Услуги за индексирање и оптимизација на оптимизација

услуги за индексирање

За да направат оптимизација за оптимизација (подобро поставување страница на пребарувачите), некои луѓе прибегнуваат кон услуги за индексирање.

Но, што е ова?

Природа на услугите за индексирање

И во моите претходни написи (за креирање веб-страница / блог и за мрежи на приватни блогови ) Посочив на еден од најважните фактори што ја одредуваат до одреден степен позицијата на една страница на Интернет – присуството на надворешни врски (линкови) од другите страници на страниците до неа.

Да речеме, пишуваме статија за патики. И официјалната веб-страница на Најк нè цитира во свој пост.

Одлично – добивме прекрасна врска што покажува дека нашата страница може да се следи и дека имаме кредибилитет (кога станува збор за патики).

Сепак, не е сè „со белешки“.

Гугл и другите машини за пребарување обично одвојуваат време да ги истражат промените што се случуваат на Интернет.

Замислете го Интернетот како огромен океан со многу санти мраз (страници на страници).

Додека навигацијата низ нив – еден пребарувач не секогаш ја забележува целата санта мраз (страница)

И, ако имаме страници до кои има врски – може да потрае (недели) додека не се објави дека имаме надворешни врски.

А, ние (особено ако заработуваме за живот од Интернет маркетинг) очајно сакаме поголем сообраќај!

Тука влегуваат услугите за индексирање – тие тврдат дека можат да индексираат надворешни врски побрзо од нашите страници.

За плаќање – се разбира.

Ова е добро. Зошто да не користите услуги за индексирање?

Затоа што не секој го прави она што го кажува дека го прави.

Ако „пајаците“ ( специјализиран софтвер ) пребарувачите не ја наоѓаат вашата врска – оваа врска не може да се индексира.

Оптимизацијата на оптимизација станува се посложена. Она што работеше пред некое време, не работи денес.

А, пребарувачите воведуваат се повеќе услуги – како што се фрагменти (мали „меурчиња“ што даваат најрелевантен резултат од вашето пребарување, вртелешки.

Или спуштете ги пониските резултати на бесплатни реклами.

Ако изградите многу надворешни врски (слаб квалитет) – нема да се искачите повисоко во резултатите.

Willе бидете казнети од пребарувачите.

Според мое мислење – ако некое лице има добра страница (која изгледа добро и брзо се вчитува на кој било уред од целиот свет), која има многу квалитетна содржина – наскоро ќе имате барем задоволителни резултати во однос на сообраќајот.

Бидејќи – што и да објавите, таа ќе ја достигне својата целна публика. И оваа страница веројатно ќе добие надворешни врски што се релевантни.

Повеќето услуги за индексирање не наплаќаат висока цена за нивната услуга. Тие се до десет долари (бидејќи нивната услуга може да се набави на месечно ниво). Споредба со другите трошоци што се јавуваат при одржување на страници – ова е минијатура (верувајте ми).

Но, дали сте сигурни дека користењето на нив нема да ја загрози вашата страница?

За мене бегаат услугите за индексирање како технологија.

И на самите страници на услугите за индексирање има потсетници (одрекување) дека тие не гарантираат ништо. И тие не преземаат одговорност. И не враќај пари!

Би бил среќен ако уште повеќе разбирливи луѓе од мене го прочитаат овој напис и да дадат свое мислење.

Но, моето мислење е – не користете ги.

Во секој случај, квалитетна содржина (ако ги следите правилата на пребарувачите) ќе биде пронајдена од нивна страна, ќе биде објавена во резултатите. И, ако е подобро од конкуренцијата – големи се шансите да биде во подобра позиција од нив. Нема потреба да градите никакви надворешни врски.

Конечни размислувања за услуги за индексирање и оптимизација за оптимизација

Повторно ќе повторам – не користете ги (освен ако не сте подготвени да ризикувате или знаете што да направите).

Со создавање мапа на страницата и нејзино доставување до пребарувачите (преку нивните потполно бесплатни услуги), она што ќе го објавите, ќе го откријат тие.

Во случај на технички проблеми (нешто не е индексирано) – овие проблеми можат да се отстранат.

Како?

Јас го велам тоа без иронија – најдобриот начин да научите е да создадете нешто.

Ако ви се допадна напишаното – споделете го на социјалните мрежи.

Написот останува отворен за секакви дискусии.

Со читање и споделување на содржината на pasivendohod.net – help помагате на страницата да се развива.

Ви благодарам.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење