Скокачки прозорци – заработувате пари преку pop-up реклами

Скокачки прозорци - заработувате пари преку pop-up реклами

Можеби не постои страница што ако се отвори не генерира таканаречени скокачки прозорци.

Во оваа статија ќе научите како можете да заработите пари преку popads.net – Поп-ап платформа.

 

Кои се скокачките прозорци?

Скокачките прозорци, исто така познати како поп-реклами, се форма на онлајн рекламирање што одеднаш се појавува („се искачува“) на екранот на корисникот кога тој прелистува на страница што е способна да генерира таква технологија.

Прозорецот што ја прикажува рекламата се генерира (обично) преку JavaScript.

Постои еден вид скокачки прозорци – појавувајте се под реклами, во кои прозорецот е „зад екранот на прелистувачот“.

Ако треба да ги споредувате pop-up рекламите со што било, тогаш слична технологија е пораки известувања за притискање – и тие се појавуваат да објават нешто (само во овој случај – на претплатник кој сака да добие известување. Во скокачките прозорци не постои таква желба).

 

Кои се добрите и лошите страни на скокачките прозорци?

Многу ефтино рекламирање може да се создаде преку скокачки прозорци.

„Ахиловата пета“ на овој вид технологија е дека многу корисници сметаат дека тоа е многу вознемирувачко – постојат многу начини на кои корисникот може да блокира вакви скокачки пораки што му пречат на неговото прелистување во мрежата.

 

Како можете да заработите пари од скокачки прозорци преку popads.net?

Една од најголемите платформи за рекламирање преку скокачки прозорци е popads.net

Попадс е посредник – страницата посредува помеѓу сопствениците на страниците (издавач) и огласувачите.

Огласувачите можат да наддаваат (на аукција) за рекламирање. Наддавање (цените започнуваат) од 1 долар за 1000 жители.

Динамичен систем на цени се користи за генерирање на цената – тоа е под влијание на голем број фактори како што се клучни зборови, земји и категории што се користат, како и квалитетот на страниците.

Никогаш не сум рекламирал на овој начин – и не можам да кажам какви резултати можат да се постигнат.

Како резултат на истражувањето што го направив пред да ја напишам статијава – можеби таквиот сообраќај би бил соодветен за ЦПА маркетинг или упатување маркетинг – како што можете да прочитате од бројот на статии што ги напишав за овие методи за заработка на Интернет, во маркетингот со ЦПА корисникот има за цел да преземе нешто (да речеме, со пополнување на својата е-пошта), и при маркетингот за упатување – корисникот препорачува на корисникот добра и / или услуги, и обајцата честопати имаат некаква финансиска корист.

Јас велам дека е можеби соодветно – во секој случај, секој експериментатор презема свој ризик.

popads.net ги прифаќа PayPal, AlertPay и банкарски трансфер (за огласувачи) како начини на плаќање. Може да платите и преку картичка ако користите PayPal и AlertPay.

Минималниот депозит за плаќање преку PayPal и AlertPay е 10 УСД (нема ограничување за банкарски трансфер).

popads.net исто така им овозможува на сопствениците на страници да заработат пари.

Сепак, пред да го користите – го советувам секој заинтересиран да провери какви ограничувања воведоа другите платформи.

На пример: popads.net се уредни забележано дека Google adsense дозволува до 3 скокачки прозорци. Но, тие не можат да зборуваат за Google. Тие можат да предизвикаат конфликт и да ги изгубат вашите приходи од Google.

Исто така е добро да се проверат работите технички – секоја интеграција на реклами (кога има и други) може да предизвика технички проблеми.

Трет начин од кој можете да заработите popads.net е нивната програма за упатување на која Јас сум упат .

Всушност, да бидам искрен, затоа ја напишав оваа статија.

Ти можете да заработите 10 проценти од профитот што го создаваат сопствениците на веб-страниците, како и 10 проценти од она што го трошат огласувачите.

Ова, драги пријатели, е повеќе од дарежливо – и може да помогне да се изгради одличен пасивен извор на приход.

Само замислете – се повикувате на 100 сопственици на страници кои заработуваат 100 УСД месечно. Тоа е 1.000 УСД месечно во пасивен приход!

 

Конечни размислувања за скокачки прозорци – како да заработите пари од pop-up реклами

Скокачките прозорци можат да бидат добар начин за заработка на содржина што е тешко да се заработи на кој било друг начин (на пример, popads.net исто така прифаќа страници со содржина наменета за возрасни, се додека таа содржина е легална).

За оние кои имаат легални страници за кои е тешко да се заработат – препорачувам да размислите за оваа опција.

Во врска со скокачките прозорци како метод на рекламирање – како и секој вид рекламирање, ова има свои специфики. Јас не сум направил ваков вид рекламирање, па затоа не можам да го коментирам.

Да, popads.net дозволува сметката да се надополнува на страницата со минимални износи.

Врските што ги користев во статијата се упати – и ако ги користите, ќе заработам провизија. Но, не можам да ви кажам само од таа причина – пробајте што треба да изгубите.

Одлуката мора да биде ваша.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да помогнете со споделување на поставени материјали преку социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење