Страница за плаќање Skrill

Страница за плаќање Skrill

Веќе во неколку статии правам прегледи за различни страници за вршење плаќања (види оние за Payoneer и Геном) – Сега е време да погледнеме во една од најголемите, имено страницата за плаќања skrill.com (Скрил).

Што е Скрил?

Скрил е дел од групацијата Пејсафе. Седиштето на компанијата е во Лондон, Велика Британија.

За време на пишувањето, страницата е достапна на: англиски, француски, германски, италијански, полски, турски, грчки, руски, чешки, шпански.

Со Skrill можете да плаќате помеѓу корисниците (т.е. имате свој „дигитален паричник“), кои се регистрирани во платформата, како и да прифаќате / испраќате банкарски трансфери. Покрај тоа, овие трансфери ќе бидат бесплатни кога испраќате пари во странство. Оваа одлика е поддржана за земјите од ЕУ (кои користат еврото), како и за некои земји што не се членки на ЕУ, како Австралија, Бангладеш, Индонезија, Кенија, Непал, Малезија, Филипини, Тајланд и Шри Ланка.

Друга корисна карактеристика на Skrill е издавање на припејд банкарски картички (кои исто така можат да бидат креирани целосно во дигитална форма). Картите се издаваат под брендот MasterCard. За да имате – мора да ја потврдите вашата сметка и да имате најмалку 10 евра. Оваа картичка може да се издаде на луѓе кои живеат во земји што се дел од Европската економска област. Според некои написи, Бугарија е поддржана и како земја. Во мојата сметка има и дел што е за нарачка на припејд картичка. Според поддршката – ако видам дека постои таква можност – тогаш можам. Во моментов, сепак, не ми треба ваква картичка – нема да нарачам таква картичка. Кога ќе се појави потреба, ќе го земам

Друга корисна карактеристика што е поддржана од Skrill е купување и продажба на крипто валута.

Добро, зошто да изберете Skrill?

Можете да ги погледнете таксите што ги наплаќа страницата. Оваа информациите се достапни овде.

Но, ќе се обидам да ги сумирам најважните такси (барем според мене).

Да почнеме со тоа внесете / најавете се / најавете се на вашата сметка или правите најмалку една трансакција на секои 12 месеци. Инаку таксата е 5 евра.

За жал, оваа практика на „стимулирање“ на активност веќе постои на повеќето платформи.

Други одделни такси за одржување се оние што се поврзани со при-пејд картички – годишна такса (10 евра) плус надоместок (1,75 проценти – или 1,75 евра на сто евра) за користење банкомат (доколку се повлечете од една), плус конверзија на валута.

Во однос на другите давачки – тие варираат во зависност од земјата. Силно ве советувам да проверите тука – со избирање земја плус валута.

Сепак, треба да се одбележи дека големите земји како што се САД се ослободени од такси, додека малите земји како што е Бугарија имаат 1 процент при полнење на сметката (што е 1 евро на 100 евра) и 10,76 лева (при вадење пари во банка сметка). Значи, ако ви се случува да испраќате / примате трансфери на пари – видете дали ќе заштедите.

Друга опција што може да ги надомести овие надоместоци (до одреден процент) е програмата за лојалност Skrill Knect. За одредени трансакции, акумулирани се виртуелни точки, кои можат да се разменуваат за кеш.

Приклучувањето кон оваа програма е потполно бесплатно.

Друга убава карактеристика на Skrill е тоа што постои програма за упатување. Некои од врските што ги гледате во оваа статија се моја врска , преку кој ако се регистрирате, ќе добијам 10 проценти од хонорарите (нема да ве чини ништо). Можете исто така да го промовирате Skrill.

Skrill исто така има придружна програма која заработува 20 проценти, но во овој момент не сум регистриран партнер.

Завршни зборови

Секоја страница за плаќање има свои добрите и лошите страни. Страницата за плаќање Skrill може да биде многу убава – сето тоа зависи од тоа дали надоместоците ќе бидат профитабилни за вас. На пример – ако планирате да имате припејд картичка (пластична или виртуелна), можете да купувате без дополнителни такси. И бонус поени за да се компензираат другите можни надоместоци (за надополнување или повлекување средства).

Beе бидам curубопитен да слушнам други Бугари кои активно користат Skrill. Какво е Вашето мислење?

Како и секогаш – овој напис ќе биде отворен за секаков вид дискусија.

Ако ви се допадна текстот – споделете го со вашите пријатели. Нема подобар начин да помогнете на оваа страница да расте.

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење