наддаваат за одредени проекти што ги објавуваат клиенти. Пријавувањето е целосно бесплатно. Подетален напис за Peopleperhour може да се прочита тука.

 

Truelancer – страницата за хонорарни преведувачи

Truelancer е популарна индиска платформа за хонорарни преведувачи (хонорарни преведувачи). На него тие можат да наддаваат за одредени проекти што ги објавуваат клиенти. Пријавувањето е целосно бесплатно. Подетален напис за Може да го прочитате Truelancer тука.

Freelancer.com – хонорарна страница

Freelancer.com е популарна платформа за хонорарни преведувачи (хонорарни преведувачи). На него тие можат да наддаваат за одредени проекти што ги објавуваат клиенти. Или да ги продаваат своите услуги по фиксна цена. Пријавувањето е целосно бесплатно. Подетален напис за Може да го прочитате Freelancer.com тука.

Freeup – страницата за хонорарни преведувачи

Freeup е премиум хонорарен сајт. Ако сте одобрени – можете да заработите од 5 до 75 долари на час. Можете да ја прочитате мојата статија за повеќе информации.

Freelance.bg – бугарската страница за хонорарни преведувачи

Freelance.bg е бугарска страница за хонорарни преведувачи. Можете да прочитате мојот напис за повеќе информации.

Победа како најавувач на аудио книги на Амазон

Во мојот напис како да заработите пари како наратор (читател) преку amazon можете да прочитате како можете да го претворите вашиот „глас“ во кариера.

Заработка од микро-задачи на страната на Амазон – Мтурк

Во мојата статија Како да заработите пари со извршување микро задачи преку страницата Мтурк, можете да прочитате како да извршувате задачи на страницата Амазон Мтурк.

Изведете задачи на Taskrabit

Ако живеете во една од земјите што ги поддржуваат услугите на Taskrabit – можете да заработите извршувајќи задачи (како што се купување, помагање при составување мебел од Икеа).

Конечни размислувања за работа од дома за мајки

Во прилог на наведените хонорарни страници – напишав десетици статии за тоа како да започнете бизнис од дома (и преку Интернет и офлајн). Ве советувам да сурфате низ pasivendohod.net – дефинитивно можете да научите многу. Многу од опишаните деловни модели се особено погодни за работа од дома за мајки.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да помогнете со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење