Хостинг за препродажба (препродажба на хостинг)

Хостинг за препродажба (препродажба на хостинг)

Иако неволно (ќе се оправдам подолу) – морав да го напишам овој напис за препродажба на хостинг (препродажба на хостинг).

Ова е еден од методите со кои често ќе се сретнете ако истражувате како да заработите пари преку Интернет.

И бидејќи една од мисиите на pasivendohod.net е да ги информира своите читатели за сите можни (законски и етички издржани) начини да заработите пари на Интернет – еве, конечно ќе го разгледам овој бизнис.

Што е хостинг за препродажба?

Секоја информација што е поставена на Интернет, мора да биде зачувана некаде.

Кога некој посетител ќе го побара тоа преку својата програма за прелистување (прелистувач – како што се Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) – тоа ќе му биде обезбедено.

Не секој има техничко знаење да го претвори уредот во дом што го има како „продавница за податоци“.

А, домашните уреди (без разлика дали се работи за десктоп компјутер или лаптоп) не можат да се справат со сообраќајот за кој може да бидат потребни информациите (замислете крупиер да мора да подели сто илјади картички, да речеме, сто илјади играчи).

Тука доаѓаат хостинг компаниите – компании кои имаат моќни компјутери (сервери) кои можат да бидат ангажирани за чување на страница, т.н. хостинг.

Значи, што е претпродажба на хостинг – едно лице може да ја препродаде хостинг услугата на крајниот клиент откако веќе купил една од хостинг компанијата.

Зошто препродавањето на хостинг е толку популарно?

Бидејќи самите компании хостинг го рекламираат како такво.

Погледнете на пример (ако зборувате англиски) како англиската компанија Годади ја рекламира својата програма за препродажба.

Можете да продавате хостинг под ваш сопствен бренд – и сите технички услуги и услуги на клиентите да бидат покриени од нив.

“Само јас да ги свиткам парите? Каде да се запишам?” – ќе рече некој.

Да Ова е идејата за препродажба на хостинг.

„Но, каква корист имаат компаниите што продаваат нешто такво? Зарем не ги копаат своите гробови на тој начин?“, Ќе праша тој.

Ризиците од препродажба на хостинг

Пазарот за хостирање е високо конкурентен. Постојат многу големи и мали компании кои се борат за тоа.

Проверете го клучниот збор хостинг сами ( откако го прочитав мојот напис за 5-те врвни бесплатни алатки за оптимизација ) На кој било јазик – конкуренцијата е смртоносна ако сакате да користите бесплатен сообраќај од пребарувачите ( што значи дека можеби овој напис никогаш нема да ве достигне, ако го барате во Google, тој само ќе биде „закопан“ во резултатите).

И, да се соочиме со тоа – повеќето страници никогаш не добиваат многу густ сообраќај.

Така – нивните сопственици (како моја милост) плаќаат однапред за услуга што всушност би чинела многу помалку ако се плати за посебен ресурс.

Значи – во повеќето случаи, тие се „за добро“, дури и дозволувајќи им да препродаваат „услуги“. Дури и ако се користи друга марка.

Нивните сервери главно губат пари кога ќе седат „празни“!

Придобивките од препродажба на хостинг

Ако досега дошол постар мој читател, тој може да каже:

„Па, што е корисно ако купиме претплата за препродажба на хостинг? Само пополнете ги грлата на тие компании“.

Придобивката е што ова е метод со кој може да се изгради пасивен приход.

“Контрадикторни сте сами на себе! Дали ќе кажете, гуру, дека има некоја тајна формула што ќе ни овозможи да заработиме десетици илјади месечно?

Не, не постои тајна.

Во никој случај не препорачувам да одвоите средства за купување рекламирање, во надеж дека ќе допрете до потрошувачите кои ќе направат импулсивно купување (како што е концептот на dropshipping). Не

Ваквите „настани“ треба да ги прават само луѓе кои навистина имаат знаење и искуство во маркетингот.

Хостингот за препродажба може да биде пропратен приход за луѓето кои и онака влегле во ИТ поле Тие имаат свои клиенти.

И тие можат да им понудат своја лична поддршка (за проблемите со кои се соочуваат нивните клиенти).

“Многу генерално, Шерлок. Што сакаш да кажеш?”

Ако сте развивач на страници (без оглед на тоа која технологија користите), исто така можете да понудите поддршка за страницата.

„Кој ќе ти верува, Главанак! – ќе рече некој.

Ова е клучот – доверба.

Повеќето луѓе кои сурфаат на мрежата се доволно технички способни да ги користат услугите на хостинг компаниите.

Мора да наградите. Дајте им нешто.

И, токму тоа е личниот став.

Сега – секој може да процени колку може да земе страницата на месечно ниво.

И по „основа“ на претплатата што се плаќа – да процени колку ќе им одземе на своите клиенти. И колку време би било најразумно да се потроши на секој од нив (да речеме – 5 часа месечно).

Така, може да се направи проценка за тоа колку ќе биде профитабилен целиот овој потфат.

 

Што друго треба да знаеме за хостинг за препродажба (законски барања)?

Јас не сум експерт за данок (секогаш го мразев законот за данок).

Но, добро е – пред да започнете со оваа активност (купување претплата за хостинг на препродавач) да се консултирате со даночен експерт за индиректни даноци (за директни – профитот е јасен дека ќе мора да го пријавите).

Додека во придружен маркетинг (можете да ги следите моите објави тука) ви се исплаќа провизија за привлекување нов клиент.

Прашањето тука е – каков сте вие? Нов трговец?

Јас не препродавав. Компаниите тврдат дека ги обработуваат плаќањата.

Ако е така – ќе мора да мислите дека дури и ако постои автоматска можност да издадете документи на вашите клиенти, дали сте обврзани со правилата за ДДВ (регистрација и пријавување)?

Хостинг секако спаѓа во т.н. МОСВАТ статистика – што е алатка за пресметување на ДДВ при продажба во различни земји.

“Но, ќе продавам само во Бугарија, галфон! Мојот проблем е решен”. – ќе си кажеш.

И ограничувањето на продажбата на географска основа понекогаш може да биде прекршок, што се казнува со многу високи казни.

Консултирајте се со специјалист.

И размислете дали вреди (и како ќе биде најсоодветно) да се препродава хостинг.

Постојат и бугарски компании кои продаваат слична услуга. Можеби ова ќе биде полесно од сметководствена гледна точка. Само побарајте „хостинг на препродавач“.

 

Конечни размислувања за препродажба на хостинг (препродажба на хостинг)

Како што вели поговорката, „тоа е сè, пријатели“.

Па, барем не паднав без претходно да објаснам.

За ова – ќе бидам среќен ако статијата стигне до Бугарите кои се занимаваат со препродажба на хостинг. Кое е вашето мислење за темата? Како успевате во оваа конкурентна деловна активност?

Ако ви се допадна мисијата на пасивендоход – тоа може да помогне со споделување материјали на социјалните мрежи или како нашата страница На фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење