Совети кога аплицирате за далечинска работа

Совети кога аплицирате за далечинска работа

Теле-работата е постојана потрага по нови обврски (бидејќи повеќето можности се еднократни проекти), затоа решив да споделам 6 (шест) совети за апликација за телекомуникација кои ми помогнаа.

Повеќето работодавци (работодавци) прво го прегледуваат профилот на хонорарец (хонорарец)

Сите сме слушнале дека за секој задоволен клиент има три нови клиенти, а незадоволниот може да искористи десет потенцијални можности.

За жал, ова се однесува во голема мера на далечинска работа.

Сè започнува со целокупниот изглед на профилот на хонорарникот (хонорарецот) и повратните информации што ги добил.

Понекогаш – ова е толку „дегенерирано“ што многу луѓе кои сакаат да работат од далечина прибегнуваат кон една од најпознатите волшебни практики во занаетот – купување / размена на лажни прегледи.

Драги пријатели, не правете го ова.

Самостојната работа може да биде доволно тешка за да се обидете да изградите лажна, позитивна слика.

Затоа што ако не можете да се справите со она што имате намера да го направите – на крајот ќе ги добиете вашите заслужени забелешки од вистински клиенти.

И крај.

Сè што треба да направите е да креирате нови профили на оддалечени работни страници (практика што е изрично забранета од нив).

„Што треба да сториме ако сакаме да најдеме работа и ако немаме насобрано повратни информации? – ќе прашаш.

Проверете ги сите хонорарни страници за кои пишував досега:

Направете профил во оние што се најлесни за почетниците – како Fiverr (да речеме).

И на почетокот аплицирајте за оние проекти (работа на парчиња) во кои клиентот има најмалку побарувања.

Запомнете дека мнозинството клиенти се мали, семејни бизниси.

Цената е исклучително важна за нив (можете да понудите да ја завршите работата дури и под најниските вредности поставени од пазарот).

Првите неколку прегледи ќе ви помогнат да стекнете самодоверба. И полека покачете ја цената на вашиот труд!

 

Пазете се од неточни работодавци (работодавци).

Како и во секоја деловна активност, има луѓе кои се измами.

Можете да ја прочитате мојата статија за најчестите хонорарни измами.

Но, ако треба да резимирам што напишав таму, ќе ти кажам:

  • не работи бесплатно. Обидете се да не испраќате примероци / бесплатни примери за тоа што сте специјализирани да го правите (бидејќи може лесно да се украде).
  • профилот на страницата за вашата работа е само ваш. Не постои такво нешто како трето лице што го вработува. Може да претрпите сериозни загуби ако им дадете пристап на трети страни.
  • ако вашата работа е од областа на консултантски услуги, тогаш поставете ограничување. Добро е за вашите клиенти да бидат информирани за основните процеси, да добијат некаков основен, прелиминарен одговор. Но запомнете дека некој може да ве искористи (кажете, ако сте адвокат, добиете одговор на вашето прашање). Кажете му на клиентот – ако сака поопширен, целосен одговор, треба да плати за консултацијата. Сирењето е со пари!
  • комуницирајте со клиентите само преку страницата. Плаќањето треба да се изврши само преку страницата. Многу клиенти предлагаат пренесување на комуникацијата на трета платформа, програма – често затоа што сакаат да ве прашаат за неморална, незаконска услуга. Или направете уплата на друг начин, бидејќи страниците за далечинско работење имаат големи провизии (честопати околу 20 проценти од договорената сума). Плаќањето преку страницата ги штити обете страни. Затоа што, верувајте ми – многу е лесно за доделувачот подоцна да си даде оставка. И да ти кажам: “Не сум задоволен од сработеното. Имаше грешки и сл.” Таквите гнасни измамници измамуваат многу луѓе на овој начин.

Бидете кратки кога аплицирате

Како што реков – повеќето клиенти (работодавци) се претставници на мали бизниси.

И повеќето можности за работа не се мерат во илјадници долари (како што многу луѓе замислуваат).

Тие сакаат да извршат (или еднаш или периодично) одредена задача.

Вашата цел е да ги убедите дека вие сте личноста што е во состојба да се справи.

Внимавајте дека ги имате потребните вештини и потребното искуство.

Наведете дека можете да ја завршите работата во одреденото време (или наведете кое било разумно).

Освен ако не заработите многу од хонорарни работи, избегнувајте користење платени опции на телекомуникациски страници што ја истакнуваат вашата апликација.

Не е сигурно дека барањето за работа не е обид на договорниот орган да процени колку би го чинело да ја заврши задачата.

Платените опции се еден од методите со кои страниците заработуваат дополнителни пари.

За повеќето проекти – воопшто не вреди да се користат.

Бидете доследни и не очајувајте – вие сте само мал дел од светот каде „истегнувањето“ е норма.

 

Бидете креативни во потрагата по телекомуникација

Покрај наведените страници кои имаат еднократни или подолги проекти, не потпирајте се само на овој извор на вработување.

Во кој сектор на услуги работиш?

Зошто да не контактирате компании кои работат и да им ги понудите вашите услуги?

Ако ги следите чекорите што се извршуваат на регистрација на хонорарен преведувач , можете да им издадете придружни документи (за износите платени од нивна страна).

“Мислам, да речеме отвори го Трговскиот регистар или нешто слично и да повикаме разни компании. Одлична мисла!” – ќе речеш.

Не само

Постои регистар Bulstat – во кој можете да најдете податоци за непрофитни правни лица. Постојат регистри за медијатори, независни проценители, доверители, адвокати и други.

Можете да отворите веб-страници за работа – локални и меѓународни – за да барате компании кои директно бараат некој што ќе им помогне.

Прочитајте ја мојата статија на работа на далечински компјутер за да бидете сигурни дека има слични позиции.

Треба само да бидете упорни.

И да си повторам: “никој не ми должи. Никој нема да ме земе за рака на посакуваното вработување или занает. Јас морам да го сторам тоа сам”.

Конечни мисли кога аплицирате за работа оддалечена

Тој што не работел за себе – на свој трошок, но и на сопствен ризик, тој / таа не знае колку може да биде тешко.

За ова – треба да имате верба во себе. Секогаш обезбедувајте квалитетна услуга.

И да мислам.

Beе има периоди во кои, и покрај вашите напори, нема да најдете вработување. Тоа е само пазар како и секој друг.

Цени ги клиентите со кои сте воспоставиле врска (и преку кои добивате многу обврски).

Добро е да се комбинира далечинската работа со други можности за заработка.

Постојат повеќе од 150 статии на pasivendohod.net кои зборуваат за такви. Прочитајте што повеќе статии за да се инспирирате.

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да споделува разновидни информации за реализација на пасивни приходи, тоа може да ми помогне со споделување на некои материјали прикачени на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница На фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење