Создадете блог користејќи Tumblr

Создадете блог користејќи Tumblr

Време е да коментирам за друга можност за блогирање (креирање содржина на Интернет) – создавање блог преку Tumblr.

Кои се добрите и лошите страни на користењето на оваа страница? Прочитајте ја целата статија за да дознаете.

 

Што е Тамблр?

Тамбар е државна платформа што им овозможува на регистрираните корисници да креираат свои блогови, комбинирајќи ја функционалноста на социјалните медиуми (корисниците имаат можност да го споделат она што другите корисници го напишале или да комуницираат со нив).

Веб-страницата датира од 2007 година, а до 2019 година веќе ја има Преку него се објавени 475 милиони блогови.

Оваа огромна бројка води до фактот дека секој ден се создаваат над 21 милиони објави на разни блогови.

 

Кои се придобивките од создавањето блог Tumblr?

Пријавувањето е бесплатно.

Ако очајно сакате да ја објавите вашата содржина на Интернет, а вашите средства се многу малку, тогаш „Тамблер“ може да биде опција за вас (сепак е опција на другата популарна платформа Блогер , за што можете да прочитате во оваа статија).

Освен што не ве чини пари, Тамблер е популарен и по полибералниот пристап кон природата на публикациите. Доста блогови со содржина наменета за возрасни (18+) се објавени на платформата, споделувајќи ги перипетиите на маќеа кои заглавуваат во алишта и им треба помош од своите посвоени синови (извинете, едноставно не можев да си помогнам).

Се разбира, оваа либерална кампања сè уште има свои граници (можете да прочитате) она што не треба да го пишуваме во нашите блогови ) – и ако сакате да објавите нешто што е незаконско, треба да ја насочите „темната мрежа“. Тамблр не е твоето место.

Блоговите блогови користат поддомен на страницата. Да речеме: вашата страница.tumblr.com

Технички е можно пренасочен купен домен на Tumbler.

Ова се прави на следниов начин: поставките за DNS на купениот домен се менуваат.

Во овој напис можете да прочитате (на англиски) како тоа може да се случи со користење на регистратор на домен Namecheap .

Namecheap нуди бесплатна заштита на личните податоци при купување на домен (т.н. Whois чувар), бидејќи нивните цени се едни од најниските на пазарот (затоа ги користам за pasivendohod.net, и јас сум нивна филијала).

Некои луѓе го користат Tumblr за да им помогнат на своите страници паразитски оптимизација – практика што не ја одобрувам.

Но, што е направено (во секој случај).

 

Кои се негативностите од создавањето блог преку Tumbler?

Создавање содржина на веб-страница – платформа – станувате зависни од неа.

И не можете да изградите ваш сопствен бренд – или монтажа од потенцијално стекната публика.

Мој совет е дека ако не можете да си го дозволите тоа да започнете своја веб-страница во моментот (што, ако ја прочитате мојата статија, ќе разберете дека не е невозможно, тогаш само искачи се.

И зачувајте ги написите што планирате да ги напишете во меморијата на вашиот компјутер (поставување копија и бесплатно складирање на податоци на Google Drive и Јандекс диск.

По некое време кога сте заштедиле околу сто лева (толку ќе ве чини основна страница) – ќе можете да креирате своја сопствена страница.

Да, јавно објавување на содржина – тоа може да го видат милиони.

Но, како и да е, обидете се – користете своја сопствена платформа, а не туѓа.

Секако, ако има содржина што сакате да ја заштитите со објавување на Интернет – можете да го направите ова преку Tumbler.

Можете исто така да навлезете во поставките и да ги направите недостапни (но не сум многу сигурен дека е можно за второто) – така ќе имате докажан доказ дека некогаш сте ја објавиле оваа содржина прво.

 

Конечни мисли за создавање блог преку Tumblr

Ако сакате да ја објавите вашата содржина (овде и сега), но не можете да си дозволите да го направите тоа преку ваша сопствена страница, тогаш „Тамблер“ е вашето решение.

Како што реков – можете дури и да го користите вашиот сопствен домен (што ќе ве чини околу неколку лева). Погледнете ги понудите на Namecheap.

Но, исто така можете да се искачите додека ги заштедите потребните средства – во pasivendohod.net веќе има многу написи што ги посветив на темата за создавање на страница / блог како метод за генерирање приход.

И последователно да имате целосна слобода над твоето творештво.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница На фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење