Упатена мрежа

Упатена мрежа

Ако сакате да успеете во бизнисот – една од опциите е да креирате мрежа за упатување.

Но, што е тоа мрежа за упатување?

Мрежата за упатување е група на луѓе (или поединци или компании) кои испраќаат / препорачуваат клиенти на деловна активност.

Системот може да се гради преку парични стимулации (тие испраќаат клиенти доколку се постигне зделка – вие им давате премија), може да биде реципрочен (да речете – еден адвокат препорачува сметководител, сметководителот – клиенти на адвокатот), може да се меша (да плаќаат премија / провизија и заемно да препорачуваат клиенти).

Мрежата за упатување е еден од најважните аспекти за градење успешен бизнис – особено ако е во областа на услугите или стоките од поскапиот сегмент (да речеме – во автомобилите).

„Ха, тоа е многу глупава дефиниција. Ми звучи како приказната на Чудомир – како кровните намерно фрлаа ѓубре во оџаците, така што чистачите на оџаци ќе имаа работа во текот на зимата. – ќе речеш.

Да – може да се каже на овој начин. Но – сепак во центарот на сè треба да биде поставен клиентот. Дали оваа врска ќе му користи?

Како да се изгради мрежа за упатување?

Офлајн бизнисот е лесен – позната е локалната заедница на претприемачи. Надоместокот може да се утврди преку неименуван договор („нетипичен“ договор, кој ги врзува страните со ексклузивитет – едниот да го препорача другиот и обратно).

Но, како да се дојде до Интернет?

Можете да го користите софтверот за да изградите референтен маркетинг Огранок на ОСИ (повеќе за оваа страница може прочитајте овде ) .Страната е толку уникатна што дури нуди можност да заработите пари од нејзината промоција (со регрутирање други промотори).

Ако мислите дека е подобро само да регрутирате промотори за да го промовирате вашиот производ / услуга за одредена сума – тогаш видете ја страницата за придружен маркетинг Tapfilliate (повеќе за оваа страница може прочитајте овде )

Како да ја одржуваме нашата мрежа за упатување?

Во бизнисот постои едно правило: „80/20“.

Над 80 проценти од продажбата често доаѓаат од 20 проценти од производите што ги нудиме.

Така ќе биде и со мрежата за упатување.

Некои препораки можат да ви донесат повеќе од половина од продажбата.

Значи – мора да ги наградите повеќе.

Во прилог на провизија – понудете систем на бонуси за оние кои носат повеќе. Стимулирајте ги.

“Брат, отиде предалеку во гледањето на Гленгер Глен Рос. Првиот добива Кадилак, а другите сет на ножеви, нели?” („Гленгер Глен Рос“ е одличен филм за група трговци кои упатуваат повици до клиенти да им продадат недвижен имот. Погледнете го. Б.а.).

Не точно, но дефинитивно треба да се охрабрат оние кои прават повеќе. Ако, сепак, дадете провизија за продажба, а некој не ја генерира – тогаш направете ја сметката така што ако дадете бонус, тоа нема да влијае на вас.

Користете различни методи за да привлечете внимание. Создадете промотивни материјали за користење на вашите препораки.

“Дали треба да ги украсуваме автобуските постојки со реклами? Дали треба да стигнеме таму” – ќе речете.

Ако сакате да бидете успешни – мора да надминете некои предрасуди.

Мрежа за упатување или Мрежен (Мрежен) / мулти-ниво маркетинг /

Според мое мислење (и јас не сум продавач), мрежата за упатување не е мрежен маркетинг.

Ова не е пирамида.

Да, можете да ги охрабрите оние кои ви испраќаат клиенти.

Можете исто така да стимулирате регрутирање на повеќе промотори со давање дополнителен процент на оние кои регрутираат други промотори.

Но, во никој случај не внесувајте „влезни такси“. Надоместоци за обврски (за продажба на одредена количина на производ). Или нешто.

Вие го носите главниот економски ризик. Не вашите препораки, филијали.

 

Конечни размислувања за создавање мрежа за упатување

Започнување бизнис е „позициона војна“.

Колку повеќе помагачи имате – толку подобро.

Ако добро ги пресметате вашите трошоци – создавањето мрежа за упатување може само да ви помогне (на пример, компанијата „Амазон“ беше една од првите што воведе придружен систем на својата страница. И како резултат – илјадници рекламни започнуваат да возат сообраќај на нивната страница).

Ако ви се допадна статијата – оставете го вашиот коментар, прашање или забелешка.

Споделете го она што сте го напишале на социјалните мрежи со вашите роднини и пријатели.

Прочитајте ги другите материјали што ги имам поставено на pasivendohod.net

На овој начин help помагате на оваа страница да се развива.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење