Управување со репутација преку Интернет. Дали е можно да се профитира од ова?

управување со репутација преку Интернет

Сè што е поставено на Интернет – останува на Интернет, ова едноставно правило предизвика цела индустрија – управување со Интернет репутација. Дали е можно да се профитира од ова?

Концептот што стои зад управување со репутација преку Интернет

Како и многу идеи, и оваа е многу едноставна затоа што се занимава со две основни човекови права.

И тие имаат право да споделуваат информации, како и право да го зачуваат личното достоинство.

Ако несоодветен материјал има на Светската мрежа, тоа би било дискредитирано во низа фази во животот на една личност.

За ова – барем во рамките на Европската унија, започна кампања и на крајот беше наметнато правото да бидат „заборавени“ од пребарувачите (на законодавно ниво).

Што ќе каже последново?

Нема резултати да се најдат при пребарување.

Ова право, колку и да звучи едноставно, е всушност доста комплицирано. Што значи да се заборави?

Зарем не е оваа цензура (како што, на пример, не може да се најдат многу информации во кинеските пребарувачи за настаните што се случија на плоштадот Пекинг во 20 век)?

Не сум многу добар во дебата. Ова ќе зависи од вас самите. И Комисијата за заштита на личните податоци даде следново гледиште за ова прашање – правото да се заборави не е апсолутно.

Значи – ако направите нешто, мора да имате предвид дека ви е многу тешко да го сторите тоа како резултат на Интернет (потсетете се на фотографиите на канадскиот политичар Justастин Трудо или оние на принцот Хари, или порнографски материјал со Парис Хилтон , Ким Кардашијан итн.).

Сепак, може да се преземат активности за „ублажување“ на резултатите или, во некои случаи, за нивно целосно бришење.

Овие активности може да се постигнат со управување со репутација на Интернет.

Како функционира управувањето со репутација преку Интернет во пракса?

Постојат многу алатки / агенции кои се користат за бришење на „траги“ на Интернет.

Кои се тие? Вие само треба да пребарувате на Google за „Управување со репутација преку Интернет“ или „Алатка за управување со репутација на Интернет“.

Овие алатки / услуги се често платени.

Никогаш не сум бил вклучен во ваков вид активност и не можам да ви препорачам која е најдобрата алатка / агенција.

Некои алатки нудат бесплатна проба или плаќање само за завршен резултат.

Како можете да профитирате од управувањето со репутација преку Интернет во пракса?

Можеби сте специјализирани за обезбедување ваква услуга.

Знам дека многумина ќе речат: „па што, како може да има ваква активност во Бугарија, бидејќи тука„ секое чудо е за три дена “или„ брат, ова звучи полошо од сценарио за филм со Адам Сендлер “.

Така е (до одреден степен). Но, сепак, секој пазар е пазар, и кој рече дека можете да се ограничите само на бугарски клиенти?

Ако зборувате странски јазици, можете да ја обезбедите оваа услуга на клиенти ширум светот.

Ако ставите разумни цени, комбинирајќи ги условите на алатката што ќе ја користите (кажете – плаќајте само на резултатот), тогаш не гледам зошто не можете да заработите нешто за себе.

Но, мора да бидете искрени со вашите клиенти – не им ветувајте невозможно.

Конечни мисли

Овој напис е краток затоа што претставува концепт.

Како што реков – не сум бил ангажиран во ваков вид на активност, па освен моето основно знаење во оваа област, не можам да ти дадам никаков друг совет.

Beе бидам среќен ако статијата стигне до Бугарите кои живеат од овој начин. Какво е Вашето мислење? Што ми недостасуваше?

Сите други коментари, прашања и коментари се исто така добредојдени.

Ако сакате да помогнете – споделете ги написите на оваа страница преку социјалните мрежи. Ова навистина го помага неговиот развој.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење